logo
امروز : یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۹:۲۱
[ شناسه خبر : ۴۴۵۴۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
سرپرست بهداشت محیط علوم پزشکی زنجان عنوان کرد:

فعالیت ۸۰۰۰ مرکز توریع مواد غذایی در زنجان

فعالیت-۸۰۰۰-مرکز-توریع-مواد-غذایی-در-زنجان
سرپرست بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: در سطح استان زنجان حدود ۸ هزار مرکز حساس و توزیع مواد غذایی فعالیت دارند که رعایت اصول بهداشتی در آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

قاسم محمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه در سطح استان زنجان حدود ۸ هزار مرکز حساس و توزیع مواد غذایی فعالیت دارند که رعایت اصول بهداشتی در آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: این مراکز شامل رستوران‌ها، نانوایی‌ها، قنادی‌ها، هتل‌ها، مسافرخانه‌ها، پایانه‌های مسافربری، مراکز اقامتی، فروشگاه‌های مواد غذایی و سایر اماکنی هستند که ارتباط مستقیم با سلامت مردم دارند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه سازمان بهداشت محیط به‌عنوان متولی اصلی نظارت بر این اماکن به‌طور مستمر و با حساسیت ویژه‌ای وضعیت بهداشتی آن‌ها را بررسی و پایش می‌کند، گفت: اهمیت رعایت بهداشت در اماکن عمومی و توزیع مواد غذایی بهداشت عمومی یکی از ارکان اساسی سلامت جامعه است و رعایت آن در اماکنی که با مواد غذایی و خدمات عمومی مرتبط هستند تأثیر مستقیمی بر سلامت مردم دارد. 

سرپرست بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به عدم رعایت بهداشت در این مراکز می‌تواند زمینه‌ساز شیوع بیماری‌های عفونی، مسمومیت‌های غذایی و سایر مشکلات سلامتی شود، افزود: برای جلوگیری از این مشکلات نظارت بر اصولی مانند بهداشت محیط، بهداشت فردی کارکنان، نحوه نگهداری مواد غذایی، نظافت تجهیزات و استفاده از مواد اولیه سالم در دستور کار کارشناسان بهداشت محیط قرار دارد.

وی با تأکید بر اینکه نحوه اجرای نظارت‌های بهداشتی بازرسی‌های بهداشتی به‌صورت مستمر و با حضور کارشناسان متخصص انجام می‌شود، افزود: این کارشناسان وظیفه دارند وضعیت مراکز حساس را از نظر رعایت استانداردهای بهداشتی، شرایط نگهداری و عرضه مواد غذایی، بهداشت کارکنان و نظافت کلی محیط بررسی کنند.

سرپرست بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه 

 در این بازدیدها نمونه‌برداری از مواد غذایی مشکوک، بررسی تاریخ انقضای محصولات، نظارت بر شرایط بهداشتی انبارها و بررسی وضعیت آب و فاضلاب نیز انجام می‌شود، ادامه داد: علاوه بر نظارت‌های دوره‌ای در ایام خاصی از سال مانند ماه‌های پایانی سال و تعطیلات نوروزی این بازرسی‌ها با شدت و دقت بیش‌تری توسط،کارشناسان مربوطه انجام می‌شود.

محمدی با بیان اینکه دلیل این امر افزایش تقاضا برای مواد غذایی و خدمات عمومی در این دوره‌هاست که می‌تواند منجر به افزایش تخلفات بهداشتی شود، بیان کرد: یکی از بخش‌های مهم در اجرای این نظارت‌ها، برخورد با تخلفات بهداشتی است. در صورت مشاهده هرگونه نقص بهداشتی، عدم رعایت استانداردهای نگهداری مواد غذایی، آلودگی محیطی یا سایر تخلفات، اقدامات لازم از جمله ارائه تذکر، اخطار کتبی، جریمه، معرفی به مراجع قضایی یا در موارد جدی، پلمب واحد صنفی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: مشارکت مردمی در گزارش تخلفات نقش مهمی در بهبود وضعیت بهداشتی دارد. مردم می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف، از طریق سامانه‌های ارتباطی مانند سامانه ۱۹۰ شکایات خود را ثبت کنند تا در اسرع وقت به آن‌ها رسیدگی شود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر