بازار مکاره ارز با شفافیت به آرامش می رسد/ منابع نباید از تولید به واسطهگری حرکت کند

کارشناس اقتصادی، بازار و سرمایه گفت: مسئولان اقتصادی کشور باید با دقت مسائل ارز را دنبال کرده و در این زمینه شفاف سازی کنند، چرا که شاید سالها کارکردن برای تولید با نوسانات و بیثباتی هدر برود.
حسین محمودی اصل در گفت و گو با خبرنگار موج رسا; ، اظهار داشت: عوامل متعدد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و امنیتی میتواند بر بازار ارز تأثیرگذار باشد. بخشی از عوامل اولیهای که این بازار را تحریک کرد، مربوط به تثبیت نرخ سود بانکی بود.
وی ادامه داد: از آنجایی که بخش محدودی از سپردهگذاران که حدود نقدینگی را به یکهزار و 450 هزار میلیارد رساندند، از بانکها منابع خودشان را خارج کردند و به این سود 15 درصدی راضی نشدند و بازار سکه را در ابتدا تحت تأثیر قرار دادند.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بخشی از این هیجانها مربوط به تحریکهایی بود که از جانب برخی کانالها، اقتصاددانها و رسانهها انجام شد،افزود: برای کاهش تب تند دلار در جامعه باید به جای اینکه مردم را به اضطراب تشویق کنیم، باید آنها را به سرمایهگذاری در بازار سرمایه، سپردهگذاری در بانکها و همچنین در تولید، مسکن یا سایر کالاها تشویق کنیم.
محمودی اصل بیان داشت: برخی از این استدلالها که در ادامه خرید ارز یا مسکن برای سرمایهگذاری پیشنهاد میشد گاه منطقی بود، زیرا نرخ دلار با نرخ جهانی متناسب نبوده و شرایط اقتصادی کشور این را ایجاب میکرد و طبیعی است که باید تفاوت بین نرخ تورم داخلی و جهانی به عنوان معیار معقول افزایش قیمت دلار درنظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه در اقتصاد آزاد اغلب هر نهاد و تشکل میتواند در هر بخشی که تشخیص دهد سرمایهگذاری کند،افزود: دولتها موظفند برای کنترل شرایط با مشوقها، تنبیهها و محدودیتهایی این تنظیم را انجام دهند و نگذارند که منابع از بخش تولید و مولد به بخش واسطهگری حرکت کند.
این کارشناس بازار ارز بیان داشت: به نظر میرسد بانک مرکزی نیز دچار یک سردرگمی شده و گاه با کارهای روانی و غیرکارشناسی دنبال تثبیت است.
محمودی با اشاره به اینکه بر خلاف وعدههای داده شده، اقتصاد منتظر ارز تکنرخی بود، ولی این اتفاق نیفتاد و به جای ارز تک نرخی، اکنون ارز چند نرخی داریم،خاطرنشان کرد: بخشی از افزایش قیمتها به دلیل تورم است و از جایی آغاز شد که مردم ترسیدند به شرایط تحریم برگردیم و با توجه به تجربهای که در سال 91 و 92 داشتیم شوکهای عجیبی در ارز را مشاهده کردیم.
وی ادامه داد: مردم باید بدانند که شاید با خرید و فروش پنج هزار دلار یک میلیون، دو میلیون، پنج میلیون سود کنند، اما همه این سودها، زیانده هستند.
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: این سودها مانند خورهای است که بر اقتصاد کشور آسیب خواهد رساند و اگر پنج میلیون در دلار سود کنند و برنده باشند، در مجموع در کل مخارج زندگی دهها میلیون تومان عقب خواهند افتاد و متضرر خواهند شد.
وی با بیان اینکه عده ای وارد بازار شده و دنبال سود کردن هستند،افزود: امیدواریم که بانک مرکزی و قوه قضاییه به این موضوع وارد شوند و افرادی که با مبالغ کلان از سه ، چهار ماه پیش وارد بازار شدند و دلار را از بازار جمع کرده و انبار کردهاند رصد کرده و در شرایطی معقول نام آنها را اعلام کنند که مردم متوجه این جنایتها در اقتصاد کشور باشند.//ن
انتهای خبر/