بیشترین تعداد طلاق در سالهای ابتدای زندگی

محمد افشاری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با اشاره به اینکه طلاق به معنای پایان دادن به پیوند زناشویی است، آن را در زمره غمانگیزترین اتفاقات اجتماعی برشمرد.
بیشتر بخوانید
وی معتقد است طلاق به راهحلی متداول برای رهایی از ازدواجهای ناموفق تبدیل شده و گاه زوجین بدون تلاش کافی برای حل مشکلات، این راه را انتخاب میکنند.
این روانشناس، دلایل طلاق را در سه دسته فردی، اجتماعی و خانوادگی تقسیمبندی کرد و اظهار داشت: از جمله عوامل اجتماعی میتوان به اعتیاد، جرم، مشکلات اقتصادی و فساد اخلاقی اشاره کرد.
وی یادآور شد: در بُعد فردی، مواردی همچون اختلاف سنی زیاد، بداخلاقی، بیکاری و تجملگرایی نقش دارند که شغل بهعنوان یکی از پایههای اصلی زندگی مشترک، باعث ایجاد اعتماد به نفس و تامین نیازهای زندگی میشود.
افشاری ادامه داد: مشکلات اقتصادی نیز بهطور مستقیم بر روابط زوجین تاثیر گذاشته و باعث گوشهگیری، فشار عاطفی و کاهش عزتنفس میشود، انتظارات غیرمنطقی و بلندپروازیهای بیمورد نیز میتوانند به اختلافات شدید و در نهایت طلاق منجر شوند.
وی با تاکید بر اهمیت بررسی و حل مشکلات پیش از وقوع طلاق، معتقد است: مسئولان نیز باید با برنامهریزیهای مدون به این مسئله توجه کنند، بیتوجهی به نیازهای یکدیگر، از دیگر عوامل ایجاد اختلاف است.
افشاری ادامه داد: این روانشناس با استناد به روایات دینی، بر اهمیت توجه زوجین به نیازهای عاطفی و ظاهری یکدیگر، تاکید کرد: بداخلاقی نیز از دیگر عوامل مخرب در زندگی مشترک است که میتواند منجر به دلتنگی و بیزاری شود.
وی با اشاره به اینکه بیشتر طلاقها در سالهای ابتدایی زندگی رخ میدهند، گفت: شناخت و درک متقابل برای حل مشکلات ضروری است، مسائل جنسی نیز بهعنوان یکی از نیازهای اساسی، باید مورد توجه قرار گیرد تا صمیمیت بین زوجین افزایش پیدا کند.
بیماریهای جسمی، نازایی و اعتیاد نیز از دیگر عوامل مهم در وقوع طلاق هستند، دخالت خانوادهها و جانبداری از هر یک از زوجین نیز میتواند به اختلافات دامن بزند و در نهایت منجر به جدایی شود.
انتهای خبر/