logo
امروز : جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ساعت ۰:۱۵
[ شناسه خبر : ۴۳۰۷۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 7 دقیقه ]
در جلسه فرهنگ ایثار و شهادت تأکید شد؛

انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل‌های جدید

انتقال-فرهنگ-ایثار-و-شهادت-به-نسل‌های-جدید
در جلسه فرهنگ ایثار و شهادت علاوه بر تاکید بر انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل‌های جوان، آخرین وضعیت ساماندهی گلزار شهدا نیز از جمله مباحثی بود که مطرح و بررسی شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ در جلسه‌ فرهنگ ایثار و شهادت که امروز در استان زنجان برگزار شد، مسئولان استانی به بررسی و تأکید بر مسائل مربوط به ایثارگران و فرهنگ دفاع مقدس پرداختند. محسن سهندی، جانشین سپاه انصارالمهدی( عج) استان زنجان، از برنامه راهیان نور به‌عنوان یک ابزار مؤثر برای ترویج ارزش‌های ایثار و شهادت در میان نسل جوان یاد کرد و به اهداف سال جاری این برنامه اشاره کرد. همچنین محسن صادقی، استاندار زنجان با تأکید بر انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل‌های آینده، این امر را یک تکلیف ملی دانست و خواستار حل مشکلات ایثارگران و ساماندهی گلزار شهدا شد. 

بیشتر بخوانید

همچنین در این جلسه به لزوم تأمین منابع مالی برای پروژه راهیان نور و حل مسائل مسکن ایثارگران اشاره شد.

ساماندهی ۹۶ درصد گلزارهای شهدای استان از جمله مباحثی بود که در این جلسه مطرح شد.

انتقال فرهنگ دفاع مقدس یک تکلیف ملی است

محسن صادقی، استاندار زنجان در این جلسه با تأکید بر اهمیت انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل‌های آینده گفت: در شرایط کنونی، این انتقال فراتر از یک تکلیف اداری و جاری است و دستگاه‌های متولی باید با شناساندن فرهنگ ایثار و شهادت، انتقال ارزش‌ها و مفاخر حوزه دفاع مقدس به نسل‌های جدید و آینده را در دستور کار خود قرار دهند.

وی در ادامه به تهدیدات دشمنان در عرصه جنگ شناختی و جنگ فرهنگی اشاره کرد و اظهار داشت: دشمنان با هدف فراموشی فرهنگ دفاع مقدس و قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران وارد عمل شده‌اند، چراکه این فرهنگ یکی از ارکان قدرت ملی کشور محسوب می‌شود و به شدت بر آن تأکید شده است.

صادقی همچنین بر لزوم حل مشکلات ایثارگران به عنوان یادگاران دفاع مقدس تأکید کرد و این امر را یک تکلیف ملی برای تمام دستگاه‌های اجرایی استان دانست. 

وی تصریح کرد: با توجه به حضور اعضای شورای استان و مدیران مختلف در این جلسه، باید تصمیمات مهمی در خصوص مسائل ایثارگران اتخاذ شود.

استاندار زنجان با بیان اینکه مسئولان شرکت‌کننده در این جلسه باید تسلط کامل بر موضوعات مطرح شده داشته باشند، افزود: بحث‌های جزئی‌تر باید در کارگروه‌های مختلف مورد بررسی قرار گیرد و سپس نتایج آن به شورا اعلام شده و تصمیم‌گیری نهایی صورت گیرد.

وی به سه محور اصلی جلسه اشاره کرد و گفت: مباحث مربوط به راهیان نور، ساماندهی مسکن ایثارگران و گلزار شهدا، از جمله موضوعات مهم این جلسه است که باید با همکاری دستگاه‌های ذیربط، پیشنهادات شفاف و مبتنی بر ضوابط قانونی ارائه و تصویب شود.

صادقی در خصوص تأثیر راهیان نور در انتقال فرهنگ دفاع مقدس اظهار داشت: ارزیابی‌ها نشان داده‌اند که راهیان نور بیش‌ترین تأثیر را در انتقال مفاهیم دفاع مقدس به نسل جوان دارد. بنابراین، دستگاه‌های اجرایی باید بسترهایی را برای ترغیب و اعزام کارکنان و خانواده‌های آنان به مناطق عملیاتی فراهم کنند.

وی همچنین بر ضرورت اعزام نخستین گروه‌ها به ویژه از میان مدارس و دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: بازنشستگان دستگاه‌های اجرایی نیز نقش مهمی در انتقال مفاهیم دفاع مقدس به اعضای خانواده خود دارند.

استاندار زنجان به تأمین مالی راهیان نور اشاره کرد و افزود: برای تأمین منابع مالی این پروژه، سازمان مدیریت استان باید کمیته‌ای برای تأمین منابع مالی تشکیل دهد و سهم استان را از ردیف‌های ملی پیگیری کند. همچنین، آورده بسیج باید به دقت مشخص شود.

صادقی در ادامه بیان کرد: کسری مالی این پروژه از طریق ردیف‌های دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌ها باید تأمین شود و مدیریت متمرکز می‌تواند شرایط بهتری برای رفع نواقص فراهم آورد.

وی همچنین به مشکلات مسکن ایثارگران اشاره و تأکید کرد: مسائل مالی و فنی مربوط به مسکن ایثارگران باید به سرعت حل شود و نیاز به تسهیلات بانکی و تسریع در روند اجرای طرح‌ها احساس می‌شود. در این زمینه پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای برای بررسی و حل مشکلات وجود دارد.

استاندار زنجان به ساماندهی مزار شهدا اشاره کرد و گفت: باید تا پایان سال، ۴ درصد باقی‌مانده از طرح‌های ساماندهی مزار شهدا به اتمام برسد و الگوهای موفق از سایر استان‌ها می‌تواند در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد.

اعزام  ۶ هزار و ۲۱۷ نفر به راهیان نور

محسن سهندی نیز در این جلسه به بررسی تاثیرات فرهنگی برنامه راهیان نور پرداخت و گفت: برنامه راهیان نور به عنوان یک تریبون فرهنگی با مدت زمان ۹۶ ساعت، این پتانسیل را دارد که با یک برنامه‌ریزی صحیح، تاثیرات مثبتی در ترویج ارزش‌های ایثار و شهادت در جامعه ایجاد کند.

وی در ادامه افزود: در سال گذشته، تعداد ۱۰ هزار و ۵۶۵ نفر از افراد مختلف به مناطق عملیاتی جنوب و غرب کشور اعزام شدند که در این میان، به‌ویژه مناطق یگان‌های زنجان که در دوران دفاع مقدس نقش ویژه‌ای ایفا کرده‌اند، مورد توجه قرار گرفتند.

جانشین سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان همچنین به برنامه‌ریزی‌های سال جاری اشاره کرد و بیان داشت: هدف‌گذاری برای امسال اعزام ۱۵ هزار نفر به این مناطق است. تاکنون ۶ هزار و ۲۱۷ نفر به این مناطق اعزام شده‌اند و برنامه‌ریزی‌های لازم برای اعزام‌های آینده، در بازه زمانی ۲۷ دی ماه تا ۱۰ اسفند و پیش از آغاز ماه مبارک رمضان در حال انجام است.

وی در ادامه جزئیات بیش‌تری در مورد اعزام‌ها ارائه داد و گفت: از مجموع ۶ هزار و ۲۱۷ نفر اعزامی امسال، ۲ هزار و ۴۲۱ نفر به مناطق غربی کشور و ۲ هزار و ۸۵۶ نفر به مناطق جنوبی اعزام شده‌اند. علاوه بر این، برنامه‌ریزی برای اعزام ۶ هزار و ۵۰۰ نفر دیگر از جمله ۳ هزار نفر از عموم مردم، یک هزار و ۵۰۰ نفر از کاروان‌های دانشجویی و ۲ هزار نفر از کاروان‌های دانش‌آموزی پسر در دست اجرا است.

سهندی در بخش دیگری از سخنان خود به تامین هزینه‌های این برنامه‌ها اشاره کرد و گفت: بخشی از هزینه‌های برنامه راهیان نور از زائران دریافت می‌شود، در حالی که بخش دیگری از طریق منابع بسیج و سپاه تامین می‌شود. همچنین، دستگاه‌های دولتی و دانشگاه‌ها نیز حمایت‌های لازم را از این برنامه‌ها به عمل آورده‌اند.

وی با تاکید بر ضرورت تداوم این برنامه‌ها به‌ویژه در حوزه‌های دانش‌آموزی و دانشجویی، اظهار کرد: این برنامه‌ها باید به‌ویژه در این دو حوزه به‌طور مستمر ادامه یابد، چراکه تاثیرگذاری بیشتری در تربیت نسل جوان و آینده‌ساز کشور خواهد داشت.

جانشین سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان در پایان به ابتکار جدید امسال اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌های نوین در این دوره، بازدید از کارخانه‌ها تحت عنوان راهیان پیشرفت است. هدف این برنامه، نمایش دستاوردهای علمی و صنعتی ایران اسلامی به زائران است تا پیشرفت‌های کشور در عرصه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه‌های علمی و صنعتی به نمایش گذاشته شود.

  ساماندهی ۹۶ درصد گلزار شهدای زنجان 

عباس برزگر، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان هم در ادامه این جلسه اظهار داشت: استان زنجان دارای ۴۳۰ گلزار شهدا است که از این تعداد، ۲۷ گلزار شهری و ۴۰۳ گلزار روستایی هستند که حدود ۹۶ درصد ساماندهی شده است.

وی با اشاره به وضعیت ساماندهی این گلزارها، تصریح کرد: اگرچه آمار موجود قابل قبول است، اما اکثر استان‌ها به ساماندهی این گلزارها پرداخته‌اند و در این زمینه پیشرفت‌هایی حاصل شده است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان با تاکید بر اینکه هدف از ساماندهی گلزارها تبدیل آن‌ها به قطب‌های فرهنگی استان است، افزود: مادران شهدا خواستار رسیدگی و ساماندهی گلزار فرزندان شهیدشان هستند. 

وی بیان داشت: مسئولیت ساماندهی گلزارها بر عهده بنیاد شهید است و نگهداری گلزارها در شهرها بر عهده شهرداری‌ها و در روستاها بر عهده دهیاری‌ها است.

برزگر با بیان اینکه در بررسی‌های انجام شده، رضایت چندانی در این زمینه وجود ندارد، از شهرداری‌ها و شورای شهر خواست تا اهتمام بیش‌تری در این زمینه داشته باشند. 

وی همچنین از عدم تحقق ساماندهی قطعه شهدای بهشت زهرای زنجان پس از چهار سال انتقاد کرد و افزود: این در حالی است که ابلاغیه‌های وزارت کشور به صراحت مسئولیت نگهداری گلزارها را به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها محول کرده است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان در پایان یادآور شد: انتظار می‌رود مشکلات مسکن ایثارگران نیز از سوی اداره‌کل راه و شهرسازی مورد توجه قرار گیرد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر