تغذیه باغ انگور بعد از برداشت اهمیت دارد

حامد دولتیبانه در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: استان زنجان یکی از قطبهای تولید انگور در ایران است و ما در استان بهویژه در شهرستان ابهر با مشکلات متعددی روبهرو هستیم که به دلیل تغییرات اقلیمی روی داده و با کاهش بارندگی این مشکلات چندین برابر شده است.
بیشتر بخوانید
وی با اشاره به اینکه کلید و راهنمای اصلی برای تاکداران آموزش است، افزود: کشاورزان باید مشکل را درک کنند تا بر اساس آن راهکار ارائه شود و بتوانند وضعیت را بهتر کنند.
کارشناس کشاورزی با بیان اینکه با کشاورزان ما در هرس خشک و سبز مشکل دارند، تصریح کرد: هرس در انگور بسیار مهم است و کیفیت و عملکرد تحتتأثیر مستقیم هرس خشک و هرس سبز است و در برخی مناطق با یکسری تنشهای زیستی و غیرزیستی مواجه هستند و به این مشکلات تنش گرمایی، تنش خشکی هم اضافه شده است.
وی به مشکلاتی که حشره زنجره به باغات انگور ایجاد کرده است اشاره کرد و یادآور شد: زنجره از ریشه تغذیه میکند که باعث ضعف کلی تاک میشود و در نتیجه کمیت و کیفیت محصول به شدت کاهش پیدا میکند.
دولتیبانه با توضیح اینکه جهاد کشاورزی شهرستان ابهر چهار کلاس آموزشی برگزار کرده است، متذکر شد: در این کلاسها به راهکارهایی برای قویتر کردن تاکها داده میشود و نکته مهم دیگر این است که کشاورزان بعد از برداشت محصول باغ را رها نکنند و تغذیه باغ بعد از برداشت بسیار مهم است و برای تقویت و مقاومت در تنشها و بیماریها سال بعد حتماً کوددهی مناسب انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: باید عامل بیماری خواب باغات انگور را بررسی کرد و مو گیاهی آفتابدوست و حرارتپسند است و در سایه محصول خوبی نمیدهد و در دمای بالای ۴۰ درجه فتوسنتز خوبی نخواهد داشت که با توجه به تغییر اقلیم در سطح کشور است، صفر گیاهی انگور ۱۰ درجه سانتیگراد است و مجموعه درجه حرارت بالاتر از ۱۰ برای ارقام زودرس است.
انتهای خبر/