ایران ظرفیت صادراتی بالایی در بازار بینالمللی دارد

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ محسن رحیمی روز سهشنبه با حضور ویدئوکنفرانسی در سمینار آموزشی «معرفی ظرفیتهای تجاری کشور روسیه» که در اتاق بازرگانی زنجان برگزار شد با بیان اینکه در سالهای اخیر، صادرات به روسیه به عنوان یکی از بازارهای هدف مهم برای ایران، رشد قابلتوجهی داشته و ارزش افزوده قابلملاحظهای را نصیب صادرکنندگان کشور کرده است، اظهار کرد: هرچند تجارت با روسیه دارای پیچیدگیهای خاص خود است، اما با توجه به ساختار تجاری این کشور، فرآیند تجارت خارجی آن در بسیاری از موارد سادهتر از ایران ارزیابی میشود.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه این موضوع فرصت مناسبی را برای فعالان اقتصادی ایرانی فراهم کرده است تا با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، سهم بیشتری از بازار این کشور را به خود اختصاص دهند، افزود: بر اساس آمارهای منتشر شده، ارزش صادرات ایران به روسیه از حدود ۵۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ به بیش از یک میلیارد و ۱۲۰ میلیون دلار در سال گذشته رسیده است.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در روسیه با اشاره به اینکه این افزایش چشمگیر نشاندهنده روند رو به رشد مبادلات تجاری میان دو کشور و افزایش تقاضا برای کالاهای ایرانی در بازار روسیه است، اضافه کرد: اقلام صادراتی ایران به روسیه بسیار متنوع است و شامل کالاهایی نظیر فلفل دلمهای، میگو، پلیاستیرن، الیاف سنتتیک، کیوی، پسته، گوجهفرنگی، سیمان، هلو، نارنگی، توربین، کره، دارو و کنسانتره انواع آبمیوه میشود.
وی گفت: این تنوع نشاندهنده ظرفیت بالای صادراتی ایران و توان رقابت محصولات ایرانی در بازارهای بینالمللی است و برای تقویت روابط اقتصادی و رفع موانع موجود، کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه در سالهای اخیر به صورت منظم برگزار شده است.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان اینکه تاکنون ۱۸ نشست از این کمیسیون تشکیل شده و در جریان آنها مسائل مختلفی در حوزه تجارت، سرمایهگذاری، حمل و نقل و همکاریهای بانکی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، بیان کرد: با وجود اقدامات صورت گرفته، توسعه تجارت خارجی بین ایران و روسیه با چالشهایی مواجه است.
رحیمی عنوان کرد: از جمله این چالشها میتوان به عدم شناخت دقیق فعالان اقتصادی دو کشور از ظرفیتهای تولیدی و نیازهای بازار طرف مقابل، هزینه بالای حمل و نقل و لجستیک، مشکلات مربوط به انتقال پول و بازگشت ارز حاصل از صادرات، عدم آشنایی با استانداردها و الزامات فنی مورد پذیرش، نبود برندهای شناختهشده و ضعف شرکتهای مدیریت صادرات اشاره داشت که این عوامل موجب کاهش بهرهوری تجارت و محدود شدن دامنه صادرات شدهاند.
وی ابراز کرد:با این حال، طی دو سال گذشته اقدامات مهمی برای رفع این موانع و توسعه روابط تجاری انجام شده است. از جمله این اقدامات میتوان به امضای موافقتنامه ساخت مسیر ریلی رشت به آستارا که موجب تسهیل حمل و نقل ریلی کالا بین دو کشور خواهد شد.
انتهای خبر/