logo
امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۴۱
[ شناسه خبر : ۴۹۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 12 دقیقه ]
در شب خاطره غواصان دریا دل استان زنجان رخ داد؛

غوغای سرداران برای غواصان شهید/ فرهنگ ایثار و شهادت در سوریه بر دشمن چیره شد

غوغای-سرداران-برای-غواصان-شهید-فرهنگ-ایثار-و-شهادت-در-سوریه-بر-دشمن-چیره-شد-

مراسم شب خاطره رزمندگان دفاع مقدس به پاسداشت یاد و خاطره شهدای غواصان دریا دل و خط شکن استان زنجان با حضور سرداران دوران دفاع مقدس در حسینیه عاشقان ثارالله زنجان برگزار شد.

به گزارش موج رسا; حسینیه عاشقان ثارالله زنجان شامگاه جمعه میزبان نشستی با عنوان غواصان شهید بود که به منظور پاسداشت شهدای غواص خط شکن برگزار شده بود. در این نشست جمعی از رزمندگان سال های دفاع مقدس و نیز جمعی از سرداران به ایراد سخن و خاطره پرداختند.

نخستین سخنران این مراسم محمد علی نقدی، پدر شهیدان نقدی بود که در سخنان خود اظهار داشت: خاطرات را باید سرداران بزرگ از شهدای غواص بیان کنند.

وی با بیان اینکه چند ماهی در جبهه حضور داشتم، گفت: مادر فرزندان بی تابی می کرد و قرار بود اصغر را برای دیدار مادر آورم.

پدر شهیدان نقدی خاطرنشان کرد: من به سپاه رفتم و گفتم که باید جبهه بروم،کلامی و اصغر گنج خانلو نیز با من  به اهواز آمدند، در آن زمان، غواص ها برای عملیات آماده می شدند.

نقدی ادامه داد: در آن زمان، حاج اصغر مداحی می کرد و کلامی نیز لباس های رزمندگان را تعمیر می کرد، پرویز تفریشی نیز مرشد شد و هر روز یک ساعت ورزش برای رزمندگان انجام می شد.

وی با اشاره به اینکه برای حضور در عملیات کربلای 4، به سردار اوصانلو گفتم اجازه بدهید منهم بروم، افزود: سردار گفت اصغر در جبهه حضور دارد و نیازی نیست شما هم باشید.

وی گفت: پس از اینکه رزمندگان رفتند، هواپیما ها بمباران می کردند، شب منتظر بودم تا رزمندگان بر گردند، وقتی برگشتند متوجه شدم که عملیات کربلای 4 موفقیت آمیز نبوده است.

نقدی ادامه داد: شب اصغر را ملاقات کردم و به او گفتم که مادرت مرا فرستاده تا تو را پیشش ببرم، جوابی نداد، دوباره تکرار کردم، برگشت و گفت اینها همه پدر و مادر دارند.

وی با اشاره به اینکه پس از کربلای 4،عملیات کربلای 5 انجام شد و اصغر در این عملیات شهید شد.

در ادامه این مراسم سردار محمود عباسی معاون تربیتی و آموزشی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اظهار داشت: افتخار استان زنجان است که به عنوان شهر دریا دلان و غواص نامگذاری شده است در حالی که در همه عملیات ها رزمندگان زنجانی حماسه آفرین بودند.

وی با بیان اینکه سرداران بیشماری از استان زنجان در عملیات های غیر غواصی شهید شده اند، تصریح کرد: نام رزمندگان استان زنجان در همه عملیات ها به عنوان خط شکن به یادگار مانده است.

معاون تربیتی و آموزشی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه در عملیات های آبی و خاکی در قالب گردان شهید حسن باقری رزمندگان زنجان حضور داشتند، افزود: در عملیات بدر نیز سرداران و خط شکنان زنجانی حضور چشمگیر داشتند.

وی گفت: در یکی از روزها شاهد بودم که شهید مهدی باکری به شهید زین الدین می گفت که از نیروهای زنجانی به گردان بدهید تا در عملیات ها به عنوان خط شکن حضور داشته باشند.

سردار عباسی با بیان اینکه رزمندگان زنجان در عبور از اروندرود نیز خط شکن بودند، افزود: سختترین عملیات دوران دفاع مقدس با عنوان والفجر 8، با فرماندهی سردار عزتی با حضور نیروهای زنجانی انجام شد.

وی ادامه داد: نبرد جانانه موجب شد تا مقر هنگ مرزی عراق از فرمانده درخواست کمک می کرد تا نیروهای ایرانی را زمینگیر کند اما با ایستادگی رزمندگان این عملیات موفقیت آمیز بود.

معاون تربیتی و آموزشی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: عبور از رودخانه اروند در عملیات والفجر 8 که یکی از عملیات های غرور آفرین بود، امروز در دانشکده های افسری روسیه و فرانسه به عنوان درس ارائه می شود چرا که سابقه نداشته است که نیرویی از این رودخانه عبور کند.

وی با بیان اینکه نیروهای ایرانی و فرزندان دلیر و شجاع زنجان از این رودخانه عبور کرده علم جدیدی به علم جنگ اضافه کردند، افزود: این عملیات از عملیات های غرور آفرینی بود که با همت زنجانی ها انجام شد.

معاون تربیتی و آموزشی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: مراسم حسینیه اعظم زنجان باعث افتخار است که از بانیان این مراسم نیز تشکر می کنم.

در ادامه این محفل سردار منصور عزتی فرمانده سابق دانشکده افسری دانشگاه امام حسین (ع) در سخنانی اظهار داشت: در عملیات های بزرگ دوران دفاع مقدس،دلیر مردی ها، نیک اندیشی و بردباری های رزمندگان زنجانی موجب این شهر به عنوان شهر غواصان دریا دل مشهور شود.

وی با بیان اینکه ایثار عنصر محوری دفاع  مقدس بود، افزود: همین عنصر قیام حضرت سید الشهدا را جهانی کرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: برای نگهداشت اعتقاد، ایمان، ناموس،امکانات مادی و معنوی نظام اسلامی که دشمن آن را نشانه رفته بود،فداکاری لازم بود که رزمندگان از جان خود گذشتند تا حفظ شود.

وی با بیان اینکه رزمندگان از زندگی، خانواده و علاقه مندی ها گذشتند تا ایران اسلامی آزاد باشد، افزود: باید فداکاری باشد تا بتوان از همه چیز گذشته و با انتخاب درست سنگر جبهه را انتخاب و تا پایان جان، پای اهداف ایستاد.

فرمانده سابق دانشکده افسری دانشگاه امام حسین (ع)خاطرنشان کرد: مظلومیت و اوج ایثار دو ویژگی غواصان دریا دل بود که رزمندگان زنجانی به این دو ویژگی مجهز بودند و در عملیات ها درخشیدند.

سردار عزتی با بیان اینکه ارتش عراق مجهز و مقاومت بسیاری داشت و این امر موجب می شد تا عملیات های پیچیده از سوی ایران انجام شود، گفت: در این زمینه غواصان توانستند نقش ویژه ای را ایفا کنند.

وی با اشاره به اینکه غواصان مجهز به دو عنصر فداکاری و مظلومیت بودند، افزود: شهدا و افرادی که میدان و تریبون به آنها داده نمی شود،نقش تاثیرگذاری در عملیات ها داشتند.

فرمانده سابق دانشکده افسری دانشگاه امام حسین (ع)ادامه داد:در دایره وحدت و انسجام خودی را هدف قرار ندهیم،کسانی که دنیا را انتخاب می کنند، نمی توانند با بصیرت باشد.

در ادامه این مراسم سردار پورجمشیدیان معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپا ه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در سخنانی اظهار داشت: آیت الله خاتمی( امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان زنجان) به دلیل معنویت خاصی که دارند وقتی در خط مقدم حاظر می شدند مایه انگیزه دیگر رزمندگان می شدند.

وی در ادامه با ذکر خاطراتی از عملیات کربلای چهار گفت: زمستان های خرمشهر بسیار خاص است و باد و سرمایش استخوان سوز، در این فضا بچه های غواص نیمه های شب و در حدود ساعت دو  و نیم نیمه شب باید کنار رود کارون می رفتند و لباس غواصی که باید خیس باشد تا پوشیده شود را به تن می کردند و به تمرین غواصی می پرداختند.

معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه غواصان در دوران دفاع مقدس کار بسیار بزرگ و پیچیده ای در عملیات ها انجام دادند، بیان کرد: غواصان اروند دنیا را شگفت زده کردند.

سردار پورجمشیدیان با بیان اینکه دوران هشت سال دفاع مقدس و مقاومت جمهوری اسلامی ايران در برابر هجوم نظامي رژيم عراق، که با ترغيب امريکا آغاز شد و با پشتيبانی همه‏ قدرت‏های سياسی، نظامی و اقتصادی جهان ادامه يافت، سرانجام با رشادت های فرزندان این میهن به پایان رسید، اظهار داشت: با بيش از گذشت چند سال، از پايان اين دوره‏ی سرنوشت ساز تاريخ ايران و انقلاب اسلامی، تبيين حماسه‏های عظيم و ارزشمندی به مردم ضرورت است.

وی با اشاره به عبور غواصان زنجانی از اروندرور، افزود: در واقع، عبور از اروند با عرض و عمق زياد و شتاب بسيار جريان آب اين رودخانه که به گفته برخی کارشناسان، تا حدود 70 کيلومتر در ساعت هم می‏رسيد، کار بسيار پيچيده و خطيری بود که می‏بايست با محاسبه دقيق و آگاهی از جوانب امر انجام مي‏گرفت.

معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه عبور غواصان از اروندرود تا حدی مخاطره انگيز بود که برخی فرماندهان نظامی کلاسيک، عمليات عبور از اين رودخانه را ناممکن می‏دانستند و کمترين موفقيتی براي آن قائل نبودند، اما دقت نظر فرماندهان جوان در دست يابی به اطلاعات لازم، آموزش‏ های خاص برای عبور از اروند، انتخاب حساب شده غواصان، انتخاب مناسب‏ترين نقاط برای عبور با توجه به عرض رودخانه و توجه کافی به حالت ‏های مختلف جزر و مد آب و عوامل ديگر، موجب شد شکل جديدی از عمليات نظامی که در نوع خود در تاريخ نظامی جنگ‏های معاصر بی سابقه بود.

سردار پورجمشیدیان با بیان اینکه فرماندهان زنجانی در طول دفاع مقدس کادر سازی های مناسب و درستی انجام دادند، بیان کرد: سردار عزتی، سردار ارجمند فر، سردار پرستار، سردار اوصانلو و سردار کرمی حاصل کادر سازی صحیح و بجا دیروز فرماندهان زنجانی است.

وی با بیان اینکه بزرگترین افتخار ایران در دوران جنگ هشت ساله حفاظت همه جانبه از خاک این کشور در مقابل دشمن بود، تصریح کرد: اگر امروز در جای جای کشور امنیت کامل وجود دارد، مدیون جانفشانی های شهدا، جانبازان و رزمندگان جنگ تحمیلی هستیم.

معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه متاسفانه عده ای از بی انصافان تاریخ گویند که در دفاع مقدس کار ها به صورت بی برنامه و علمی صورت نگرفته است، بیان کرد: اگر این دوستان بی انصاف نامهربان كمی در تاریخ گذشته بی اندیشند متوجه می شوند که تمام کار های صورت گرفته در طول دفاع مقدس با برنامه و به صورت علمی انجام شده است.

سردار پورجمشیدیان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در همراه سازی نیروهای جهادی حاضر در سوریه، ایران و به خصوص فرماندهان زنجانی از جمله سردار اوصانلو نقش محوری ایفا کرد، گفت: آزاد سازی شهر نبل و الزهرا به دست سردار اوصانلو آغاز اضمحلال و افول جریان تروریستی و تکفیری در سوریه است.

وی با بیان اینکه آزادی حلب را اگر بخواهیم با رویدادهای جنگ خودمان مقایسه کنیم شبیه آزاد سازی خرمشهر است، این واقعه در تاریخ جنگ یک نقطه عطف تاریخی است و می توان جنگ را به قبل از خرمشهر و بعد از خرمشهر تقسیم کرد، اظهار داشت: فرهنگ ایثار و شهادت در سوریه بر دشمن چیره شد.

معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه حلب نیز جایگاهی مانند خرمشهر در جنگ داخلی سوریه دارد، گقت: حلب موقعیتی راهبردی و در نزدیکی مرز ترکیه قرار دارد و دومین شهر سوریه بوده که سابقه مرکزیت حکومت را نیز داشته است.

سردار پورجمشیدیان با اشاره به اینکه امنیت کامل در مرزهای شمال‌غرب کشور حاکم است، افزود: سردار پرستار، سردار ارجمند فر و سردار اوصانلو تلفات زیادی از گروهک‌های تروریستی پژاک و دموکرات در شمال‌غرب گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه امنیت پایدار مدنظر مقام معظم رهبری در مرزهای شمال‌غرب حاکم شده است، اظهار داشت: تمامی تحرکات در مرزهای شمال‌غرب توسط نیروهای سپاه رصد می‌شود و لطف خداوند و جانفشانی رزمندگان اسلام دیگر هیچ اثری از گروهک‌های تروریستی پژاک و دموکرات در آن منطقه نیست و نیروهای ما در شمال‌غرب کشور با هوشیاری از مرزها دفاع می‌کنند.

در ادامه این مراسم نیز سردار محمد تقی اوصانلو فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) شمالغرب کشور با بیان اینکه شهدا در این جلسات حضور دارند و صحبت کردن در محضر شهدا سخت است، اظهار داشت: غواصان در دفاع ‌مقدس بسيار مظلوم بودند، همچنان كه حالا هم ياد آنها مظلوم است، دليلش هم شايد اين باشد كه مردم كمتر در جريان كار آنان قرار مي‌گرفتند.

وی با بیان اینکه بايد بدانيم شهادت غواصان در جبهه ‌هاي جنگ بسيار مظلوم بودند و غواص بايد عملياتي كه در آن قرار داشتند به صورت مخفيانه و به دور از ديد دشمنان انجام می دادند، افزود: بنابراين اگر مورد اصابت تيرهاي نیز قرار می گيرفتند، آخ هم نمي‌گفتند تا ستون لو نرود.

فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) شمالغرب کشور با بیان اینکه اهميت عمليات آبی مي‌طلبيد تا بهترين غواصان موجود در جبهه به همراه بهترين جمع از بين نيروهاي داوطلب در مدت زمان بسيار كمي، بهترين آموزش‌ها را ببينند تا بتوانند براي دستيابي به اهداف از پيش تعيين شده، به رود های خروشان وارد شوند، گفت: در زمان آموزش غواصان، 97 درصد از رزمندگان جنگ حتی شنا نیز بلد نبودند.

سردار اوصانلو با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس هر زمان که صحبت از شهادت به میان می‌آمد، چهره همه رزمندگان تغییر پیدا کرده و شاد می‌شدند، گفت: رزمندگان در زمان دفاع مقدس برای شهادت لحظه شماری می کردند.

وی انقلابی گری را اکسیری برای موفقیت کشور در عرصه های مختلف دانست، تصریح کرد: نسخه کلیدی حل مشکلات کشور انقلابی و جهادی بودن است.

فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهداء(ع) شمالغرب کشور با بیان اینکه بزرگی به داشتن و یا نداشتن مسئولیت در پست های مختلف اداری نیست، بیان کرد: متاسفانه محافظه کاری باعث شده افرادی خود را انقلابی در جامعه معرفی نکنند.

سردار اوصانلو نقطه مقابل انقلابی گری و کار جهادی را محافظه کاری بیان کرد و اظهار کرد: تا زمانی که انقلابی بودن و جهادی کار کردن در کالبد ما وجود دارد، جمهوری اسلامی ایران شکست ‌ناپذیر است.

وی با بیان اینکه اگر خواستار ادامه راه شهدا هستیم، باید غیرمحافظانه از انقلاب حفاظت کنیم، افزود: خیلی از افراد خود را انقلابی معرفی می‌کنند، اما بسیاری از افراد نیز از اینکه خود را انقلابی معرفی کنند، خجالت می‌کشند.

در پایان این مراسم نیز اصغر گنج خانلو و ولی الله کلامی به یاد شهدای غواص استان به مدیحه سرایی پرداختند.

///پ

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر