logo
امروز : چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۵ ساعت ۹:۱۴
[ شناسه خبر : ۵۱۸۰۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس اورژانس دانشگاه علوم پزشکی زنجان عنوان کرد:

۴۹۵ مورد درمانی ناشی از جنگ تحمیلی در زنجان

۴۹۵-مورد-درمانی-ناشی-از-جنگ-تحمیلی-در-زنجان-
رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: در جریان جنگ تحمیلی، ۴۹۵ مورد درمانی مستقیم در استان زنجان ثبت شد که برای بخشی از آنان خدمات بستری و مراقبت‌های ویژه نیز ارائه شد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ ابراهیم خسروشاهی صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت در سالن همایش روزبه برگزار شد، با بیان اینکه پایگاه‌های اورژانس و مراکز درمانی استان زنجان در دوران جنگ و شرایط پس از آن با آمادگی کامل در حالت آماده‌باش قرار داشتند تا در صورت بروز هر حادثه، امدادرسانی بدون وقفه انجام شود، اظهار کرد: برای نقاط حساس استان نیز با هماهنگی‌های امنیتی و نظامی، تمهیدات لازم اندیشیده شد تا امکان خدمت‌رسانی در نزدیک‌ترین محل ممکن فراهم باشد.

بیشتر بخوانید

‌وی با بیان اینکه در این مدت، ۴۹۵ مورد مستقیم ناشی از جنگ ثبت شد که نیازمند اقدامات درمانی بودند، ابراز کرد: از این تعداد، ۱۰۲ نفر در بیمارستان‌ها بستری و ۱۸ نفر در بخش‌های ویژه تحت مراقبت قرار گرفتند. همچنین ۷۴ شهید در صحنه و مراکز درمانی ثبت شد که ۵۳ نفر از آنان در محل حادثه جان باخته بودند.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه در روزهای ابتدایی جنگ، شهرستان‌های ابهر و خرمدره با مشکلات بیش‌تری رو به‌ رو بودند، اما با هماهنگی شبکه بهداشت و بیمارستان‌ها، خدمات درمانی در کوتاه‌ترین زمان ممکن ارائه شد، افزود: در ادامه نیز با وقوع حوادث در زنجان و برخی نقاط شهری، تیم‌های امدادی بلافاصله در محل حاضر شدند و مصدومان را منتقل کردند.

وی گفت: هم‌زمانی این شرایط با ماه رمضان، شب‌های قدر، چهارشنبه‌سوری و سفرهای نوروزی، حجم مأموریت ‌ها را افزایش داد. در بازه ۲۲ روزه، یک هزار و ۱۸۰ تماس تلفنی دریافت شد که ۶۳۴ مورد آن به اعزام آمبولانس انجامید و ۴۸۸ مورد نیز با مشاوره تلفنی پاسخ داده شد و همچنین ۶ هزار و ۵۸۲ نفر از مصدومان و بیماران ویزیت شدند که ۴ هزار و ۳۵۸ نفر به مراکز درمانی اعزام شدند.

‌خسروشاهی با بیان اینکه برای مدیریت این شرایط، ستاد بحران دانشگاه به‌صورت ۲۴ ساعته فعال بود و ظرفیت بخش‌ها و ستاد هدایت نیز افزایش یافت، ادامه داد: در حال حاضر نیز ۶۳ پایگاه اورژانس استان، شامل ۲۰ پایگاه شهری، ۴۲ پایگاه جاده‌ای و یک پایگاه اورژانس هوایی، در حالت آماده‌باش قرار دارند.

وی گفت: طی ایام جنگ، دو پایگاه اورژانس مورد حمله قرار گرفت و از چرخه خدمت خارج شدند. همچنین در محدوده عوارضی زنجان–قزوین تهدیدی درباره احتمال حمله به یکی از پایگاه‌ها مطرح شد؛ به همین دلیل، برای پیشگیری از خسارت احتمالی، بیمارستان بهمن دو بار به‌صورت فوری تخلیه شد که در نهایت هیچ حمله‌ای به بیمارستان صورت نگرفته است.

 

زنجان میزبان بخش تیمی جشنواره قرآنی

مازیار پیدا، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز با بیان اینکه سی‌امین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‌های علوم پزشکی، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور، با هدف انس بیش‌تر دانشگاهیان با آموزه‌های الهی و شناسایی نخبگان قرآنی در حال برگزاری است، اظهار کرد: این جشنواره که به دلیل شرایط خاص کشور از دی‌ماه آغاز شده، تا شهریور ماه ۱۴۰۵ ادامه خواهد داشت و اساتید، کارکنان و دانشجویان در ۱۱ بخش و ۷۳ رشته متنوع در آن رقابت می‌کنند.

‌وی با بیان اینکه نکته متمایز این دوره، ابلاغ میزبانی دبیرخانه کشوری «بخش تیمی» به دانشگاه علوم پزشکی زنجان است، افزود: تاکنون نزدیک به ۵۰ هزار نفر در کل جشنواره و ۱۵۰۰ نفر در بخش تیمی ثبت‌نام کرده‌اند.

‌معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، مهلت ثبت‌نام در بخش تیمی تا پایان اردیبهشت‌ماه است و مراحل دانشگاهی، منطقه‌ای و کشوری به‌ترتیب در خرداد، تیر و مرداد ماه برگزار می‌شود، بیان کرد: اختتامیه نهایی این رویداد نیز در شهریورماه برپا خواهد شد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر