اجرای80 طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان زنجان/ کشاورزی استان زنجان دانشبنیان میشود

مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه هم اکنون تعداد 80 طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان در حال اجراست، افزود: از این تعداد اجرای 29 طرح از سال گذشته در استان اغاز شده است.
سهیل نصرتی در گفتوگو با خبرنگار موج رسا; اظهار کرد: دانش بنیان کردن بخش کشاورزی جزو سیاستها و اولویتهای اصلی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی محسوب میشود که برای تحقق آن اقدامات و برنامههای مختلفی در استان در حال اجراست.
وی دانش بنیان کردن بخش کشاورزی را قرار دادن فعالیت های کشاورزی بر بنیان دانش دانست و تصریح کرد: در این راستا اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی یکی از مهمترین و کارآمدترین اقداماتی است که در سه محور «پهنه بندی عرصه های تولیدی»، «ساماندهی مراکز جهاد کشاورزی» و «مدیریت دانش» در استان زنجان با جدیت تمام در حال انجام است.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: در راستای اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی با جذب تعداد بالغ بر 200 نفر کارشناس کشاورزی، عرصه های تولیدی استان زنجان را به 134 پهنه تقسیم بندی کرده و برای هر پهنه کارشناس مسئول ویژه آن پهنه تعیین شد.
وی عنوان کرد: کارشناس هر پهنه با جمع آوری تمام اطلاعات مربوط به آن پهنه، ارتباط بسیار نزدیکی را با بهره برداران پهنه برقرار کرده و نتایج پژوهش ها و یافته های تحقیقاتی و اطلاعات و دانش روز را بدون واسطه به کشاورز منتقل می کند.
نصرتی افزود: ساماندهی مراکز جهاد کشاورزی از دیگر محور های مهم طرح نظام نوین ترویج کشاورزی در استان به شمار می رود به طوری که در این راستا تقویت و تجهیز این مراکز از نظر جذب نیروی کارشناسی و همچنین بهسازی و تجهیز آن ها از نظر دسترسی به سخت افزارها و نرم افزارهایی که برای انتقال دانش به کشاورزان مورد نیاز است، مورد توجه جدی قرار گرفت.
وی بیان کرد: به منظور رسیدن به اهداف مورد نظر و دانش بنیان کردن بخش کشاورزی در طرح نظام نوین ترویج کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان در راستای رسیدن به دانش نوین متناسب با شرایط منطقه ای و منطبق با نیازهای جامعه روستایی طرح های تحقیقاتی مختلفی را در حال دارد.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در ادامه با اشاره به برگزاری برنامهای با عنوان «روز مزرعه» با هدف انتقال یافتههای تحقیقاتی به مزرعه عنوان کرد: با برگزاری این برنامه بهره برداران بخش کشاورزی استان از نزدیک با فعالیتهای مطالعاتی و تحقیقاتی آشنا شده و با مقایسه نتایج طرحها در مزرعه، خود در به کارگیری دانش و علم روز پیش قدم میشوند.
وی راهاندازی «تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی» را گامی موثر در راستای اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی و مدیریت دانش برشمرد و تصریح کرد: این سامانه با هدف دسترسی ساده و سریع بهره برداران و مروجان به جدیدترین یافتههای علمی کشاورزی، راهاندازی شده است.
گفتنی است، «تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی» از طریق آدرس agrilib.areo.ir قابل دسترسی است.
//ع
انتهای خبر/