مشکل اصلی انجمن کلیوی، افزایش هزینهها و کاهش کمکهای مردمی است
![مشکل-اصلی-انجمن-کلیوی،-افزایش-هزینهها-و-کاهش-کمکهای-مردمی-است](/asset/img/lmr.jpg)
محمدرضا طهماسبی در گفتوگو با خبرنگار موج رسا; اظهار داشت: بعد از شیوع ویروس کرونا بیماران را در بخش دیالیز انجمن کلیوی، تجمیع کردیم تا بتوانند درمان و سایر خدمات را در یک محل دریافت کرده و از پراکندگی جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه تمام تلاش بر این بود که مراقبتهای بهداشتی و فردی در بخش دیالیز انجمن و بخش بیماران پیوندی، رعایت شده و تجمیع به کمترین حد خود برسد، خاطرنشان کرد: در این راستا اطلاعرسانی خدمات و نشستها را از طریق فضای مجازی انجام دادیم.
طهماسبی افزود: جهت جلوگیری از شیوع بیماری کووید 19 بهگونهای عمل کردیم تا هم شیوهنامهها و پروتکلهای بهداشتی رعایت شده و هم تجمعات کمتر شود که خوشبختانه موثر هم بود.
رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با بیان اینکه طی یک سال گذشته غیر از بخش دیالیز در سایر بخشها کسی به ویروس کرونا مبتلای نشده است، گفت: ابتلا به کرونا در بخش دیالیز به دلیل تراکم زیاد بیماران بوده که الزاماً باید برای درمان، مراجعه میکردند.
وی اظهار داشت: علیرغم اینکه با دقت نظر و تهیه ابزارهای بهداشتی در بخش دیالیز، تمام سعی و تلاش ما بر رعایت پروتکلها در کنار اقدامات درمانی بود اما تراکم زیاد بیماران سبب این اتحفاق و ابتلای چند مورد به بیماری کرونا شد.
طهماسبی خاطرنشان کرد: اکنون مشکل اساسی انجمن کلیوی، افزایش هزینههای دارو و درمانی بیماران و در مقابل، کاهش کمکهای مردمی بهخصوص از ناحیه قلکها و بنر مجالس است.
وی با بیان اینکه کمکهای متفرقه از احسان و نذورات طی این مدت خوب بوده است، ابراز کرد: با توجه به حذف و عدم برگزاری مجالس و مراسم جشن و عزا، انتظار میرود هزینههای این مراسم برای درمان و داروی بیماران از ناحیه انجمن به عنوان نهاد رسمی حامی بیماران کلیوی اختصاص یابد.
رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با بیان اینکه خوشبختانه مشکلی با بیمهها نداریم، گفت: بیمهها وظایف خود در قبال بیماران را انجام داده و و هزینهها مخصوصا بخش دیالیز که تمام خدمات رایگان بوده و از طریق بیمهها پرداخت میشود را پرداختهاند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی در خصوص ارتباط بین بیماری کرونا و کلیوی خاطرنشان کرد: از این ناحیه، احساس خطر نمیکنیم زیرا هم خود بیماران به حد کافی، آگاهی پیدا کرده و پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند و هم انجمن، شرایط لازم برای کنترل و مراقبتهای بهداشتی در مجموعه را فراهم کرده است.
طهماسبی، تعداد بیماران مراقبتی دیالیز و پیوندی انجمن را ۱۸۶۹ مورد بیان کرد و افزود: 803 بیمار پیوندی، 714 بیمار مراقبتی و 352 بیمار دیالیزی هماکنون تحت حمایت انجمن هستند.
وی با بیان اینکه در سال جاری تاکنون در مجموع 13 مورد پیوند کلیه در استان زنجان انجام شده است، ادامه داد: ۵ نفر از پیوند زنده و ۸ نفر از پیوند بیماران مرگ مغزی، بهرهمند شدهاند.
طهماسبی با بیان اینکه 171 نفر از بیماران در سال جاری تاکنون فوت کردهاند ابراز کرد: در سال جاری تاکنون در مجموع 147 بیمار به بیماران انجمن اضافه شده است.
* امسال روز جهانی کلیه، کار خود را با شعار «زندگی خوب با بیماری کلیه» آغاز میکند
رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان در تشریح برنامههای هفته جهانی کلیه گفت: هدف اصلی از اجرای برنامههای متنوع در روز جهانی کلیه، آشنایی هرچه بیشتر مردم با این بیماری و بالا بردن سطح سلامت جامعه است.
وی اظهار داشت: امسال، روز جهانی کلیه با شعار «زندگی خوب با بیماری کلیه» ۱۱ مارس (مصادف با ۲۱ اسفندماه) کار خود را آغاز میکند و انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان زنجان با حمایت از این شعار، برنامه هایی را برای این روز ترتیب داده است.
طهماسبی با اشاره به برنامههای پیش روی انجمن کلیوی استان زنجان در هفته جهانی کلیه اخاطرنشان کرد: در این هفته، نشستی با اصحاب رسانه، کارگاه آموزشی پیشگیری از بیماری کلیه برای دانشآموزان در فضای مجازی (شبکه شاد) و مسابقات اینستاگرامی کلیه برگزار میشود.
وی افزود: تهیه بروشور و پوستر آموزشهای پیشگیری از بیماری کلیه در فضای مجازی، تجلیل از خیرین و حامیان انجمن، ارتباط با انجمنها و سازمانهای مردمنهاد کشورهای همسایه، همایش پیادهروی هیات ورزش بیماران خاص و پیوند اعضا و همچنین گزارش تصویری و آموزشی از شبکه استانی اشراق نیز بخش دیگری از برنامهها است.
طهماسبی خاطرنشان کرد: این اقدامات به منظور افزایش آموزش و آگاهی در مورد مدیریت موثر علائم و توانمندسازی بیمار با هدف نهایی تشویق به مشارکت در زندگی انجام شده است در حالی که اقدامات موثر برای جلوگیری از بیماری کلیوی و پیشرفت آن مهم است.// آ
انتهای خبر/