logo
امروز : شنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ ساعت ۵:۰۸
[ شناسه خبر : ۵۲۳۰۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 8 دقیقه ]

۱۲ روزی که سرنوشت ایران را رقم زد

۱۲-روزی-که-سرنوشت-ایران-را-رقم-زد
۱۲ روز جنگ تمام‌عیار ایران و آمریکا، نه تنها معادلات نظامی منطقه را دگرگون کرد، بلکه نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران شد؛ روزهایی که اثبات کرد سرنوشت این سرزمین را ملت آن رقم می‌زند، نه اتاق‌های فکر دشمنان.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ برخی روزها صرفاً در تقویم می‌مانند، اما برخی دیگر در ژرفای حافظه تاریخی ملت‌ها حک می‌شوند. روزهایی که نه با شمارش ساعت‌ها و شب‌ها، که با میزان ایستادگی، غیرت و ایمان انسان‌ها سنجیده می‌شوند.

بیشتر بخوانید

جنگ ۱۲ روزه ایران و آمریکا از آن رخدادهای بی‌نظیری است که دیگر تنها یک واقعه سیاسی یا نظامی به شمار نمی‌رود؛ این جنگ، حماسه‌ای جاودان از اراده ملتی است که در برابر زورگویان عالم سر خم نکرد، در برابر بزرگ‌ترین قدرت‌های استکباری ایستاد و هرگز اجازه نداد سرنوشت افتخارآمیزشان در پشت درهای بسته و اتاق‌های فکر دشمنان نوشته شود.

تجهیزات بومی ترس ابرقدرت را شکست

محمود رسولی عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛  گفت: با وجود جاری و ساری بودن میز مذاکره با رژیم صهیونیستی و آمریکای جنایتکار میز مذاکره را به میدان جنگ و خونریزی تبدیل کرد.

وی با بیان اینکه هرچند در این جنگ ترکیبی، شهدای گرانقدر و فرماندهان بزرگوار و دانشمندان بزرگ و مردم بی‌گناه را از دست دادیم، افزود: به مدد راهبری امام شهید و تجربیات اندوخته شده در جنگ تحمیلی هشت ساله توانستیم به اهدافی دست پیدا کنیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان تأکيد کرد: در این پیکار، ناخواسته انسجام و یکپارچگی همه آحاد ملت، علیه مخالفان ایران و اسلام صورت گرفت که اصلاً مطلوب دشمنان ما نبود ولی برای کشور و ملت ما بسیار روح انگیز، به‌هنگام و انرژی‌زا بود که رهبر شهید هم بدان اشاره داشتند.

وی با توضیح اینکه در این جنگ آن شکوه ظاهری و پوشالی و بی عمق دشمن، نمایان شد، متذکر شد: همه آحاد ملت خود نظاره‌گر پوشالی و خیالی بودن قدرت آنان بودند و توانستند به همه دنیا اثبات کنند که ما می‌توانیم و توانستن خود را کاملاِ نشان دادیم.

رسولی با اشاره به اعتماد و اتکا به تجهیزات نظامی و دانش بومی، متذکر شد: در این جنگ نیروهای مسلح ایران اسلامی به اعتماد و اتکا به تولیدات داخلی، توان استفاده از آن و همچنین قابل اعتماد بودن آن‌ها و امنیت‌سازی آن در راستای منافع ملی و اسلامی را بار دیگر به گوش جهانیان رساندند و گفتمان رهبر شهید را دوباره زنده کردند که امکانات و تجهیزات ما برای دفاع مشروع و ایده دفاعی بازدارندگی بوده و به هیچ‌وجه قصد تجاوزگری در آن دیده نمی‌شود.

وی با اشاره به نهادینه‌سازی بی‌اعتمادی به وعده‌های دروغین غرب، تصریح کرد: در این جنگ کاملا نمایان شد که نباید به وعده و وعیدها دلخوش کرد، تمام حرف‌های آنان سرابی بیش نبوده و نباید سرنوشت امت و دولت و کشور را به گره زد.

عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان به از بین رفتن ترس از جنگ با به اصطلاح ابرقدرت اشاره کرد و یادآور شد: در این جنگ و جنگ بعدی کاملاً ترس دروغین مواجه شدن با آمریکا و صهیونیست، کاملا از بین رفت و ملت و دولت فهمیدند که می‌توان با آن‌ها جنگید و باید به مقاومت ادامه داد. این سنت الهی است که باید نترسید و نترسانید بلکه مقاومت و ایستادگی کرد.

 

دشمن شکست‌خورده از پنجره وسوسه می‌آید

رحیم بیات، عضو هيأت علمی دانشگاه پیام نور استان زنجان در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛  گفت: سال گذشته در ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ رژیم جنایتکار آمریکا با ابزار دست نشانده خود رژیم صهیونیستی با به شهادت رساندن فرماندهان ارشد نظامی کشور و دانشمندان و تعدادی از هموطنان عزیزمان، جنگ دوم تحمیلی را به کشور عزیزمان آغاز کرد.

وی با بیان اینکه این حمله ناجوانمردانه با وجود آثار تلخ و ناگوارش، حاوی درس‌هایی بوده است، افزود: دشمن خبیث، ناجوانمردانه در حین انجام مذاکرات دست به این اعمال وحشیانه زد که نشان می‌دهد دشمن به هیچ‌وجه قابل‌اعتماد نیست. هم تجربیات سال‌های قبل از آن و هم شواهد بعد از آن تاکنون که یک سال از آن گذشته است، آن را اثبات می‌کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور زنجان با توضیح اینکه به شکل‌گیری اتحاد و انسجام ملی حاصل از آن در آحاد مردم و در احزاب و طیف‌های مختلف سیاسی کشور اشاره کرد و متذکر شد: به حول و قوه الهی و در سایه اطاعت از رهبری و ولایت عظمای ولایت تمام توطئه‌های دشمن را خنثی کرده و برای آینده نیز الهام‌بخش بوده و خواهد بود.

وی با توضیح اینکه این جنگ شکست مفتضحانه دشمن و ناکام ماندن در اهدافش، پوشالی بودن هیمنه‌اش را بیش از پیش بر همگان چه در داخل کشور و چه در خارج اثبات کرد، اظهار داشت: دمیده شدن روحیه ایثار و پایداری و مقاومت در سرتاسر کشورها و گروه‌های محور مقاومت در منطقه و حتی تمام آزادی‌خواهان در اقصی‌نقاط جهان بود که نویدبخش آینده‌ای روشن برای گسترش عدالت‌خواهی و ظلم‌ستیزی و مبارزه با استکبار و تحقق اهداف و آرمان‌های بشری در تمام دنیا است. 

بیات با اشاره به اینکه بعد از شکست مفتضحانه دشمن در این جنگ ۱۲ روزه و تحمیل آتش‌بس، مکرراً و بارها شاهد توطئه‌های بعدی او در کشور بودیم. از بدعهدی و کارشکنی‌های اقتصادی و سیاسی و نظامی مختلف تا ایجاد کودتای دی ماه و سپس تحمیل جنگ رمضان و به شهادت رساندن رهبر عزیز انقلاب و تعداد دیگری از فرماندهان و سرداران و هموطنان کشور نمونه‌ای از دسیسه‌های دشمن در این مدت بوده و بدون شک ادامه خواهد داشت.

وی با تأکيد مجدد بر غیرقابل اعتماد بودن دشمن، اظهار داشت: لازم است با دقت تمام تحرکات ملموس و ناملموس دشمن در هر نقطه‌ای از جهان، چه پیرامون کشور عزیزمان از طریق لشگرکشی‌های نظامی صورت گرفته و چه در مناطق به ظاهر دور از مرزهای کشورمان مورد رصد و کنترل لحظه‌ای و دائمی باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور زنجان خاطرنشان کرد: دشمن شکست‌خورده، بسان شیطان می‌ماند که از در رانده شود، با ایجاد وسوسه‌ها و دسیسه‌های جدید و خطرناک‌تر، از پنجره قصد نفوذ خواهد داشت.

وی عنوان کرد: بر اساس آموزه‌های دینی، هرگاه در جریان فتنه‌ها و غبارآلود شدن صحنه و میادین، تشخیص حق از باطل غیرممکن یا دشوار شده، فرمودند که نگاه کنید و ببینید کدام سمت بیش‌تر مورد هجوم دشمن قرار می گیرد و همان سمت، حق است. امروز، بدون شک یکی از نقاط مهم مورد حمله دشمن، جایگاه ولایت فقیه و به ویژه شخص ولی فقیه زمانه حضرت آیت‌الله العظمی آیت‌الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای (حفظه‌الله) است‌.

وی توضیح داد: با توجه به مباحث مطروحه، لزوم بصیرت و هشیاری همگان از آحاد مردم گرفته تا مسئولان اجرایی و احزاب و گروه‌های مختلف نسبت به حفظ اتحاد و انسجام مقدس شکل‌گرفته و ضرورت مقابله با مشکلات اقتصادی و افزایش تاب‌آوری‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و سایر زمینه‌ها، بیش از پیش ضروری است.

فشار آوردند، ولی تسلیم نشدیم

علی صحبت‌لو در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛  گفت؛ دشمنان ایران گمان می‌کردند با حملات نظامی، عملیات روانی و فشار رسانه‌ای می‌توانند ملت را به زانو درآورند. اما جنگ دوازده‌روزه ثابت کرد ایران را نمی‌توان با معیارهای متعارف قدرت سنجید. در آن روزها، دشمن با فناوری پیشرفته و شبکه عظیم رسانه‌ای به میدان آمد، اما در سوی دیگر ملتی با تجربه مقاومت و خودباوری ایستاده بود.

وی با بیان اينکه در ساعت ۳:۳۰ بامداد ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، فرماندهان عالی‌رتبه ایران در عملیاتی غافلگیرانه به شهادت رسیدند، افزود: از سپهبد غلامعلی رشید و سپهبد محمدحسین باقری تا سردارانی که مردم با صدای پدافند از خواب بیدار شدند و در بهت کامل اخبار را دنبال می‌کردند.

استادیار دانشگاه فرهنگیان زنجان با بیان اینکه مهم‌ترین دستاورد این نبرد، آشکار شدن سرمایه عظیم وحدت ملی بود، تصریح کرد: دشمن روی شکاف‌ها حساب باز کرده بود، اما از هر قوم و سلیقه‌ای صدای واحد دفاع از ایران بلند شد. قدرت واقعی ایران در توان نظامی خلاصه نمی‌شود؛ قدرت در مردمی است که کنار هم می‌ایستند، در جوانان، دانشمندان و مادرانی که فرزندانشان را برای سربلندی وطن تربیت می‌کنند.

صحبت‌لو با توضیح اینکه امروز نباید این حماسه را فقط یک خاطره مرور کنیم، تأکيد کرد: درس آن روزها اعتماد به توان داخلی، ایستادگی و حفظ وحدت ملی است. تاریخ درباره این روزها خواهد نوشت: دشمن آمد تا اراده ایران را بشکند، اما با ملتی روبه‌رو شد که می‌توان به آن فشار آورد، اما نمی‌توان تسلیمش کرد. این میراث ماندگار جنگ ۱۲ روزه است؛ میراث عزت، اقتدار و سربلندی ایران.

۱۲ روز گذشت، اما حماسه‌اش پایانی ندارد. در نسل امروز، در خون شهیدان، در امید فردا. تاریخ خواهد نوشت: دشمن آمد تا ایران را بشکند؛ اما خود شکست خورد. چون این ملت، فشاری اما تسلیم‌ناپذیر است. این میراث جنگ ۱۲ روزه است: عزت، اقتدار، سربلندی. تا همیشه ایران.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر