افزایش چربی خون با زولبیه و بامیه

محمدرضا صایینی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه روزهداری در ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی فواید جسمانی بسیاری دارد، اظهار کرد: مطالعات نشان داده است که روزهگرفتن در بهبود بیماریهایی مانند چاقی، دیابت نوع ۲ و چربی خون بالا مؤثر است.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه بهرهمندی از این فواید تنها زمانی ممکن است که روزهداران اصول صحیح تغذیه را رعایت کنند، افزود: رژیم غذایی متعادل تغذیه در ماه رمضان نباید تفاوت زیادی با سایر ایام سال داشته باشد و مصرف مواد غذایی از پنج گروه اصلی (نان و غلات، سبزیجات، میوهها، لبنیات، گوشت و حبوبات) ضروری است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه توصیه میشود در ماه رمضان سه وعده غذایی شامل افطار، شام و سحری مصرف شود، ادامه داد: در روزهای گرم سال حداقل دو وعده غذایی ضروری است.
وی بیان کرد: رژیم غذایی باید بهگونهای باشد که وزن بدن ثابت بماند و افرادی که اضافه وزن دارند میتوانند از این فرصت برای کاهش وزن استفاده کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه مواد غذایی حاوی فیبر مانند سبزیجات، غلات سبوسدار و میوههای خشک، علاوه بر تأمین ویتامینها و مواد معدنی، باعث سیری طولانیمدت و کنترل اشتها میشوند، ابراز کرد: برخی افراد در وعدههای افطار و سحر از غذاهای سنگین، چرب و شیرین مانند زولبیا و بامیه استفاده میکنند که میتواند منجر به افزایش وزن، افزایش چربی خون و مشکلات گوارشی شود.
صایینی اضافه کرد: افراد مبتلا به دیابت نوع یک دیابت بارداری و دیابت کنترلنشده نباید روزه بگیرند و بیمارانی که دیابت خود را با قرص کنترل میکنند، در صورت افت قند خون باید فوراً روزه خود را افطار کنند.
وی با بیان اینکه مبتلایان به فشار خون خفیف تا متوسط با مشورت پزشک میتوانند روزه بگیرند، عنوان کرد: افراد با فشار خون شدید و کنترلنشده نباید روزه بگیرند.
وی گفت: افرادی که دچار مشکلات قلبی عروقی شدید هستند باید پیش از روزهداری با پزشک مشورت کنند و با رعایت رژیم غذایی مناسب، روزهداران میتوانند علاوه بر بهرهمندی از فواید معنوی سلامت جسمانی خود را نیز حفظ کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه در طول ماه مبارك رمضان رژيم غذایی ما نبايد با حالت عادی زیاد متفاوت باشد، بیان کرد: در واقع تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات سال به معنی رعایت دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی است.
صایینی با بیان اینکه تنوع به معنی استفاده از گروههای غذایی اصلی و تعادل به این معنی است که از این گروههای غذایی به مقدار کافی مصرف شود، اضافه کرد: از گروه نان و غلات، سبزیها و میوهها، شیر و لبنیات و گروه گوشت، حبوبات و تخم مرغ، نخود، لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش و مغز دانههای خوراکی مانند گردو، بادام، فندق، پسته و انواع تخمه که بنابراین در طول این ماه رژيم غذایی ما بايد تاحد امكان ساده باشد.
انتهای خبر/