logo
امروز : شنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ ساعت ۲:۱۸
[ شناسه خبر : ۵۳۷۲۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
یادداشت؛

انگور ابهر برندی در خوشه

انگور-ابهر-برندی-در-خوشه
جشنواره انگور ابهر با وجود پتانسیل تبدیل به برند ملی، به دلیل بی‌توجهی دستگاه‌های متولی به آموزش، بسته‌بندی و فراوری، همچنان در سطح یک رویداد فرهنگی باقی مانده و از تحقق اهداف اقتصادی خود بازمانده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ سومین و چهارمین جشنواره انگور ابهر در روستای درسجین این شهرستان در شهریور سال‌های گذشته برگزار شد تا گامی دیگر به سوی تبدیل شدن به برند جشنواره انگور در کشور برداشته شود.

بیشتر بخوانید

انگور یکی از محصولات کشاورزی این استان است که در فرهنگ و آئین مردم منطقه دارای جایگاه ویژه‌ای است و ریشه در فرهنگ و سنن بومی و محلی مردم منطقه دارد. 

در این جشنواره نیز علاوه‌بر اجرای مراسم شیره‌پزان، تهیه آب غوره،  سرکه انگور و ارائه انواع محصولات و فرآورده‌های مربوط به انگور، اجرای موسیقی عاشیق‌های محلی، بازی‌های محلی و بومی همچون اوزوک اوزوک، یتدی‌داش، خروس خروس، بورک قاپدی، النگ آقاجو، قووالاما، و.. به نمایش گذاشته می‌شود تا فرهنگ و آداب و رسوم این شهرستان معرفی و حفظ شود.

این جشنواره در مدت سال‌های قبلی که اجرا می‌شود توانسته نظر بسیاری از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را به خود جلب کند که از آن جمله گردشگران هستند. 

آن‌ها جشنواره انگور را در شناساندن انگور ابهر در سطح ملی و بین‌المللی مطلوب عنوان کرده‌اند و گفته‌اند که جشنواره انگور موجب توسعه صنعت گردشگری و جذب سرمایه‌گذار شده و تداوم آن موجب حفظ آثار و سنن منطقه و انتقال آن به نسل‌های آینده خواهد شد.

هدف اصلی برگزاری جشنواره انگور در گام نخست معرفی انگور به‌عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی شهر و کمک به صادرات این محصول به استان‌ها و کشورهای منطقه بود تا از این طریق اقتصاد محلی تقویت شده و درآمدی برای کشاورزان به‌دست آمده و نیز زنجیره تولید این محصول در ابهر ایجاد شود. 

بعد از برگزاری چند دوره، به علت شیوع کرونا و هم‌زمانی تقویم برگزاری جشنواره با ایام سوگواری محرم چندین سال وقفه در برگزاری جشنواره انگور به وجود آمد که در سال‌های اخیر دوباره اجرای این جشنواره در دستور کار قرار گرفته و امسال شاهد برگزاری پنجمین دوره آن هستیم. 

 با وجود برگزاری چندین دوره اهداف اصلی این جشنواره به دلیل عدم مشارکت برخی دستگاه‌های متولی در حوزه اقتصادی محقق نشده است.

ضمن ابراز گله‌مندی از فراموش شدن فلسفه اصلی جشنواره، این عدم همکاری‌ نهادهای متولی باعث شده است که در بحث آموزش کشت و برداشت انگور و فراوری آن به کشاورزان و بازدیدکنندگان، جذب سرمایه‌گذاری در حوزه بسته‌بندی انگور و جلوگیری از خام‌فروشی آن و برندسازی این محصول اقدامات خاصی انجام نشود! 

نویسنده: بهزاد آهنگری، کارشناس مدیریت شهری.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر