logo
امروز : دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۴:۲۴
[ شناسه خبر : ۷۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 11 دقیقه ]
در بیانیه مجمع سازمان بسیج جامعه زنان استان زنجان مطرح شد؛

استثمار زنان موجب عقب ماندگی در عرصه های مختلف شده است/ سیاستهای غلط فرهنگی برخی مسئولین بانوان کشور را دچار ضعف در فرهنگ اسلامی و بومی کرده است

استثمار-زنان-موجب-عقب-ماندگی-در-عرصه-های-مختلف-شده-است-سیاستهای-غلط-فرهنگی-برخی-مسئولین-بانوان-کشور-را-دچار-ضعف-در-فرهنگ-اسلامی-و-بومی-کرده-است

در بیانیه مجمع سازمان بسیج جامعه زنان استان زنجان آمده است، استثمار و نادیده انگاشتن جایگاه و حقوق انسانی زنان باعث عقب ماندگی آنان در عرصه های مختلف گردیده است.

به گزارش موج رسا; در بیانیه مجمع سازمان بسیج جامعه زنان استان زنجان آمده است بیان شده است،انقلاب صنعتی را می توان به عنوان یکی از رخدادهای مهم تاریخ حیات بشر بحساب آورد از آن بابت که کمتر رویدادی را  در جهان میتوان ذکر نمود که تا بدین حد در بسیاری از ابعاد حیات انسان اثر گذارده باشد . این رویداد شیوه زندگی و اصولا طرز فکرها در رابطه با بسیاری از مسائل را دگرگون کرد و اندیشه هایی جدید در رابطه با حیات نوین پدید آورد که دامنه آن در اقصی نقاط جهان گسترده شد و حتی کشورهای غیر صنعتی را نیز زیر پوشش  خود قرار داد. در این میان از جمله سازمانها و نهادهائی که در سایه این تحول بزرگ دگرگون گردید، مساله خانواده ، ارزش و قداست آن بود . عملکردها  و اندیشه هایی که مبنای آن فسخ بنیاد خانواده و طرد ٱن بود و این اندیشه زهر آگین فاجعه های جبران ناپذیری را برای جامعه بشری به همراه آورد .

نهضت صنعتی عاملی بود که در آن سرمایه داران کوشیدند برای دستیابی به کار بیشتر و مزدی کمتر زنان را از خانواده ها بیرون کشند و به سوی کارخانه ها گسیل دارند و این امر با فریب و حقه تحت عنوان حق آزادی به زنان و تساوی حقوق آنها با مردان آنچنان فلاکت و بیچارگی برای این طبقه بوجود آورد که وصف ناشدنی است .

عده ای سودجو در قالب روشنفکر نمایان سعی کرده اند زنان را از کانون گرم خانواده جدا کنند و به صورت ابزار و وسیله ای در اختیار خود قرار دهند و گروهی هم کورکورانه به دعوت و ندای آنان پاسخ گفته و تیشه به ریشه خود زدنند که متاسفانه در بسیاری از کشورها بویژه در کشورهای مسلمان نیز نفوذ پیدا کرد .

با نگاهی گذرا به تاریخ به این واقعیت پی خواهیم برد که مسایل زنان در طول تاریخ قربانی افراط و تفریط بسیاری شده و با ایجاد شبهات گوناگون در حوزه مباحث زنان با استثمار و نادیده انگاشتن جایگاه و حقوق انسانی آنان باعث عقب ماندگی زنان در عرصه های مختلف گردیده است . از جمله موضوعاتی که مورد هجمه و تحریف واقع شده موضوع زن و جایگاه حقیقی آن است متاسفانه دامن مکاتب توحیدی و حتی مکتب مقدس و رهایی بخش اسلام نیز از این دسیسه مصون نمانده و دشمنان بشریت و اسلام برای رسیدن به امیال و آرزوهای شیطانی خود ، موفق به نفوذ و تحریف بعضی از حقایق درباره جایگاه و چهره حقیقی زن شده اند . دفاع از حقوق زنان مانند بسیاری از مفاهیم ارزشمند انسانی دیگر ، دستخوش رویکردهای افراطی و عقاید منفعت طلبانه ای قرار گرفته است که برخی بدون شناخت ماهیت و حقوق انسانی زن مسلمان ، نقش همسری و مادری او ، در مقام دفاع از آنان بر آمده اند .چندی است مسئله ای به نام عدالت جنسیتی از سوی برخی معاندان داخلی و متاسفانه از جانب برخی از نهادهای دولتی مطرح می شود که جای بسی نگرانی دارد تاسی از الگوهای غربی و فمنیستی ، در ایران جایگاهی در آموزه های دین مبین اسلام ندارد و مطرح کردن آن موضوعات بی اساس جز ایجاد شبهه و ابهام در جامعه زنان بویژه در اذهان نسل جوان نه تنها سودآور نبوده بلکه ضررهای غیر قابل جبرانی به  نسل جوان و تحکیم بنیان خانواده وارد می سازد .

لذا ما در دوره ای قرار داریم که علی رغم وجود آموزه های ناب اسلام در مورد امنیت و آرامش زنان متاسفانه تهاجم فرهنگی غرب و بسط و گسترش ٱن توسط معاندان داخلی و اتخاذ سیاستهای غلط فرهنگی از سوی برخی مسئولین به ظاهر روشنفکر در برخی دولتها موجب شده است که برخی از دختران و بانوان کشورمان دچار ضعف در فرهنگ اسلامی و بومی خود شده و در وضعیت اسفناکی قرار بگیرند و مجددا به اسم تمدن به عصر جاهلیت برگشته و قربانی منافع سودجویان و فرصت طلبان شوند و کلیه حقوق انسانی و اسلامی خود را از دست داده و از جایگاه اصلی خود که خالق انسان ها برای آنها طراحی نموده است در ورطه هلاکت سقوط نمایند . لذا مجمع اندیشه و همفکری زنان استان  زنجان با عنایت به موارد فوق جهت تبیین شخصیت والای زن مسلمان و بازتولید خانواده اسلامی ایرانی موارد ذیل را از بانوان مسلمان و مسئولین و نهادهای فرهنگی خواستاراست :

با آنکه خانواده ایرانی به پشتوانه ظرفیت های خویش در مواجهه با مدرنیته ، مقاومت هایی می کند ، اما ضعف خودآگاهی خانواده ها و عدم مدیریت استعدادها ، ضعف اعتقادی و عدم آشنایی با واقعیت های جوامع به اصطلاح مدرن غربی سبب شده است در چند دهه اخیر  سیر تحولات ، استحکام و کارآمدی آن را با مخاطرات جدی رو به رو نموده است .

لذاتعمیق باورهاو اعتقادات دینی برگرفته از آموزه های دین مبین اسلام خانواده ها و بویژه بانوان را در برابر انواع تهاجمات شیاطین زمانه مصون نموده و آنان را در رسیدن به جایگاه رفیع خود یاری می رساند.

امروز جهان غرب و فمنیست های آن باید با شرمساری پاسخ دهند که آیا دستاورد آزادی بی قید زنان جز تبدیل زن به یک کالا و اسیر بودن زن در دست سرمایه داری مدرن است ؟ لذا باید زن مسلمان ایرانی با تاسی بر بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت زینب (س) که با خطبه های خود کاخ استعمار را به لرزه درآوردند با ترویج علمی و عملی دین مبین اسلام در جامعه با عقاید باطل و شبهات مطرح شده در حوزه مباحث زنان بویژه با تفکرات فمنیستی و بحث عدالت جنسیتی که با تکیه بر برابری زن و مرد و تشویق زن به جداشدن از نهاد مقدس خانواده می انجامد به مقابله بپردازند .

امروز آمریکا و صهیونیست جنایتکار  و آژانسهای سازمان ملل برپایه منافع سیاسی و اقتصادی خود الگو های جدید و  باطل شده خود را در جوامع اسلامی از طریق نفوذ در مراکز آموزشی و تربیتی بویژه مهدهای کودک تا سطوح عالی ارائه  می دهند و این استحاله در حال حاضر در حوزه زنان و خانواده چشمگیر تر است . آنان برنامه های خود را در قالب سبک زندگی غربی به خانواده های ایرانی بویژه زنان مسلمان ارائه می دهند که هیچ سنخیتی با موازین دینی و اسلامی ندارد  لذا باید نهادها و سازمانهای فرهنگی بویژه صدا وسیما با تبلیغات اصولی و برنامه ریزی شده با ارائه سبک زندگی اسلامی در زمینه اصلاح فرهنگ و نظام اخلاقی خانواده از طریق معرفی الگوهای دینی در تمام زمینه ها بویژه مباحث فرهنگی  اجتماعی و اقتصادی اقدام نموده و با تنوع بخشی به الگوها دهک های پایین اقتصادی و طبقات دیگر اجتماعی را در کانون توجه خود قرار داده و حس رقابت خانواده ها را به صحنه های دیگری از جمله ارتقاء و پیشرفت در مباحث فرهنگی و اجتماعی  و همچنین اصلاح الگوی مصرف در خانواده و جامعه سوق دهد .

 حجاب از ارزنده ترین نمودهای فرهنگی ، اجتماعی در تمدن ایرانی اسلامی می باشد که پیشینه آن به قبل از ورود اسلام بر می گردد و در فرهنگ اسلام به اوج تعالی و منتهای ارزش و اعتبار خود می رسد.  بدیهی است در کنار شرایط مساعد اجتماعی ، ارزش تلقی کردن و ترویج فرهنگ  عفاف و حجاب ، نیازمند درونی و نهادینه شدن آن در وجود افراد می باشد . بدون شک رسیدن به این هدف نیازمند مشارکت و توجه جدی همه نهاد ها و دستگاه ها به صورت مستمر و هدفمند است .

در جامعه ما افزایش گرایش به مصرف سبب شده تا کیفیت و حفظ سطح زندگی خانواده بر کمیت و حجم آن ارجحیت داده شود و خانواده ها به جای تعدد فرزندان رفاه و تامین حداکثر خواسته های آنان را مورد توجه قرار دهند و چنین امری موجب کاهش تمایل خانواده ها به تعدد فرزندان گردیده است . لذا تغییر سیاست در روند جمعیت و ارتقای سطح آگاهی و ترویج فرهنگ افزایش جمعیت  در جهت داشتن کشوری جوان و با نشاط اقدامی است که بایستی از سوی سیاستگذاران و دولتمردان و آحاد جامعه صورت گیرد و در این راه فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که فرمودند کشور ما با ظرفیت طبیعی و ویژگی های جغرافیای سیاسی خود به جمعیت بیشتر احتیاج دارد و این قضیه محقق نمی شود مگر با عزم ملی و اراده جهادی راهگشا و هدایت گر خواهد بود .

سیاست زدگی و عدم ثبات در نهادهای دولتی به  بی ثباتی در اجرای سیاستها و  برنامه ها می انجامد و اولویتها را به حاشیه می راند در جایی که باید مباحثی چون بیکاری جوانان ، مقوله ازدواج ، معیشت خانواده ها و مباحث فرهنگی جامعه مورد توجه و اولویت دولت قرار بگیرد متاسفانه گرایشات سیاسی و پرداختن به یک موضوع سیاسی مثلا بحث انرژی هسته ای یا مذاکرات مورد توجه جدی و در راس تمام برنامه ها قرار می گیرد که در بسیاری از مواقع نتایج مطلوبی به همرا ه ندارد . لذا ما زنان فرهیخته استان با اقتدا به مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که در بیانات اخیر خود خواستار حل جدی مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم از دولتمردان شدند از مسئولین کشوری و استانی خواستاریم حل معضلات اقتصادی و اجتماعی را در اولویت  اهداف و برنامه های خود قرار داده و در جهت رفع مشکلات گامهایی اساسی بردارند .

اقتصاد خانواده محور و ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی ، مدیریت جهادی و اشتغال موثر و مولد از طریق بانوان ، ایجاد تعادل بین کار و زندگی با رعایت ارزش ها و حفظ حجاب و عفاف در محیط کار نشان از نقش بی بدیل و خطیر زنان در تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد خانواده ای قناعت گر و تولید گر دارد که لزوم توجه جدی مسئولین در جهت رفع زمینه های آسیب زا و موانع عدم تحقق اقتصاد تولید گر  و بهبود محیط کسب و کار را برای بانوان می طلبد .

معاندان انقلاب اسلامی گمان می برند که با تشکیل تشکل های غیر همسو با بسیج خواهند توانست  با نفوذ در قشر فرهیخته بانوان به اهداف شوم خود دست یابند در حالیکه زنان ایران اسلامی در مواقع حساس تاریخ نشان دادند که هم می توان با خوب همسرداری کردن جهاد نمود و با مادری بر فرزندان تربیت نسلی را برعهده داشت و هم می توان در اجتماع با حفظ حریم حیا نقش آفرینی نمود و هر گونه بهره کشی از زنان را که تضعیف جایگاه والای آنان محسوب می شود  را محکوم کرد .

با گذشت حدود 5 سال از برگزاری سومین نشست اندیشه های راهبردی با موضوع زن و خانواده در محضر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و تاکیدات پی در پی ایشان بر لزوم سیاستگذاری کلان در حوزه مباحث زنان و توجه جدی بر ایجاد امنیت روانی و اخلاقی زنان در خانه و جامعه ، منزلت و نقش زنان در انقلاب اسلامی و جایگاه آنان در پیشرفت همه جانبه کشور ، مولفه ها و کارکردهای خانواده از منظر اسلام ، نقد بنیان های فمنیسم ، مساله محرم و نامحرم در محیط کار و.. می گذرد اما متاسفانه تا کنون حرکت قابل توجهی از سوی نهادهای سیاستگذار ، سازمانهای پژوهش محور  ودستگاه های اجرایی صورت نگرفته است که اگر اندیشه های راهبردی در حوزه زنان اجرایی می شد شاهد حضور انجمن ها و تشکلهای غیر همسو با نظام و ترویج تفکرات فمنیستی در جامعه نبودیم . لذا این امر لزوم برنامه ریزی مسئولین و نهادهای مرتبط با امور زنان بویژه معاونت زنان و خانواده را در راستای هدایت زنان در جهت پذیرفتن نقش های اجتماعی هماهنگ با نقش مادری و تربیتی و ارائه الگوی فعالیتهای اجتماعی زنان با توجه با مبانی دین مبین اسلام را بیش از پیش ضروری می نماید .//ن

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر