logo
امروز : شنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ ساعت ۳:۰۲
[ شناسه خبر : ۵۳۱۷۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
یک کارشناس مدیریت شهری:

ابهر ۵۰۰۰ ساله، سزاوار روز ملی است

ابهر-۵۰۰۰-ساله،-سزاوار-روز-ملی-است-
یک کارشناس مدیریت شهری، ثبت روز ملی ابهر را ضرورتی برای برندسازی، توسعه گردشگری و افزایش درآمدهای پایدار دانست و از نهادهای مسئول خواست تا با هماهنگی، این مطالبه عمومی را پیگیری کنند.

بهزاد آهنگری در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛  ضمن گرامیداشت هشتم مرداد، روز زنجان، و نیز بزرگداشت شیخ اشراق، به تبیین الزامات موفقیت در مدیریت شهری پرداخت.

بیشتر بخوانید

وی با تأکید بر اینکه رونق اقتصاد شهری، پایه و اساس پیشبرد اهداف مدیریتی است، خاطرنشان کرد: هرچند دانش، پاک‌دستی، تجربه و نوآوری مدیران شهری نقشی انکارناپذیر دارد، اما تا زمانی که اقتصاد شهر پویا نباشد و انعکاس آن در سرانه‌های مالی و بودجه دیده نشود، تحقق برنامه‌ها ممکن نخواهد بود.

کارشناس مدیریت شهری با بیان اینکه اقتصاد شهری به شدت به ارتقای درآمدهای پایدار وابسته است و این درآمدها خود در گرو سه گام اساسی و زنجیره‌وار است، افزود: نخست، تثبیت هویت شهری، دوم، برندسازی شهری و سوم، ارتقاء توان رقابت‌پذیری شهر در میان تمام شهرهای کشور. 

وی تأکید کرد: این سه مؤلفه، پله‌های نخستین در هرم اقتصاد شهری برای افزایش درآمدهای پایدار و به تبع آن، رونق اقتصادی و موفقیت مدیریت شهری به شمار می‌روند.

آهنگری با اشاره به اهمیت ثبت یک روز در تقویم ملی به نام یک شهر خاص، تصریح کرد: این اقدام، دقیقاً در مرحله تدوین استراتژی و راهبرد برندسازی و ارتقاء جایگاه شهری قرار می‌گیرد.

 وی متذکر شد: تجربه جهانی نشان داده که نام‌گذاری روزی در تقویم کشور با عنوان یک شهر، ضمن برجسته‌سازی داشته‌های تاریخی، فرهنگی، انسانی، جغرافیایی، کشاورزی، صنعتی و سوغات شاخص آن شهر، تأثیری مستقیم در جذب گردشگر و سرمایه‌گذار و در نهایت، افزایش درآمدهای پایدار و رونق اقتصادی دارد.

کارشناس مدیریت شهری با استناد به پیشینه کهن شهر ابهر، اظهار داشت: براساس کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه تاریخی قلعه‌تپه ابهر و نیز پژوهش‌های معتبر دانشگاهی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته‌های تاریخ، جغرافیا و باستان‌شناسی، قدمتی افزون بر ۵ هزار سال برای ابهر مستند شده است.

 وی با در نظر گرفتن این هویت استوار و نیز ظرفیت‌های بی‌بدیل این خطه در حوزه‌های کشاورزی، صنعت، صنایع دستی و سوغات، تأکید کرد: شایسته است روزی در تقویم ملی به نام ابهر مزین شود تا گامی مؤثر در اعتلاء جایگاه ملی و توسعه اقتصادی این شهر سرسبز و تاریخ‌دار برداشته شود.

آهنگری عنوان کرد: نیکوست تمامی بزرگان فرهنگی، فعالان در زمینه مدیریت شهری، مطالبه‌گران، اندیشمندان، اساتید دانشگاه در رشته‌های مربوطه و تمام دلسوزان این دیار کهن بکوشند تا سازمان‌های رسمی در مدیریت شهری از جمله نمایندگان مردم منطقه در مجلس، استانداری، فرمانداری، شهرداری، شورای شهر، سازمان فرهنگ و ارشاد، فرهنگسراها، انجمن‌های ادبی و فرهنگی، و حتی انجمن‌های مربوط به صنعتگران، کشاورزان، فعالان عرصه بوم‌گردی، تجارت و سوغات یک وحدت رویه و مطالبه عمومی برای ثبت یک روز خاص در تقویم به نام ابهر داشته باشند.

وی یادآور شد: در همین راستا، سایر فرایندهای رونق مدیریت شهری و اقتصاد شهری در عرصه‌های مختلف برندسازی نظیر ایجاد بوستان‌های مفاخر جهت معرفی منابع انسانی غنی منطقه به نسل‌های جدید و گردشگران، رونق زیرساخت‌های گردشگری همچون هتل‌ها، مهمانسراها و مکان‌های بوم‌گردی، ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی و محصولات کشاورزی منطقه، کارگاه‌های صنایع تبدیلی و احداث انواع پارک‌ها مانند پارک آبی بسیار می‌تواند مفید واقع شود.

کارشناس مدیریت شهری گفت: از طرفی، تلاش در عرصه‌های دیپلماسی و فرهنگی نظیر خواهرخواندگی بین شهرهای ملی و بین‌المللی نیز می‌تواند در این راستا بسیار مؤثر باشد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر