ضرورت مبارزه مکانیکی برای نجات جنگلهای طارم

رضا احمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا» گفت: در پی شیوع آفت ارسواش، اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم با جدیت بهپایش مناطق آلوده پرداخته و اقدامات پیشگیرانهای را در دستور کار قرار داده است.
بیشتر بخوانید
وی با اشاره بهپایش منطقهای از پلاک درام در بالادست ییلاقات روزتای هزاررود، اظهار کرد: از ۳۲ هزار هکتار جنگل ارس در این منطقه، حدود ۲۵ هزار هکتار باقی مانده است. در حال حاضر، یک منطقه ۲۰۰ هکتاری بهطور ویژه مورد پایش قرار گرفته است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری طارم با بیان اینکه این منطقه مسیری صعبالعبور دارد، افزود: درختان ارس موجود در این منطقه به آفت ارس واش دچار شدهاند. اگرچه تراکم آفت در برخی مناطق کمتر است، اما در صورت عدم پیشگیری، درختان منطقه در معرض خطر نابودی قرار خواهند گرفت.
وی با اشاره به اهمیت این درختان، اظهار کرد: ما بذر این درختان را تکثیر کرده و بهمناطق ییلاقی استان زنجان نیز گسترش میدهیم. همچنین، طرح جنگلکاری شهرستان نیز با جدیت ادامه دارد.
احمدی با هشدار نسبت بهخطرات ناشی از عدم کنترل این آفت، تصریح کرد: اگر جلوی این آفت گرفته نشود، درختان رفتهرفته خشک شده و آفت به تنه درختان نفوذ خواهد کرد. کمآبی نیز این وضعیت را تشدید کرده و درخت را بهطور کامل از بین میبرد. اگرچه درختان جوانتر مقاومتر هستند، اما با مشکل کمآبی آنها نیز در معرض خطر قرار دارند.
وی با اشاره به وسعت منطقه در معرض خطر، اظهار کرد: از منطقه آلمالی تا دیزاب درام، حدود یک هزار هکتار مراتع جنگلی با تراکم جنگلی خوب وجود دارد. تمام تلاش ما در جهت حفظ این تراکم جنگلی و پیشگیری از گسترش آفت است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم تنها راه رهایی از این مشکل را مبارزه مکانیکی دانست و افزود: برای اجرای این طرح، نیاز به تامین اعتبار داریم. درصورت تخصیص اعتبار مورد نیاز، این منطقه را از آفت ارسواش نجات خواهیم داد. وی بر اهمیت حفظ این ذخایر ارزشمند طبیعی تاکید کرد و خواستار همکاری تمامی دستگاهها و نهادهای ذیربط برای مقابله با این آفت شد.
انتهای خبر/