logo
امروز : یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۲:۴۵
[ شناسه خبر : ۴۳۴۸۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
سرپرست یگان حفاظت محیط زیست زنجان مطرح کرد:

شکار غیرمجاز پستانداران در زنجان

شکار-غیرمجاز-پستانداران-در-زنجان
سرپرست یگان حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: در ۱۰ ماه اخیر، تعداد ۲۸۷ قطعه ماهی به‌طور غیرمجاز صید شده و همچنین شکارچیان غیرمجاز ۵۲ رأس از پستانداران شامل کل و بز، قوچ و میش، آهو، خرگوش و گراز را شکار کرده‌اند.

حسینعلی ملکی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه استان زنجان به‌دلیل داشتن زیستگاه‌های متنوع از دشت‌ها، کوهستان‌ها و رودخانه‌ها، یکی از مناطق مهم حیات‌وحش کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: این استان دارای مناطق حفاظت‌شده‌ای همچون انگوران، سرخ‌آباد و فیله‌خاصه است که زیستگاه گونه‌های ارزشمندی مانند کل و بز، قوچ و میش، آهو، گراز، خرگوش و انواع پرندگان بومی و مهاجر محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه علاوه بر این، رودخانه‌های این استان محل زیست گونه‌های آبزی از جمله ماهیان مختلف هستند، افزود: یکی از مهم‌ترین تهدیدهای محیط‌زیست زنجان، صید و شکار غیرمجاز است.

سرپرست یگان حفاظت محیط زیست استان زنجان با اشاره به اینکه طبق گزارش‌های منتشر شده، طی ۱۰ ماه اخیر، تعداد ۲۸۷ قطعه ماهی به‌طور غیرمجاز صید شده، ادامه داد: همچنین شکارچیان غیرمجاز ۵۲ رأس از پستانداران شامل کل و بز، قوچ و میش، آهو، خرگوش و گراز را شکار کرده‌اند. علاوه بر این، ۴۱ قطعه پرنده به‌طور غیرقانونی زنده‌گیری شده است.

وی گریزی به عوامل متعددی در افزایش این تخلفات زد و گفت: کاهش منابع غذایی در زیستگاه‌های طبیعی به‌دلیل تغییرات اقلیمی، تخریب زیستگاه‌ها بر اثر توسعه شهری و کشاورزی، ضعف در اجرای قوانین و نبود آگاهی عمومی از اهمیت حفاظت از گونه‌های جانوری، از جمله دلایل افزایش شکار و صید غیرمجاز در زنجان است.

سرپرست یگان حفاظت محیط زیست استان زنجان اضافه کرد: اقدامات حفاظتی در زنجان سازمان محیط‌زیست زنجان در راستای کاهش این تخلفات و حمایت از گونه‌های در معرض خطر، انجام داده است.

ملکی بیان کرد: از جمله این اقدامات می‌توان به افزایش گشت‌های محیط‌بانی، استفاده از تجهیزات نظارتی مانند دوربین‌های تله‌ای برای شناسایی متخلفان و همکاری با نهادهای قضایی برای برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز اشاره کرد.

وی با بیان اینکه همچنین طرح‌های مختلفی برای احیای زیستگاه‌ها و تکثیر گونه‌های در خطر اجرا شده است، بیان کرد: یکی از راهکارهای مهم برای حفظ حیات‌وحش زنجان، مشارکت جوامع محلی است. تجربه نشان داده است که وقتی مردم بومی به ارزش‌های اکولوژیکی منطقه خود آگاه شوند و در برنامه‌های حفاظتی مشارکت کنند، میزان تخلفات کاهش می‌یابد.

سرپرست یگان حفاظت محیط زیست استان زنجان تأکید کرد: باید برنامه‌هایی جهت اطلاع و آگاهی مردم نسبت به پیامدهای شکار غیرمجاز و اهمیت حفاظت از گونه‌های جانوری افزایش یابد و حیات‌وحش زنجان با تهدید جدی مواجه است، اما با اجرای سیاست‌های حفاظتی، افزایش نظارت و آگاهی‌بخشی عمومی، می‌توان روند تخریب و کاهش گونه‌های جانوری را متوقف کرد.

ملکی با اشاره به صید و شکار غیرمجاز تنها یک تهدید محیط‌زیستی نیست، بلکه زنجیره‌ای از مشکلات مانند از بین رفتن تنوع‌زیستی، آسیب به اکوسیستم‌ها و کاهش منابع طبیعی را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: حفاظت از حیات‌وحش زنجان نیازمند همکاری تمام آحاد مردم برای برقراری محیط‌زیست و عوامل زیست‌محیطی است تا تعادل اکولوژیکی این منطقه حفظ شود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر