logo
امروز : چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱:۵۵
[ شناسه خبر : ۴۳۴۳۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 8 دقیقه ]
رئیس پلیس راهور استان زنجان خبر داد:

جان باختن ۳۹ نفر در تصادفات جاده‌ای زنجان

جان-باختن-۳۹-نفر-در-تصادفات-جاده‌ای-زنجان
رئیس پلیس راهور استان زنجان با اشاره به آمار تصادفات در استان زنجان در سال جاری گفت: امسال ۳۹ نفر در اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ حبیب موسوی امروز در همایش موتورسواران قانونمند با اشاره به وضعیت نگران‌کننده سوانح رانندگی در کشور، بر لزوم توجه همه‌جانبه به این معضل تاکید کرد و اظهار داشت: باید سوانح رانندگی و کاهش تلفات رانندگی مورد توجه جدی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید

وی در این مراسم به مشکلات و چالش‌های موجود در زمینه تصادفات جاده‌ای و تاثیر آن بر جان انسان‌ها پرداخت و ابراز کرد: قربانیان سوانح رانندگی از جمله مظلوم‌ترین قربانیان کشور هستند.

رئیس پلیس راهور استان زنجان با انتقاد از بی‌تفاوتی به قربانیان سوانح رانندگی اظهار کرد: تصادفی اتفاق می‌افتد و هفت نفر کشته می‌شوند یا اتوبوسی واژگون می‌شود و 20 نفر فوت می‌کنند. این حوادث به راحتی رخ می‌دهد و قربانیان به همین راحتی رها می‌شوند.

وی تاکید کرد: این حوادث باید به طور جدی مورد بررسی و واکاوی قرار گیرند و مسئولان و مردم باید به این موضوع توجه بیش‌تری داشته باشند. چرا باید این همه کشته در کشور داشته باشد؟ این افراد همشهریان ما هستند، فامیل ما هستند، فرزندان ما هستند. این‌ها پسران ما هستند و باید همگی دغدغه‌مند این مسئله باشیم.

موسوی همچنین به لزوم رفع نقاط حادثه‌خیز در جاده‌ها و شهرها توسط شهرداری‌ها اشاره کرد و افزود: این امر باید در اولویت قرار گیرد تا از وقوع سوانح جلوگیری شود. همچنین باید معابر شهری هوشمندسازی شوند تا تخلفات رانندگان به سرعت شناسایی و ثبت شود.

وی در ادامه تصریح کرد: همکاری تمامی ارگان‌ها و مردم در زمینه کاهش تصادفات ضروری است.

وی گفت: تصادفات یک مسئله است که اگر فکری برای آن نشود، دامان همه ما را خواهد گرفت. اگر به رانندگان هشدار ندهیم که سرعت زیاد دارند یا تخلف می‌کنند و تنها این مسئولیت را به پلیس بسپاریم، این کار کافی نخواهد بود.

رئیس پلیس راهور استان زنجان با مقایسه این وضعیت با یک حادثه در دریا، بیان کرد: این وضعیت مشابه به قایقی است که پنج نفر در آن نشسته‌اند و یکی از افراد در حال سوراخ کردن قایق است. بقیه می‌پرسند چرا این کار را می‌کنی و او پاسخ می‌دهد که به من ربطی ندارد. در واقع، همه باید مسئولیت خود را بپذیرند و برای جلوگیری از این حوادث تلاش کنند.

وی از اصحاب رسانه، ورزشکاران و سایر نهادها خواست تا در این زمینه بیش‌تر همکاری کنند افزود:  باید این موضوع به یک دغدغه عمومی تبدیل شود تا از آسیب‌های بیش‌تر جلوگیری شود.

جان باختن ۳۹ نفر در تصادفات جاده‌ای

موسوی با ارائه گزارشی از وضعیت تصادفات جاده‌ای در استان طی ۹ ماهه گذشته، از افزایش نگرانی‌ها در خصوص سوانح رانندگی خبر داد و  اعلام کرد: در این مدت، ۳۹ نفر در تصادفات جان خود را از دست داده‌اند، ۲ هزار و ۷۵۰ نفر مجروح شده‌اند و ۷ هزار مورد خسارت مالی به ثبت رسیده است.

وی در ادامه به بررسی علل اصلی این تصادفات پرداخت و گفت: یکی از مهم‌ترین عواملی که موجب افزایش تلفات شده، ضربه به سر است که حدود ۹۵ درصد از موارد مرگ‌ومیر ناشی از عدم استفاده از کلاه ایمنی توسط موتورسواران است.

رئیس پلیس راهور استان زنجان با تاکید بر اهمیت رعایت قوانین ایمنی و استفاده از کلاه ایمنی، از همه موتور سواران خواست که به این مسائل توجه ویژه‌ای داشته باشند تا از خطرات جاده‌ای جلوگیری شود. 

وی همچنین بیان کرد: رعایت اصول ایمنی توسط موتورسواران می‌تواند تا حد زیادی از بروز حوادث تلخ جلوگیری کند و جان بسیاری از افراد را نجات دهد.

افزایش برخورد با تخلفات ترافیکی در استان زنجان 

موسوی بیان داشت: در راستای ارتقاء ایمنی ترافیکی و کاهش تصادفات ۳ هزار و ۷۸۰ دستگاه موتورسیکلت در استان توقیف شدند.

وی در ادامه بیان کرد: این اقدام نسبت به سال گذشته با افزایش ۳۳۵ درصدی همراه بوده است. این اقدام، بخشی از تلاش‌های گسترده پلیس راهور برای مقابله با تخلفات ترافیکی و ارتقاء فرهنگ رانندگی در استان است.

رئیس پلیس راهور استان زنجان افزود: علی‌رغم افزایش توقیف‌ها، هنوز وضعیت در این زمینه کافی نبوده و با توجه به افزایش تصادفات، ضرورت اجرای بیش‌تر طرح‌ها و اقدامات پیشگیرانه احساس می‌شود. در این راستا، پلیس راهور استان طرح توقیف ساعتی موتورسیکلت‌های متخلف را به مرحله اجرا گذاشته است. بر اساس این طرح، افرادی که تخلفاتی چون عدم رعایت قوانین ایمنی و ترافیکی دارند، به مدت یک تا دو ساعت توقیف و در محل آموزش‌های لازم را دریافت می‌کنند.

وی همچنین از اجرای طرح‌های مختلف برای مقابله با مزاحمت‌های ترافیکی خبر داد و گفت: در این راستا، ۳ هزار و ۷۵۴ دستگاه خودرو به پارکینگ منتقل شده‌اند. این خودروها شامل وسایل نقلیه‌ای هستند که در محورهای مختلف، از جمله کمربندی شمالی و محور گاوازنگ، موجب ایجاد آزار و اذیت برای دیگر رانندگان می‌شوند.

موسوی در ادامه از تشدید برخورد با رانندگان فاقد گواهینامه خبر داد و اظهار داشت: دو مورد تصادف فوتی در این زمینه نیز در ماه‌های اخیر گزارش شده است. در این راستا، برخوردها با رانندگان فاقد گواهینامه به شدت افزایش یافته است. در حوزه امنیت اجتماعی نیز، طرح‌هایی برای ارتقای احساس امنیت در معابر عمومی به مرحله اجرا درآمده است. 

وی از توقیف یک هزار و ۱۰۰ دستگاه موتورسیکلت متخلف با پلاک‌های مخدوش یا فاقد پلاک در یک ماه اخیر خبر داد و افزود: این اقدامات در جهت کاهش تخلفات و حفظ نظم در ترافیک است.

رئیس پلیس راهور استان زنجان همچنین از همکاری مستمر با رسانه‌ها برای اطلاع‌رسانی به مردم در زمینه قوانین و مقررات ترافیکی تقدیر کرد و ادامه داد: این همکاری‌ها باعث افزایش آگاهی عمومی در سطح جامعه شده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به برنامه‌ریزی‌های آموزشی اشاره کرد و گفت: در کنار برخوردهای انتظامی، همکاری با ۲۷۰ نفر از آموزگاران به عنوان فرهنگ‌یاران ترافیک، در مدارس و مهدهای کودک در حال انجام است. این اقدام به منظور آموزش اصول ایمنی و قوانین ترافیک از سنین پایین است.

موسوی همچنین از افزایش تیم‌های گشت پلیس در معابر اصلی و نقاط حادثه‌خیز خبر داد و بر لزوم توجه بیش‌تر مسئولان به مسئله حوادث رانندگی تأکید کرد. 

وی افزود: این مشکل نیازمند همکاری و توجه همه نهادهای دخیل در این حوزه است تا از بروز حوادث بیش‌تر جلوگیری شود.

رئیس پلیس راهور استان زنجان اظهار داشت: پلیس راهور استان زنجان همچنان به برنامه‌های خود برای کاهش حوادث رانندگی و ارتقاء فرهنگ ترافیکی ادامه خواهد داد و از تمامی مسئولان و نهادهای مختلف خواست تا در این زمینه با پلیس همکاری کنند. 

عدم استفاده از کلاه ایمنی توسط موتورسواران

وی ضمن اشاره به وضعیت خطرناک تصادفات در استان، از عدم استفاده از کلاه ایمنی و تخلفات رانندگی به عنوان عوامل اصلی افزایش سوانح رانندگی، به‌ویژه در میان موتورسواران، یاد کرد. 

موسوی بیان کرد: بسیاری از این تصادفات به دلیل عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخلفات رانندگی صورت می‌گیرد و بیش‌تر قربانیان، افراد زیر 35 سال هستند که در واقع بخش مهمی از نیروی مولد جامعه را تشکیل می‌دهند.

وی همچنین به برخی از تخلفات رایج در میان موتورسواران اشاره کرد و افزود: بیش‌تر تخلفات موتورسیکلت سواران اعم از عبور از چراغ قرمز، حرکت در مسیر ممنوع، انجام حرکات نمایشی، رانندگی بدون مدارک، عبور از خط ویژه و توقف در پیاده‌روها است.

رئیس پلیس راهور استان زنجان تاکید کرد: برخوردهای جدی‌تری با این تخلفات صورت خواهد گرفت و برای اولین تخلف، وسیله نقلیه یک هفته و برای تخلف دوم، یک ماه توقیف خواهد شد.

وی به خطرات ناشی از سوانح رانندگی اشاره کرد و اظهار داشت: تصادفات جاده‌ای، دومین عامل مرگ و میر در کشور بعد از بیماری‌های قلبی و عروقی هستند. 

موسوی همچنین اشاره کرد: هزینه‌های بالای مراقبت‌های پزشکی و از دست رفتن نیروی کار کشور به دلیل سوانح رانندگی، مشکلات اقتصادی و اجتماعی زیادی را به همراه دارد.

وی در ادامه به اهمیت همکاری تمامی دستگاه‌ها در کاهش سوانح رانندگی اشاره کرد و افزود: علاوه بر خود رانندگان و موتورسواران، 29 دستگاه دیگر باید در این امر مشارکت کنند. 

رئیس پلیس راهور استان زنجان تاکید کرد: به‌منظور کاهش تصادفات، سه حوزه مهم مهندسی، آموزش و فرهنگ‌سازی و اجرای مقررات باید به‌طور جدی پیگیری شود.

وی همچنین از اقدامات اجرایی پلیس برای کاهش حوادث رانندگی از جمله آموزش رانندگان، نصب دوربین‌های هوشمند برای ثبت تخلفات، استقرار تیم‌های نظارتی در نقاط پرتردد و رصد روزانه تخلفات عنوان کرد و افزود: این اقدامات می‌تواند به کاهش تصادفات و روان‌سازی ترافیک کمک کند. 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر