پیشبینی برداشت ۲۴ هزار تن زردآلو در ماهنشان

علیرضا رضائی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: ماهنشان یکی از قطبهای مهم تولید میوه زردآلو در سطح استان و حتی فراتر از آن تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید
وی بیان کرد: این باغات نه تنها نیازهای داخل استان را تأمین میکنند، بلکه نقش حیاتی در اقتصاد منطقه داشته و منبع درآمد پایدار و قابلتوجهی برای هزاران کشاورز ماهنشانی فراهم میآورند.
رئیس جهاد کشاورزی ماهنشان گفت: فصل برداشت زردآلو در ماهنشان، از اوایل خرداد ماه با برداشت ارقام زودرس آغاز و تا اواخر مرداد ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه این دوره برداشت، فرصتهای شغلی فصلی بسیاری را در منطقه ایجاد کرده و به کاهش بیکاری کمک میکند، عنوان کرد: زردآلوهای ماهنشان، به دلیل نوبرانه بودن و کیفیت مناسب، با قیمت رقابتی به بازارهای استان زنجان و استانهای همجوار عرضه میشوند.
رضائی تصریح کرد: در شهرستان ماهنشان مساحتی بالغ بر ۲ هزار و ۴۴۰ هکتار باغات بارور زردآلو وجود دارد که پیشبینی میشود مقدار ۲۴ هزار و ۴۰۰ تن زردآلو برداشت شود.
وی با اشاره به اینکه تنوع ارقام زردآلو در ماهنشان، از دیگر ویژگیهای بارز آن است، ادامه داد: از جمله ارقام مهم میتوان به زردآلوهای زودرس، قیسی، شاهرودی، شکرپاره، عسگرآبادی، بادامی و سایر ارقام اشاره کرد.
رئیس جهاد کشاورزی ماهنشان خاطرنشان کرد: عمده باغات زردآلو در خود شهر ماهنشان و همچنین روستاهای اطراف مانند ایلیبلاغ، بهستان، سریک، خلج، لیلان، چهرهتپه، میراخور و سایر مناطق پراکنده شدهاند.
وی تصریح کرد: حدود ۹۰ درصد از زردآلوهای تولیدی در شهرستان ماهنشان به صورت تازهخوری به بازارهای استانهای همجوار و مرکز استان زنجان عرضه میشود.
رضائی با تاکید بر اینکه ۱۰ درصد باقیمانده نیز پس از فرآوری به شکل برگ خشک زردآلو (اغلب برای مصارف دارویی و صنعتی) به بازار عرضه میشود، گفت: در مجموع، صنعت زردآلو در ماهنشان نقش اساسی در اقتصاد منطقه داشته و از جنبههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه توجه ویژه به این صنعت و حمایت از کشاورزان ماهنشانی میتواند منجر به افزایش تولید، بهبود کیفیت محصول و ارتقاء جایگاه این شهرستان به عنوان یکی از قطبهای مهم تولید زردآلو در کشور شود، گفت: این امر مستلزم برنامهریزی دقیق در زمینههای مختلف از جمله آبیاری، کوددهی، مبارزه با آفات و بیماریها، آموزش کشاورزان و همچنین حمایتهای دولتی برای ایجاد زیرساختهای لازم برای نگهداری و فرآوری محصول است.
انتهای خبر/