logo
امروز : پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۶:۱۰
[ شناسه خبر : ۴۲۳۴۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
مدیرکل حفظ آثار استان زنجان:

تدفین شهدای‌ گمنام در شرکت‌های صنعتی موفق بود

-تدفین-شهدای‌-گمنام-در-شرکت‌های-صنعتی-موفق-بود
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان به انتقادات در مورد انتخاب محل تدفین شهید گمنام در کارخانه نخ تایر پاسخ داد و گفت: تدفین شهدای گمنام در شرکت‌های صنعتی موفق بوده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ به نقل از روابط عمومی اداره حفظ و آثار زنجان؛ سید شمس‌الدین موسوی ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار کرد: مردم متدین و شهید پرور استان زنجان در مراسم استقبال و گرامی‌داشت شهدای‌ گمنام حضور پرشوری داشتند.

بیشتر بخوانید

وی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر در مورد علت و چرایی تدفین شهید‌ گمنام در محل شرکت نخ‌تایرصبای زنجان و یا احیاناً مشکلات پس از تدفین، سئوالات و انتقاداتی مطرح شده است، عنوان کرد: بنیاد حفظ آثار و به تبع آن اداره‌کل حفظ آثار استان زنجان در ابتدا به ساکن تصمیمی بر انتخاب محل تدفین شهدای گمنام در هر یک از امکان عمومی و خصوصی نمی‌گیرد و این تدفین حتماً بنا به درخواست مسئولان شهر یا دانشگاه‌ها، شرکت‌ها، پادگان‌ها و غیره و با اولویت و معیارهای مشخص شده انجام می‌شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان با بیان اینکه در سه سال گذشته تدفین بیش از دو یا سه شهید گمنام در استان زنجان نداشتیم که این موضوع متأثر از تعداد درخواست‌های صورت گرفته، آماده‌سازی یادمان شهید و شرایط مناسب بوده است، عنوان کرد: در واقع تدفین‌ شهدا پس از حرمت‌گذاری و تشییع، در محل یادمان پیش‌بینی شده انجام می‌‌شود که حتماً تأکيد بر این است که 70 درصد یادمان پیش از حضور شهید به اتمام رسیده باشد.

وی با اشاره به اینکه معیارهایی برای تدفین شهدای‌گمنام در مراکز عمومی چون پارک‌ها و مراکز خصوصی چون دانشگاه‌ها، ورزشگاه، شرکت‌ها و ... وجود دارد، اضافه کرد: تدفین پیکر شهدا دارای دو معیار سلبی و ایجابی است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان افزود: عدم وجود معارض و وقفی نبودن، اجاره‌ای و یا امانی نبودن محل از جمله معیارهای سلبی است.

موسوی با بیان اینکه در بحث معیارهای ایجابی نیز باید مزار شهید گمنام در اماکن عمومی حتماً در دسترسی عموم باشد و مکان اشتهار به بدنامی نداشته باشد و امنیت و آرامش لازم را داشته است، تصریح کرد: حتما محل تدفین شهید باید استقلال مکانی و حداقل 200 متر حریم داشته باشد. 

وی با بیان اینکه وضعیت فرهنگی و اجتماعی محل تدفین باید با نگاه تبدیل این محل به‌عنوان زیارتگاه و دارای شرایط برگزاری مراسمات باشد، ادامه داد: باید محل تدفین به نحوی باشد که امکان برگزاری برنامه‌های مذهبی و دینی را داشته باشد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان با اشاره به برخی موارد ممنوعیت تدفین شهدا با اشاره به اینکه در امامزادگان و مساجد و مزار شهدا امکان تدفین شهید گمنام وجود ندارد چراکه این محل خود به خود یک مرکز فرهنگی است، اضافه داد: همچنین امکان تدفین شهدای گمنام در گورستان وجود ندارد.

موسوی با بیان اینکه در انتخاب محل تدفین شهدای گمنام جمعیت منطقه بسیار مورد توجه و تأکید است، افزود: برای همین امکان تدفین شهید گمنام در روستا و چندین شهید در شهرهای کوچک به جز کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها وجود ندارد.

وی در ادامه در توضیح علت انتخاب محل تدفین پیکر شهید گمنام در کارخانه نخ‌تایر صبا با اشاره به اینکه این شرکت یکی از شرکت‌های بزرگ و موفق استان بوده و بیش از ۸۰۰ نفر نیروی فعال دارد، بیان کرد: پیش‌داوری در مورد احتمال ورشکسته و متروک شدن این شرکت در کنار نگرانی در مورد سرنوشت شهید عزیز تدفین شده در یادمان شرکت، به دلیل فعالیت تعداد قابل‌توجهی از هم استانی‌ها در آن و با تدابیر و تصمیمات هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت جهت توسعه آن است، اشتباه دانست.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان اضافه کرد: محل تدفین شهید مقابل نمازخانه این مجموعه و با جانمایی مناسب برای حضور و زیارت کارکنان و انجام فعالیت‌های فرهنگی در ساعات مختلف در نظر گرفته شده است.

موسوی با بیان اینکه تدفین شهدای‌ گمنام در شرکت‌های صنعتی نخستین تجربه در استان زنجان است، ولی این نخستین اقدام در کشور نیست و این اتفاق فرهنگی در برخی از شهرهای کشور به‌ویژه شهرهای صنعتی چون تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان و استان مرکزی انجام شده و تجربه موفقی هم بوده است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر