logo
امروز : سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۱۵
[ شناسه خبر : ۴۶۸۵۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
کارشناس مدیریت شهری:

مدیریت شهری فراتر از امور شهرداری است

مدیریت-شهری-فراتر-از-امور-شهرداری-است
کارشناس مدیریت شهری به تصور عمومی نادرست نسبت به نقش شوراهای شهر اشاره کرد و گفت: نقش شوراهای اسلامی تا حد زیادی محدود به نظارت بر شهرداری شده است، در حالی که مدیریت شهری فراتر از امور شهرداری است و شامل کلیه مسائل مربوط به یک شهر می‌شود.

محسن برجی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ به اهمیت مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: مدیریت شهری به معنای به کارگیری کارا و اثربخش منابع مادی و انسانی یک شهر برای دست‌یابی به اهداف اداری و پاسخ به نیازهای شهروندان است. 

بیشتر بخوانید

وی افزود: اگر بخواهیم در یک جمله کوتاه از مدیریت شهری صحبت کنیم، می‌توان گفت که مدیریت شهری یعنی حکومت محلی.

این کارشناس مدیریت شهری تأکید کرد: مدیریت شهری شامل تمامی نهادها، سازمان‌ها و افرادی است که به صورت رسمی یا غیررسمی در فرآیند اداره شهر تأثیرگذارند.

وی افزود: مدیریت شهر تنها محدود به شهرداری یا شورای شهر نیست، بلکه هر عنصری که در فرآیند مدیریتی شهر اثرگذار باشد، در این حیطه قرار دارد و مسئولیت‌هایی بر عهده دارد.

برجی مهم‌ترین هدف مدیریت شهری را ارتقاء شرایط کار و زندگی جمعیت ساکن، در قالب اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی و حفاظت از حقوق شهروندان دانست.

وی تصریح کرد: مدیریت شهری باید ضمن داشتن برنامه‌ای برای وضع موجود شهر، بر مشکلات آن احاطه داشته باشد و برنامه‌های آینده شهر را تدوین کند تا بتواند به ترسیم آینده‌ای ایده‌آل بپردازد.

این کارشناس مدیریت شهری همچنین به توسعه پایدار شهرها به عنوان یکی از اهداف مهم مدیریت شهری اشاره کرد و یادآور شد: اگر بخواهیم یک شهر را به مثابه یک سازمان در نظر بگیریم، لازم است که در رأس آن از فنون مدیریت شهری استفاده شود.

 وی اظهار داشت: شهرهای بزرگ در کشورهای در حال توسعه به مراکز تجمع کارفرمایان اقتصادی تبدیل می‌شوند و کیفیت زندگی در شهرهای کوچک و متوسط گاهی بهتر از روستاها نیست.

برجی با اشاره به اینکه مدیریت شهری مسئولیت تدوین برنامه‌هایی را بر عهده دارد، افزود: مدیریت شهری اعتدال را در استقرار جمعیت در حوزه‌های منطقه‌ای برقرار می‌کند و بر مشکلات ناشی از روان‌سازی جریان زندگی شهری نظارت دارد. 

وی همچنین بر اهمیت نظارت بر حمل و نقل، ساخت و ساز، گسترش فضای سبز و موارد دیگر تأکید کرد و با اشاره به اینکه شهر مظهر یک پدیده اجتماعی است، گفت: جوهره تعریف شهر در بخش انسانی آن نهفته است. هر برنامه عمرانی یا اقداماتی که به گسترش کالبدی یا رفاه شهری می‌پردازد، باید به نحوی عمیق مورد توجه قرار گیرد تا جایگاه انسان و ارزش‌های انسانی حفظ شود.

این کارشناس مدیریت شهری همچنین به تصور عمومی نادرست نسبت به نقش شوراهای شهر اشاره کرد و گفت: نقش شوراها تا حد زیادی محدود به نظارت بر شهرداری شده است، در حالی که مدیریت شهری فراتر از امور شهرداری است و شامل کلیه مسائل مربوط به یک شهر می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: مسئله مدیریت شهری مسئله‌ای فراتر از امور شهرداری است و شامل تمام مسائل مربوط به یک شهر اعم از گسترش توسعه فضای سبز، امکانات رفاهی و تفریحی و هر آنچه که مرتبط به شهر است که می‌توانیم به عنوان مدیریت شهری یا نقش شوراهای شهر از آن نام ببریم، امروزه مهم‌ترین عامل در اداره امور شهر روند تعیین اولویت‌ها و تصمیم‌گیری بنا به ارزش‌های جامعه شهری است‌.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر