افزایش ظرفیت پزشکی راهکار حل کمبود پزشک

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ به نقل از پایگاه خبری راهدانا، فتحاله توسلی، نماینده بهار و کبودرآهنگ با اشاره به بحران کمبود پزشک در کشور، از نبود برنامههای مدون و راهبردی در حوزه تأمین کادر سلامت انتقاد کرد و اظهار داشت: اگر وزارت بهداشت و مجموعه نظام و دولت یک برنامه جامع و راهبردی در حوزههای مختلف از جمله تأمین کادر سلامت نداشته باشند، قطعاً در آینده با مشکلات بزرگتری رو به رو خواهیم شد.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه در شهرستانهای کشور حتی در تأمین پزشک عمومی هم با مشکلات جدی رو به رو هستیم، تصریح کرد: این موضوع کاملاً طبیعی است و دولت و وزارت بهداشت باید برای تربیت پزشکان و کادر سلامت کشور به طور جدی برنامهریزی کنند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تغییر دولتها نباید موجب تغییر برنامههای راهبردی شود، ممکن است نحوه اجرای برنامهها تغییر کند، اما اصل برنامه باید ثابت باشد، به عنوان مثال باید مشخص شود طی پنج سال آینده چقدر به پزشک نیاز داریم، چه تعداد خانه بهداشت باید ساخته شود، چند بیمارستان باید احداث شود و چگونه باید کادر و تجهیزات بیمارستانی تامین شوند.
وی با اشاره به مهاجرت دانشجویان پزشکی ایرانی به خارج از کشور، ابراز نگرانی کرد و گفت: اطلاعات منتشر شده نشان میدهد ۲۲ هزار دانشجوی ایرانی در ترکیه و ۸ هزار نفر در روسیه مشغول به تحصیل در رشتههای پزشکی هستند.
توسلی تأکید کرد: اگر ما ظرفیتهای آموزش پزشکی را در کشور افزایش ندهیم و زمینههای تحصیل را برای دانشآموزان فراهم نکنیم، مهاجرت به کشورهای خارجی افزایش خواهد یافت و سرمایههای انسانی کشور را از دست خواهیم داد.
وی افزود: مهاجرت پزشکان، برخلاف پدیده فرار مالیاتی که اصطلاح رایجی است، نیازمند تحلیل جدیتر است، بسیاری از پزشکان به دلیل مشکلات اقتصادی و درآمدی حاضر نیستند در کشور فعالیت کنند و به خارج مهاجرت میکنند، در حالی که دولت سالها برای تربیت این افراد سرمایهگذاری کرده و اکنون کشور از وجود آنها بیبهره میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین به مشکل سوءاستفاده از سهمیه مناطق محروم در پذیرش دانشجویان پزشکی اشاره کرد و گفت: برخی از پزشکانی که با استفاده از سهمیه مناطق محروم وارد دانشگاه میشوند، پس از دریافت تخصص، به مناطق محروم بازنمیگردند و در شهرهای برخوردار مشغول به کار میشوند.
وی این روند را ظلم مضاعف به مردم مناطق محروم دانست و بر ضرورت اصلاح این وضعیت تاکید کرد.
توسلی اظهار داشت: لازم است با حمایت و کمک بیشتر وزارت بهداشت، برنامهریزیهای دقیقتر در این حوزه انجام شود چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، تأمین کادر درمان یک ضرورت است و باید در تعرفهها و مسائل دیگر بازنگری شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در عین حال تصریح کرد: تاکنون برنامه راهبردی جامعی برای تأمین سلامت کشور در بازههای ۵ تا ۱۵ ساله از سوی وزارت بهداشت ارائه نشده و این یک ضعف جدی است که باید به سرعت برطرف شود.
انتهای خبر/