logo
امروز : دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۶
[ شناسه خبر : ۴۶۷۹۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 9 دقیقه ]
در گزارش موج‌رسا بخوانید؛

آتش زیر خاکستر جنگ در فضای مجازی

آتش-زیر-خاکستر-جنگ-در-فضای-مجازی
فضای مجازی، تیغ دو لبه‌ای در دستان ماست غفلت به‌ویژه در شرایط کنونی آن را به سلاح دشمن و مدیریت صحیح، فرصتی برای روایت انقلاب و تبیین حقایق می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ در عصر کنونی، رسانه‌ها و فضای مجازی به ابزاری ضروری در زندگی روزمره تبدیل شده‌اند علی‌رغم اعلام آتش‌بس، جنگ نرم و تلاش برای تشویش افکار عمومی همچنان ادامه دارد و نباید از این مسئله غافل شد.

بیشتر بخوانید

تبدیل تهدید فضای مجازی به فرصت 

بی‌توجهی به این بعد می‌تواند پیامدهای ناگواری به همراه داشته باشد اگر فضای مجازی به درستی مدیریت نشود، به دست دشمن خواهد افتاد تا واقعیت‌ها را تحریف کرده و اعتماد عمومی را خدشه‌دار سازد.

از این‌رو، لازم است که توجه بیش‌تری به این فضا داشته باشیم و آن را به فرصتی ارزشمند برای روایت‌گری انقلاب اسلامی و آشکارسازی حقیقت تبدیل کنیم.

با هدایت و مدیریت صحیح فضای مجازی، می‌توانیم از طریق انتشار محتوای مستند و موثق، جوانان را با واقعیت‌ها آشنا کرده و نشان دهیم که اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی چه تاثیری بر زندگی مردم داشته است.

این روایت‌گری می‌تواند به آگاهی و بصیرت افزوده و پیوند اجتماعی را مستحکم‌تر کند، بنابراین، نقش رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی در این عرصه بسیار حائز اهمیت است. آن‌ها باید با تولید محتوای باکیفیت و متناسب با نیازهای نسل جوان، به مقابله با فتنه‌ها و دروغ‌پردازی‌های دشمنان پرداخته و حقایق را به درستی بیان کنند.

علاوه بر این، باید از این فضا به‌عنوان ابزاری برای تهدید و ناکام گذاشتن نقشه‌های دشمن استفاده کنیم و در مقابل، فداکاری‌ها و رشادت‌های شهدا را به تصویر بکشیم. بدین ترتیب، فضای مجازی می‌تواند به بستری مناسب برای روایت‌گری انقلاب اسلامی و تبیین حقایق برای نسل جدید تبدیل شود.

در غیر این صورت، به ابزاری در اختیار دشمن برای تحریف واقعیت‌ها و تضعیف سرمایه اجتماعی نظام تبدیل خواهد شد.

در نهایت، با بهره‌گیری صحیح از فضای مجازی، می‌توانیم فرصتی بی‌نظیر برای تشریح اهداف و دستاوردهای انقلاب اسلامی ایجاد کرده و از این طریق، تهدیدات و چالش‌های دشمنان را خنثی کنیم. 

دشمن برای ضربه زدن به فضای مجازی پناه می‌برد

حجت‌الاسلام جواد جعفری، نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی «موج‌رسا» درباره ترفند دشمنان انقلاب اسلامی هشدار داد و گفت: ترفند اصلی دشمن پس از شکست در میدان، پناه بردن به فضای مجازی و دروغ‌پردازی است تا با وارونه‌سازی و نشر اطلاعات نادرست، اذهان عمومی را فریب دهد. 

وی با بیان اینکه این شیوه بارها در تاریخ انقلاب تکرار شده است، افزود: دشمن وقتی قدرت و عظمت مقاومت را می‌بیند، به فضای مجازی پناه می‌برد تا با دروغ‌گویی، مردم را منحرف کند و افکار عمومی را تحت کنترل خود درآورد.

نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد، در حالی که واقعیت‌های بیرونی و آشکار را دیده‌اند، اما به دلیل حضور در پای ماهواره‌ها و فضای مجازی، تحلیل‌های نادرست و مطالب دروغین دشمنان را باور می‌کنند که این خسارت بزرگی است.

وی تأکید کرد: یکی از بزرگ‌ترین خطرات برای ملت، اعتماد بی‌مبنا به اطلاعات نادرست است. 

جعفری با اشاره به اینکه دشمن در بیرون شکست خورده و توان مقابله مستقیم ندارد، بنابراین تمرکز اصلی خود را در فضای مجازی قرار داده است، عنوان کرد: دشمن تلاش می‌کند القائات نادرستی را در ذهن مردم القا کند. 

رسالتی بزرگ بر دوش فعالان مجازی 

وی خاطرنشان کرد: باید هوشیار بود و دانست که هرچه در فضای مجازی گفته می‌شود، ممکن است زبان دشمن باشد و هدف آن‌ها فریب و انحراف است. 

نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه نمونه آن، جریان جنگ 12 روزه است وجود دارد، افزود: دشمن در فضای مجازی و رسانه‌ها ادعاهای کذب مطرح می‌کند، اما در واقعیت، شکست‌های بزرگی خورده است و التماس آتش‌بس می‌کند که در فضای مجازی به‌گونه‌ای دیگر جلوه می‌دهد.

وی هشدار داد: مواردی زیادی از اخباری که در فضای مجازی منتشر می‌شود کذب است، و مردم باید هرگز بدون راست‌سنجی و بررسی منبع معتبر، به این مطالب اعتماد نکنند.

جعفری خاطرنشان کرد: در این راستا، وظیفه سلبی و مبارزه بر عهده همگان است که تا زمانی که منبع معتبر و مستندات واقعی را نمی‌پذیرند، حرف‌های دشمن را باور نکنند.

وی با اشاره بر اینکه وظیفه اثباتی نیز بر عهده فعالان رسانه است، گفت: باید روایت صحیح و واقعیات موفقیت‌های نظامی و شهادت‌هایی را که با خون و رشادت نیروهای ما رقم خورده است، در فضای مجازی و رسانه‌ها به تصویر بکشند و این خون‌ها را حفظ و احیا کنند.

نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: این فعالان، باید رشادت‌ها و پیروزی‌های میدان را با رشادت در رسانه و فضای مجازی تکمیل کنند تا دشمنان نتوانند واقعیت را تحریف کنند و توطئه‌هایشان را پیش ببرند.

وی با بیان اینکه باید میدان نبرد را در رسانه‌ها و فضای مجازی برای مردم نشان دهیم، مستندات و حقایق را منتشر کنیم، تصریح کرد: باید فرصت بروز فریب و سوءاستفاده دشمن را ندهیم.

جعفری تاکید کرد: در نهایت، همه مردم و فعالان در عرصه رسانه باید با هوشیاری، احساس وظیفه و تلاش مضاعف، نقش خود را در خنثی‌سازی توطئه دشمن و پیروز شدن در این میدان بزرگ ایفا کنند؛ چرا که قلم و نوشته امروز، به اندازه سلاح‌های نظامی اهمیت دارد و می‌تواند پیروزی یا شکست ما را رقم بزند.

فضای مجازی عرصه‌ای برای بیان قدرت ایران 

سید علاءالدین موسوی، کارشناس علوم سیاسی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی «موج‌رسا» گفت: رفتار قدرت‌های بزرگ و استعمارگران سابق، به‌ویژه در قبال فاجعه غزه، نشان‌دهنده دخالت آشکار آن‌ها در حقوق بین‌الملل و حقوق بشر است.

 وی با بیان اینکه حمایت آمریکا و کشورهای غربی از اقدامات صهیونیست‌ها و محکومیت نتانیاهو در دادگاه‌های بین‌المللی، تناقضات آشکاری را نشان می‌دهد. 

کارشناس علوم سیاسی اظهار داشت: در حالی که برخی کشورها خواستار دستگیری نتانیاهو هستند، این وضعیت فرصتی برای افشای جنایات رژیم صهیونیستی و حامیان آن فراهم کرده است.

وی با تاکید بر اینکه ایران در حال تبدیل شدن به یک قدرت منطقه‌ای است و در مذاکرات بین‌المللی نیز موضع ضعف ندارد، تصریح کرد: آمریکا نسبت به تعهدات خود پایبند نیست و این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد و در بسیاری از موارد قوانین مذاکره را نیز نقض کرده است.

موسوی با تاکید بر اینکه پیروزی ایران در جنگ هشت ساله، با وجود حمایت 33 کشور از عراق، نشان‌دهنده قدرت و استقامت ایران است، بیان کرد: پیروزی در جنگ 12 روزه نیز، باید به‌عنوان پیروزی علیه همه دشمنان حقوق بشر تلقی شود.

وی با اشاره به عملیات‌های مختلف در جنگ تحمیلی هشت ساله، بیان کرد: لازم است تحلیل و تبیین دقیقی از اهداف و دستاوردهای ارائه شود. 

کارشناس علوم سیاسی با اشاره بمباران نیروگاه‌های هسته‌ای ایران توسط دشمن، یادآور شد: اما خود این دشمن از سلاح‌های اتمی است در جهت تهدید جوامع بشری بهره می‌گیرند.

وی با بیان اینکه فعالان فضای مجازی باید با تحلیل دقیق و برجسته کردن نقاط قوت ایران و ضعف دشمنان، به ترویج این دیدگاه‌ها در سطح بین‌المللی بپردازند، گفت: ایران با وجود توانمندی‌های فراوان، همواره از موضع قدرت استفاده نکرده و در جنگ دوازده روزه نیز تنها به دفاع از خود پرداخته است.

موسوی اظهار داشت: فضای مجازی باید به عرصه‌ای برای بیان قدرت، توانایی، ایثار و فداکاری ملت ایران تبدیل شود و فعالان این عرصه باید با تلاش و کوشش، این اهداف را محقق سازند.

فضای مجازی به‌عنوان ابرازی دفاعی تلقی می‌شود 

امیرحسین شکوری، فعال سواد رسانه در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی «موج‌رسا» گفت: فضای مجازی و رسانه‌ها به سلاحی تبدیل شده‌اند که دشمنان با تکیه بر آن، جنگ روانی و نرم طولانی‌مدتی را علیه ملت ایران هدایت می‌کنند. 

وی با بیان اینکه هدف آنان، ایجاد تفرقه و رویارویی مردم با حاکمیت به‌ویژه در زمان‌های حساس مانند جنگ نظامی است.

 فعال سواد رسانه با بیان اینکه با وجود تلاش‌های دشمن طرح‌های آنان کاملاً موفق نبوده است، خاطرنشان کرد: اما همچنان با انتشار شایعات و اخبار کذب، سعی در ایجاد ترس، تشویش و بی‌اعتبار جلوه دادن توانمندی‌های کشور دارند.

وی تاکید کرد: برای مقابله با این تهدیدات، لازم است فضای مجازی را ابزاری دفاعی تلقی کنیم.

شکوری با اشاره به اینکه همانند استفاده صحیح و ایمن از یک سلاح واقعی، باید در فضای مجازی نیز مهارت و آگاهی لازم را کسب کنیم، گفت: چند راهکارهای کلیدی برای مقابله در فضای مجازی وجود دارد.

وی بیان کرد: در مرحله اول باید تفکر انتقادی داشته باشیم و  باید نسبت به تمام محتوای دریافتی، دیدگاهی پرسشگرانه و تحلیلی داشته باشیم.

 فعال سواد رسانه با بیان اینکه افزایش دانش و مطالعه راهکار مهم دیگر در این زمینه است، عنوان کرد: با مطالعه در حوزه‌های مختلف، توانایی تشخیص اخبار دروغ از واقعیت را تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه اعتماد به منابع معتبر نیز از موارد مهمی است که در فضای مجازی باید به آن دقت شود، یادآور شد: اخبار را از منابعی پیگیری کنیم که سابقه درستی در انتشار اطلاعات موثق دارند و از منابع تحت حمایت دشمن اجتناب کنیم.

شکوری یادآور شد: انتشار امید و روحیه در فضای مجازی نیز بسیار مهم است و در شرایط دشوار، با اشتراک‌گذاری اخبار مثبت، پیروزی‌ها و شجاعت‌ها، به تقویت روحیه هموطنان کمک کنیم.

وی تاکید کرد: با رعایت این نکات، می‌توانیم هم خود را در برابر جنگ روانی مصون نگه داریم و هم با انتشار محتوای حمایتی از رزمندگان و فعالان، نقش مؤثری در تقویت جبهه خودی ایفا کنیم و قوت قلب آنان باشیم.

برای مقابله با جنگ نرم دشمن در فضای مجازی، باید با روایت‌گری انقلاب اسلامی و انتشار محتوای مستند، جوانان را با واقعیت‌ها آشنا کرد و اعتماد عمومی را تقویت کرد.

 فعالان رسانه‌ای با تولید محتوای باکیفیت و تبیین حقایق، باید فتنه‌ها را خنثی کرده و فداکاری‌های شهدا را به تصویر بکشند. در غیر این صورت، فضای مجازی به ابزاری برای تضعیف نظام تبدیل خواهد شد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر