logo
امروز : یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۶:۳۱
[ شناسه خبر : ۴۷۰۴۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
مدیرعامل شرکت آبفا زنجان:

۳۳۰ روستای زنجان تنش آبی دارند

۳۳۰-روستای-زنجان-تنش-آبی-دارند-
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان گفت: در سطح استان ۳۳۰ روستا با تنش آبی روبه‌رو هستند که در واقع این روستاها با کمبود آب آشامیدنی مواجه‌اند که اجرای پروژه‌های آبرسانی در ۲۷۲ روستا نشان‌دهنده تلاش برای رفع این مشکل است.

علی‌محمد نادرخانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه تنش آبی به وضعیتی گفته می‌شود که در آن تقاضای آب از مقدار آب موجود بیش‌تر است، اظهار کرد: این کمبود می‌تواند منجر به مشکلات جدی در تأمین آب برای مصارف مختلف، از جمله آشامیدن، کشاورزی و صنعت شود. 

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه این وضعیت می‌تواند ناشی از عوامل متعددی مانند خشکسالی، افزایش جمعیت، افزایش مصرف آب، آلودگی منابع آبی و مدیریت نامناسب منابع آبی باشد، افزود: در سطح استان زنجان ۳۳۰ روستا با تنش آبی روبه‌رو هستند که در واقع این روستاها با کمبود آب آشامیدنی مواجه‌اند و اجرای پروژه‌های آبرسانی در ۲۷۲ روستا نشان‌دهنده تلاش برای رفع این مشکل است اما با توجه به تعداد روستاهای درگیر، این چالش همچنان قابل توجه است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با اشاره به اینکه تنش آبی فقط به معنای کمبود آب نیست، بلکه می‌تواند اثر زنجیره‌واری بر زندگی مردم داشته باشد، عنوان کرد: در بخش کشاورزی، کمبود آب منجر به کاهش تولید محصولات، از بین رفتن محصولات و در نتیجه کاهش درآمد کشاورزان می‌شود.

نادرخانی بیان کرد: این امر می‌تواند به مهاجرت روستاییان به شهرها و افزایش فشار بر خدمات شهری دامن بزند. در بخش آشامیدنی، کمبود آب سالم و کافی می‌تواند سلامت عمومی را به خطر اندازد و منجر به شیوع بیماری‌های ناشی از مصرف آب آلوده شود.

وی افزود: از سوی دیگر ۶۰ درصد جمعیت شهر زنجان تحت پوشش شبکه جمع‌آوری فاضلاب هستند. گسترش پوشش شبکه فاضلاب، علاوه بر بهبود بهداشت عمومی، امکان بازچرخانی و استفاده مجدد از پساب را نیز فراهم می‌کند که می‌تواند به کاهش فشار بر منابع آب شیرین کمک کند.

مدیرعامل شرکت آبفا استان زنجان ادامه داد: تنش آبی یک مسئله چندوجهی است که نیازمند راهکارهای جامع و هماهنگ در سطوح مختلف، از جمله مدیریت مصرف، توسعه زیرساخت‌ها، و افزایش آگاهی عمومی است. توجه به این چالش‌ها و اجرای پروژه‌های مؤثر، گام‌های مهمی در جهت تضمین امنیت آبی و توسعه پایدار استان زنجان خواهد بود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر