logo
امروز : پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲:۱۹
[ شناسه خبر : ۴۴۸۹۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
فعال اجتماعی و محیط زیست:

فرصت‌های طلایی آب در بی‌تدبیری تباه می‌شود

فرصت‌های-طلایی-آب-در-بی‌تدبیری-تباه-می‌شود
فعال اجتماعی و محیط زیست گفت: در شرایطی که مسئولان کشوری از شرایط بد وضعیت آب در استان‌های مختلف کشور خبر می‌دهند، شاهد بارش‌های متعدد در استان و شهرستان هستیم‌، ولی در جریان برنامه یا خبری از مدیریت این آب‌های سطحی نیستیم.

نقی نقی‌لو در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: در شرایطی که مسئولان کشوری از شرایط بد وضعیت آب در استان‌های مختلف کشور خبر می‌دهند و بر مدیریت صحیح آب تأکید می‌کنند، شاهد بارش‌های متعدد در استان و شهرستان هستیم‌. 

بیشتر بخوانید

وی افزود: به تبع آن جاری شدن سیلاب‌ها در مسیل‌های داخل شهری و سرریز شدن سد خاکی شویر را ملاحظه می‌کنیم ولی در جریان برنامه یا خبری از مدیریت این آب‌های سطحی نیستیم.

این فعال اجتماعی اظهار داشت: مدیریت آب‌های سطحی یک موضوع حیاتی در زمینه‌های محیط‌زیستی، کشاورزی و توسعه پایدار است. آب‌های سطحی شامل رودخانه‌ها، دریاچه‌ها، تالاب‌ها و روان‌آب‌های ناشی از بارندگی می‌شوند که نقش کلیدی در تأمین آب شیرین، حفظ اکوسیستم‌ها و پشتیبانی از فعالیت‌های انسانی دارند.

وی با بیان اینکه شکر این نعمت بزرگ را زمانی می‌توانیم به‌جا برسانیم که مسئولان به‌موقع و با برنامه‌ریزی دقیق از هدررفت این آب‌های سیلابی رودخانه‌ها جلوگیری کنند، تصریح کرد: ورود آلاینده‌های صنعتی، کشاورزی و شهری به آب‌های سطحی، کیفیت آن‌ها را تهدید می‌کند. مدیریت صحیح شامل نظارت بر آلودگی، تصفیه فاضلاب و حفاظت از حریم رودخانه‌ها است.

نقی‌لو به اجرای سریع طرح‌های فاضلاب شهری شهرهای ابهر ،خرم‌دره، هیدج و صائین‌قلعه تأکید کرد و یادآور شد: با این کار از هدررفت میلیون‌ها مترمکعب فاضلاب شهری جلوگیری کنند و از بازیافت آن در آبیاری مزارع، فضای سبز و تأمین نیاز برخی شرکت‌ها استفاده شوند.

وی خاطرنشان کرد: مسئولان باید با ارائه تسهیلاتی به کشاورزان زحمت‌کش منطقه را به پیاده کردن آبیاری نواری و قطره‌ای و همین‌طور به یکپارچه‌سازی اراضی و نیز تشویق به استفاده از کشت‌های جایگزین و اقتصادی ترغیب کنند. 

این فعال اجتماعی با بیان اینکه قطعاً بی‌برنامگی و یا تعلل و کم‌کاری امروز در آینده مشکلات جبران‌ناپذیری را برای مردم رقم خواهد زد، افزود: امیدواریم همه به فکر استفاده بهینه از این نعمت ارزشمند الهی باشند و قطره قطره این طلای ناب و حیاتی بشر را قدر بدانند و از هدر رفت و استفاده بی‌رویه آن بپرهیزند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر