logo
امروز : یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۳۷
[ شناسه خبر : ۴۴۴۴۱ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس دامپزشکی خدابنده مطرح کرد:

لزوم خرید ماهی قرمز از مراکز مجاز

لزوم-خرید-ماهی-قرمز-از-مراکز-مجاز
رئیس دامپزشکی خدابنده در مورد خرید ماهی قرمز بیان کرد: ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست‌فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.

اسماعیل منصوری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ ضمن تبریک ایام ماه مبارک رمضان و پیشاپیش آغاز سال جدید درباره الزامات بهداشتی در مراکز تولید ماهی قرمز  بیان داشت: هر گونه تلفات غیرمعمول در ماهیان باید به شبکه دامپزشکی شهرستان خدابنده اطلاع داده شود و همچنین خودروهای حمل ماهی نیز گواهی بهداشتی حمل اخذ کنند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان ضرورت رعایت بهداشت فردی و محیطی فروشندگان ماهی قرمز افزود: افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری‌های تنفسی هستند، نباید در چرخه تولید و حمل ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

رئیس دامپزشکی شهرستان خدابنده ادامه داد: شستشو و ضد عفونی کردن وسائل و تجهیزات حمل ماهی قبل از بارگیری ازدیگر الزامات است.

وی در ادامه به الزامات بهداشتی مراکز عرضه عمده ماهی قرمز اشاره کرد و گفت: تهیه ماهی از مراکز تولید مجاز و دارای گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی، تخلیه محموله زیر نظر دامپزشک مستقر در مراکز عمده، شستشو و ضد عفونی وسائل و تجهیزات نگه‌داری، تخلیه مستقیم آب حمل و تعویض به شبکه فاضلاب و عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی مورد توجه باشد.

منصوری در مورد خرید ماهی قرمز نیز بیان کرد: ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست‌فروشان و دوره گردها اکیدا" خودداری شود.

رئیس دامپزشکی شهرستان خدابنده ادامه داد: مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دام‌زشکی است.

وی افزود: در هنگام خرید از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود و حتی‌الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابه جایی ماهی به منزل استفاده شود.

منصوری ادامه داد: از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

رئیس دامپزشکی شهرستان خدابنده نیز توصیه‌هایی جهت نگه‌داری ماهی قرمز به صورت بهداشتی داشت و اظهار کرد: پس از خرید و  انتقال ماهی قرمز به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام کرده و ماهی‌ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند.

وی افزود: ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد و با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگه‌داری ماهی آماده شود.

منصوری ادامه داد: در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.

رئیس دامپزشکی شهرستان خدابنده اضافه کرد: میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است و بهترین دمای آب نگه‌داری ماهی ۲۲ الی ۲۶ درجه سانتی‌گراد است.

وی با اشاره به اینکه غذای ماهی قرمز از فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی تهیه شود تصریح کرد: در پایان ایام نوروز ماهی‌ها در رودخانه‌ها و یا نهرها رهاسازی نشوند و در محل‌های تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شوند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر