رفتار نمایندگان رصد میشود

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ محمدجواد محمدی امروز در نشست خبری به مناسبت سالروز تاسیس شورای نگهبان با اشاره به رویکرد نظارتی این نهاد بر عملکرد منتخبان اظهار کرد: رفتار نمایندگان در دوره مسئولیتشان به دقت رصد میشود و این احتمال وجود دارد که این رفتارها در دورههای بعدی در بررسی صلاحیتها تأثیرگذار باشد. تا امروز نیز مواردی داشتهایم که گزارشهای لازم درباره آنها انجام شده است.
بیشتر بخوانید
وی با اشاره به اینکه تأیید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی همواره با فشارهای مختلف همراه بوده است، تأکید کرد: در بررسی صلاحیتها همواره تحت فشار قرار میگیریم، اما آنچه برای ما اولویت دارد، حرکت در چارچوب قانون و اجرای دقیق آن است.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان زنجان افزود: تلاش میکنیم در هر شرایطی عدالت، بیطرفی و قانونمداری را سرلوحه تصمیمات خود قرار دهیم، چرا که اصل نظارت مؤثر زمانی محقق میشود که مستقل از فشارهای سیاسی و جناحی، فقط و فقط بر اساس قانون انجام گیرد.
وی در ادامه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ 12 روزه اخیر، به مظلومیت مردم غزه و مردم بیگناه که به دست اشغالگران به شهادت رسیدند اشاره و اظهار کرد: به مردمی که حتی در صف آب بودند رحم نکردند و این جنایات را نمیتوان به نام انسان ثبت کرد.
محمدی در ادامه ضمن گرامیداشت شهدای دفاع مقدس، شهدای دانشآموز و سرداران شهید، به تشریح جایگاه شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: هر نظام حکومتی برای بقا، نیازمند صیانت از اصول و مبانی خود است؛ همانطور که در کشورهای مختلف نیز نهادهایی مانند شورای قانون اساسی فرانسه، دادگاه قانون اساسی آلمان و دیوان عالی قانون اساسی آمریکا این وظیفه را بر عهده دارند.
وی با اشاره به اینکه شورای نگهبان جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۸ در قانون اساسی پیشبینی شد و از سال ۱۳۵۹ با حکم حضرت امام خمینی (ره) فعالیت خود را آغاز کرد، تأکید کرد: اهمیت این نهاد در کلام رهبر معظم انقلاب مشهود است؛ ایشان فرمودند بود و نبود شورای نگهبان به معنای بود و نبود جمهوری اسلامی است.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان زنجان با اشاره به وظایف اصلی شورای نگهبان افزود: سه وظیفه اصلی این شورا عبارتاند از نظارت بر قانونگذاری کشور به لحاظ شرعی و قانونی، تفسیر قانون اساسی و نظارت بر انتخابات. در حوزه نظارت بر مصوبات مجلس، این شورا از حیث عدم مغایرت با شرع مقدس اسلام و قانون اساسی بررسیهای لازم را انجام میدهد.
وی در ادامه افزود: تفسیر قانون اساسی نیز از وظایف مهم شورای نگهبان است که با حضور حداقل ۹ نفر از اعضا انجام میپذیرد. همچنین نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری، مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و همهپرسیهای ملی از جمله وظایف نظارتی شورا محسوب میشود.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان زنجان تصریح کرد: شورای نگهبان بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نظارتی ندارد. از دیگر وظایف فرعی شورا میتوان به عضویت در شورای موقت رهبری، حضور در مراسم تحلیف ریاستجمهوری و مشارکت در مصوبات فوری مجلس اشاره کرد.
وی درباره سازوکار این نهاد در استانها اظهار داشت: وظیفه اصلی دفاتر استانی، نظارت بر روند برگزاری انتخابات است. با ابلاغ تقویم انتخاباتی، ابتدا هیأت مرکزی نظارت متشکل از پنج نفر از معتمدان ملی با رأی شورای نگهبان تشکیل میشود و سپس هيأتهای استانی و حوزهای در سطوح مختلف شکل میگیرند.
محمدی خاطرنشان کرد: هيأتهای استانی از پنج نفر معتمد تشکیل شده و هیأتهای سهنفره در حوزههای انتخابیه با نظر هيأت مرکزی تشکیل میشوند. تمامی مراحل نظارت از سوی افراد منصوب شده توسط شورای نگهبان انجام میگیرد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نوع نظارت شورای نگهبان گفت: نظارت شورای نگهبان، استصوابی است؛ یعنی نظارتی مؤثر، تأثیرگذار و همهجانبه که شامل تمام مراحل برگزاری انتخابات میشود. این نوع نظارت تا تأیید نهایی سلامت انتخابات ادامه دارد.
انتهای خبر/