logo
امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۰۸
[ شناسه خبر : ۹۹۴۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
مديرعامل شركت آب منطقه‌اي زنجان:

اخطار توقف طرح توسعه باغات زيتون در اراضي شيبدار از سال 92 صادر شده است/ رودخانه قزل اوزن ظرفيت بارگذاري جديد را ندارد

اخطار-توقف-طرح-توسعه-باغات-زيتون-در-اراضي-شيبدار-از-سال-92-صادر-شده-است-رودخانه-قزل-اوزن-ظرفيت-بارگذاري-جديد-را-ندارد

مديرعامل شركت آب منطقه‌اي زنجان با تاكيد بر توقف اجراي طرح توسعه باغات زيتون شهرستان طارم در اراضي شيبدار گفت: از سال 92 هر ساله اين اخطار به جهادكشاورزي داده مي‌شود.

يوسف رضاپور در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به اينكه منابع آب به ميزان بارش‌هايي كه سالانه در استان داريم مربوط مي‌شود اظهار كرد: در حدود 20 سال است كه در وضعيت خشكسالي قرار داريم و در طول اين مدت در برخي از سالها وضعيت بارشها همانند امسال نرمال بود.

وي بيان كرد: در مجموع در طول اين مدت با كاهش بارش‌ها مواجه بوديم و اين خشكسالي را تجريه كرديم و هنوز جبران كمبود آب اتفاق نيافتاده است.

مديرعامل شركت آب منطقه‌اي زنجان در حال حاضر ما در شهرستان طارم با كمبود آب مواجه هستيم افزود: از خرداد ماه تا شهريور ماه كه فصل كشت بوده آب رودخانه قزل اوزن خشك مي‌شود و در اين ايام باغداران و كشاورزان به شدت با مشكل مواجه مي‌شوند.

وي عنوان كرد: براي حل اين مشكل در دو سال گذشته با مذاكرات انجام شده با وزارت نيرو توانستيم از سد آيدوغموش كه در آذربايجان شرقي قرار دارد حدود 20 ميليون مترمكعب آب آزاد سازي كنيم كه از اين ميزان 12 تا 14 ميليون مترمكعب آن به زنجان مي‌رسد و اين روند هر سال تا مهر ماه ادامه دارد.

رضاپور خاطر نشان كرد: با اقدامات مشكل كشاورزان تقريبا به صورت سر به سر توانستيم حل كنيم ولي باز هم مشكلاتي در اين حوزه وجود دارد.

وي عنوان كرد: در سال 88 با توجه به وضعيت موجود مجوز بهره برداري از رودخانه قزل اوزن داده شده كه 50 درصد از مجوز داده شده محقق شده ولي در حال حاضر وضعيت آب اين رودخانه همانند سال 88 نيست و از سال 92 توسط شركت آب منطقه‌اي به جهاد كشاورزي اخطار داده مي‌شود كه طرح توسعه باغات در اراضي شيبدار در شهرستان طارم بايد توقف شود كه اين رودخانه ظرفيت براي اجرا اين طرح و برداشت از آن را ندارد.

مديرعامل شركت آب منطقه‌اي زنجان بيان كرد: آب مورد نياز براي اجراي اين طرح در حدود 12 ميليون متر مكعب است كه اين ميزان معادل همان آبي است كه از آيدقموش آزاد سازي مي‌شود.

وي بيان كرد: اين امر باعث تشديد مشكلات كمبود آب باغداران و كشاورزي مي‌شود و اين شرايط وضعيت منابع آبي منطقه را تشديد مي‌كند.

//ع

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر