لزوم خروج شهرستان طارم از تک محصولی

منوچهر یارمحمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا» با اشاره به اهمیت محصول انار در شهرستان طارم، گفت: محصول انار بعد از زیتون، دومین محصول باغی اصلی شهرستان طارم بهشمار میرود و تقریباً یک هزار و ۵۵۰ هکتار از اراضی شهرستان به کشت این محصول اختصاص یافته است.
بیشتر بخوانید
وی افزود: در دهههای ۶۰ و ۷۰ باغهای انار نسبت به باغات زیتون برتری داشتند؛ اما بهدلیل طغیانی که توسط آفت کرم گلوگاه انار بوجود آمد، خسارتهای شدیدی به میوه باغات وارد شد که میزان آن به نزدیک به ۸۰ درصد میرسید.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان طارم ادامه داد: این مسئله باعث شد که باغات انار بهمرور زمان از بین بروند و باغات زیتون جایگزین آنها شوند.
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت این موضوع برای شهرستان و مدیریت جهاد کشاورزی، تصمیم بر این شد که در زمینه کنترل آفت کرم گلوگاه اقدامات لازم به عمل آید.
یارمحمدی اظهار کرد: از سال ۱۳۹۹، طرحی برای کنترل این آفت آغاز کردیم که در دو سال اول بهصورت کنترل بیولوژیک با استفاده از زنبور تروکوگراما و براکون کار کردیم، اما بهدلیل جمعیت بالای این آفت، موفق به کنترل آن نشدیم.
وی افزود: در سال سوم، از نوعی سم خاص استفاده کردیم که فقط به گلوگاه انار اسپری شد؛ اما نتیجه مناسبی حاصل نشد. در سال چهارم یعنی در سال ۱۴۰۲، با ترکیبی از دو نوع سم که در اواخر اردیبهشتماه و وقتی که انار به اندازه تقریبی گردو رسید، استفاده کردیم و موفق به کنترل آفت شدیم.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان طارم بیان کرد: این سم را دوباره ۳۵ روز بعد تکرار کردیم و توانستیم خسارت آفت را از ۸۰ درصد به زیر پنج درصد کاهش دهیم که از نظر اقتصادی برای باغداران بسیار مقرون بهصرفه است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه محصول زیتون بهصورت سالآوری عمل میکند، نجات شهرستان از حالت تکمحصولی ضروری بود. درصورت استفاده از ارقام مناسب میتوان درآمد باغ انار را حداقل سهبرابر درآمد باغ زیتون فعلی ارتقاء داد.
یارمحمدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳، با استفاده از این روش موفق به کاهش خسارت آفت به زیر ۵ درصد شدیم و امسال نیز اطلاعرسانی گستردهای از طریق مراکز جهاد کشاورزی انجام شده است تا کشاورزان و باغداران برای دریافت راهنماییهای لازم به مراکز جهاد مراجعه کنند.
وی افزود: درحال حاضر پروپوزال این طرح در حال آمادهسازی است تا به مراکز علمی کشور ارسال شود و مورد تایید سازمان حفظ نباتات کشور قرار گیرد.
انتهای خبر/