۹۰ هزار زنجانی زیر چتر حمایت بهزیستی

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ مریم کرمی امروز (۱۴ تیرماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد با اشاره به آغاز هفته بهزیستی با شعار «با هم برای بهزیستان؛ مشارکت امروز، توانمندسازی فردا» اظهار کرد: این هفته را فرصتی مغتنم برای تاکید بر اهمیت حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه میدانیم؛ از جمله افراد دارای معلولیت، سالمندان، زنان سرپرست خانوار، کودکان بیسرپرست و بدسرپرست و سایر گروههایی که از خدمات بهزیستی بهرهمند میشوند.
بیشتر بخوانید
وی ضمن قدردانی از همراهی رسانهها با فعالیتهای سازمان بهزیستی، اظهار داشت: هدف ما تنها ارائه عملکرد نیست؛ بلکه آگاهسازی جامعه از خدمات و نیازهای گروههای تحت پوشش بهزیستی نیز اهمیت زیادی دارد.
برنامههای هفته بهزیستی در استان زنجان
مدیرکل بهزیستی استان زنجان در ادامه به تشریح برنامههای هفته بهزیستی پرداخت و افزود: این هفته با دیدار مدیران و کارکنان بهزیستی با نماینده ولیفقیه در استان آغاز شد. همچنین دیدار صمیمانه با کارکنان ستادی در سطح استان و شهرستانها برگزار شد.
این مقام مسئول ادامه داد: از دیگر برنامههای این هفته میتوان به گلباران مزار شهدا، دیدار اعضای شورای معلولین با استاندار با حضور معاون توانبخشی سازمان، برگزاری میز خدمت، استقرار خودروهای اورژانس اجتماعی در محل مصلی در روز جمعه و ارائه خدمات مشاوره رایگان اشاره کرد.
کرمی همچنین از افتتاح ۳۰ طرح اشتغالزایی مددجویی و ۶ طرح مسکن در این هفته خبر داد و گفت: رژه خودروهای اورژانس اجتماعی، بازدید از منازل مددجویان، دیدار با خانوادههای جانبازان جنگ تحمیلی، ملاقات با مدیرکل کمیته امداد و برنامههای رادیویی و تلویزیونی با حضور مدیران و مددجویان نیز در برنامههای هفته جاری قرار دارد.
آمارها و خدمات ارائهشده توسط بهزیستی استان زنجان
این مقام مسئول در بخش بعدی سخنان خود با اشاره به آمار خدماترسانی بهزیستی در استان گفت: در حال حاضر حدود ۹۰ هزار نفر شامل مددجویان و خانوادههای آنان از خدمات بهزیستی استفاده میکنند که معادل ۸ درصد جمعیت استان است. از این تعداد، ۵۸ درصد مستمریبگیر و حدود ۱۹ هزار و ۳۴ خانوار هستند. ۴۲ درصد دیگر از سایر خدمات غیرمستمری بهرهمند میشوند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با تاکید بر اینکه خدمات بهزیستی تنها مختص جامعه هدف نیست، افزود: بسیاری از طرحهای ما از جمله آموزش پیشگیری از اعتیاد، معلولیت، و آسیبهای اجتماعی به عموم مردم ارائه میشود.
وی به دستاوردهای شاخص سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۳۸۸ واحد مسکن مددجویان واگذار شد. همچنین یک هزار و ۳۳۰ نفر از بیمه خویشفرما و کارفرما بهرهمند شدند و ۷۴۰ نفر از تسهیلات اشتغالزایی برخوردار شدند.
توانبخشی و خدمات ویژه به معلولان
کرمی اظهار داشت: در حوزه توانبخشی، بیشترین آمار مددجویان مربوط به افراد دارای معلولیت و سالمندان است. هماکنون ۲۰ هزار و ۱۰۳ پرونده فعال معلولیت در این حوزه وجود دارد که ۷۶ درصد آنها معادل ۱۷ هزار و ۴۸۷ خانوار از خدمات مستمر برخوردارند. همچنین ۳۵۳ نفر از معلولان ضایعه نخاعی از خدمات توانپزشکی و پرستاری بهرهمند میشوند.
این مقام مسئول افزود: ۱۲ مرکز شبانهروزی در استان به ۸۴۸ نفر خدمات ارائه میدهند و چهار مرکز خدمات توانبخشی در منزل نیز به ۲۲۷ نفر خدمت میکنند. همچنین دو مرکز مراقبتی خانوادهمحور به ۱۹۰ نفر مددجو خدمات میدهند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: در حوزه CBR (توانبخشی مبتنی بر جامعه) نیز، جمعیت تحت پوشش این طرح ۳۴۶ هزار و ۲۲۸ نفر اعلام شد که خدمات از طریق ۴۸ تسهیلگر و ۲۰ گروه خودیاری ارائه میشود.
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۳۲۵ نفر از بیماران روانی مزمن از خدمات بهزیستی بهرهمند هستند بیان کرد: در سال گذشته ۳ هزار و ۲۹ نفر و امسال تاکنون ۵۸۷ نفر در کمیسیونهای پزشکی تعیین نوع و شدت معلولیت شرکت کردهاند.
کرمی ۲ هزار و ۸۶۲ نفر از وسایل کمک توانبخشی بهرهمند شدهاند خاطر نشان کرد: در حوزه سالمندان، ۳ هزار و ۵۰۰ نفر تحت پوشش هستند که ۱۹۲ نفر در مراکز نگهداری شبانهروزی زندگی میکنند.
وی بیان کرد: سال گذشته ۴۵ هزار و ۹۶۲ نفر تحت پوشش غربالگری بینایی و ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر در غربالگری شنوایی قرار گرفتند. امسال نیز تاکنون یک هزار و ۹۰۹ نفر در غربالگری بینایی و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در غربالگری شنوایی شرکت کردهاند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه امسال تاکنون ۲۶۷ کارت ویژه معلولان صادر شده و در سال گذشته این عدد ۲ هزار و ۱۶ کارت بوده است تاکید کرد: ما برای ارائه هرچه بهتر خدمات، به همراهی و آگاهیبخشی رسانهها نیازمندیم. امید داریم که با مشارکت شما عزیزان، بتوانیم توانمندسازی مؤثرتری را در جامعه هدف شاهد باشیم.
توانمندسازی جامعه هدف با مشارکت مردمی
کرمی در ادامه نشست خبری از گسترش خدمات تخصصی، حمایتی و مشارکتی این نهاد در حوزههای مختلف خبر داد و گفت: یکی از مهمترین اقدامات در حوزه توانبخشی، اجرای طرحهای آگاهسازی پیش از معلولیتهاست که سال گذشته برای ۲ هزار و ۳۹۷ نفر ارائه شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: این طرحها عمدتاً در نیمه دوم سال آغاز میشوند و در سال جاری هنوز آغاز نشدهاند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان به غربالگری تنبلی چشم بهعنوان یکی از محورهای پیشگیری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۵ پایگاه فعال در سطح استان زنجان در این حوزه فعالیت میکنند. سال گذشته ۸۳۹ نفر و امسال تاکنون ۱۰۰ نفر پس از غربالگری، جهت معاینات تخصصی به اپتومتریست ارجاع داده شدهاند.
وی در بخش دیگری از این نشست به خدمات معافیت از خدمت سربازی برای مددجویان اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۱۳۵ نفر و امسال تا این لحظه ۶۰ نفر از مددجویان از این معافیت بهرهمند شدهاند. این خدمت در دو بخش به جامعه هدف ارائه میشود؛ یکی برای افراد دارای معلولیت که در حوزه توانبخشی پرونده دارند، و دیگری برای فرزندان بانوان سرپرست خانوار.
کرمی خاطر نشان کرد: بر اساس ماده ۲۶ قانون حمایت از حقوق معلولان، یکی از فرزندان والدینی که خود دارای معلولیت هستند یا حداقل دو فرزند ناتوان دارند، میتوانند از خدمت سربازی معاف شوند. همچنین در مورد بانوان سرپرست خانوار، اگر یک سال از طلاق یا فوت همسر گذشته و همچنین یک سال از تشکیل پرونده بهزیستی سپری شده باشد، یکی از پسران آن خانواده مشمول معافیت خواهد شد.
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت جلب مشارکت مردمی در ارائه خدمات بهزیستی گفت: در حوزه معاونت مشارکتهای مردمی، توسعه ظرفیتهای اجتماعی و فرهنگی، اقدامات متعددی انجام شده که جذب مشارکتهای مردمی، یکی از مهمترین آنهاست. با توجه به محدودیت منابع دولتی، کمک خیرین از ارکان اصلی پشتیبانی از جامعه هدف محسوب میشود.
مدیر کل بهزیستی استان زنجان از راهاندازی کدهای دستوری برای تسهیل دریافت مشارکتهای مردمی خبر داد و گفت: طرحهایی مانند «شکرانه سلامتی»، «خامی برای کودکان»، و پویشهای متنوع در مناسبتهای مختلف برای افزایش مشارکت اجرا شدهاند. همچنین، با اجرای طرح «برای ایران همدل» پس از شروع جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، داوطلبان میتوانند با شمارهگیری *۱۲۳# در سامانه ثبتنام کرده و خدمات خود را به مددجویان ارائه دهند.
وی همچنین از فعالیت دفتر توسعه و نظارت بر مؤسسات غیردولتی گفت و یادآور شد: همه مراکزی که در حوزههای مشاوره، نگهداری، درمان بیماران روانی مزمن، درمان اعتیاد، توانبخشی، حرفهآموزی و مراکز مثبت زندگی فعالیت دارند، باید از این دفتر مجوز فعالیت بگیرند و تحت نظارت مستمر بهزیستی باشند.
کرمی افزود: در سال گذشته بیش از ۴۶ میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی از سوی خیرین جذب شده که رقم قابلتوجهی است. این عدد در سال جاری تاکنون به حدود ۱۱ میلیارد تومان رسیده که نشاندهنده استمرار اعتماد مردم و خیرین به بهزیستی استان است.
این مقام مسئول تأکید کرد: مشارکت رسانهها، مردم و خیرین برای ارتقای سطح زندگی اقشار آسیبپذیر، سالمندان، معلولین، کودکان بیسرپرست، و زنان سرپرست خانوار امری حیاتی است و سازمان بهزیستی زنجان تمام تلاش خود را در جهت توانمندسازی و حمایت از این عزیزان به کار خواهد گرفت.
انتهای خبر/