لزوم استقرار نمایندگی گمرک در ابهر

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ سعید خلجی امروز ظهر در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید ضمن اشاره به موقعیت جغرافیایی شهرستان ابهر گفت: شهرستان ابهر با ۲۴۸ واحد صنعتی و اشتغال ۱۵ هزار نفر در این واحدها جزو شهرهای صنعتی استان محسوب میشود که در این شهرستان ۳۴ واحد راکد بوده و در حال احیاء ۱۲ واحد هستیم.
بیشتر بخوانید
وی با اشاره به وجود ۵۷ معدن در این شهرستان افزود: از این تعداد ۴۸ معدن فعال وجود دارد، با توجه به اینکه در این شهرستان چهار شهرک صنعتی و لکه صنعتی وجود دارد، در بسیاری از شاخصهای اقتصادی حرفی برای گفتن دارد.
فرماندار ابهر با اشاره به فعالیت ۳۶ واحد نساجی در شهرستان ابهر که ۲۸ واحد آن فعال هستند، بیان کرد: بیش از ۷۰ درصد ظرفیت نساجی استان در ابهر قرار دارد و این شهرستان چهارمین قطب نساجی کشور به شمار میرود. همچنین ۲۵ واحد فولادی و ۱۲ واحد صنایع غذایی نیز در منطقه فعال هستند.
وی با بیان اینکه عمده برنامههای دولت و فرمانداری در سال سرمایهگذاری برای تولید برنامهریزی برای سرمایهگذاری در این شهرستان است، اظهار داشت: در مدت سه ماهه سه سرمایهگذار با ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه برای شهرستان جذب شده است.
خلجی با اشاره به وجود خلأ زنجیره ارزش غذایی در شهرستان ابهر، یادآور شد: بسیاری از واحدها وجود دارند که با پوشش یکدیگر میتوانند در حل این خلأ کمک کنند.
وی با اشاره به بهرهگیری از انرژیهای نو، تصریح کرد: تلاش میکنیم در یک زمان محدود به تولید ۱۰۰ مگاوات برسیم و در واحدهای صنعتی شهرستان زمین مازاد وجود دارد که میتوانند بیشترین بازدهی در تولید انرژی داشته باشند، برای تولید انرژی خورشید ۳۰۰ مگاوات درخواست داده شده و برای ۱۰۰ مگاوات مجوز گرفته شده است و تمام تلاش برای دریافت مجوز برای این ۳۰۰ مگاوات است که میتواند ناترازی انرژی شهرستان را رفع کند.
فرماندار ابهر با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی و صنعتی شهرستان، درخواست استقرار نمایندگی گمرک در این منطقه شد و بیان داشت: با توجه به موقعیت جغرافیایی و زیرساختهای موجود، ایجاد نمایندگی گمرک میتواند به تسهیل تجارت و صادرات محصولات محلی کمک شایانی کند و این اقدام نهتنها به رونق اقتصادی شهرستان کمک خواهد کرد، بلکه میتواند زمینهساز ایجاد اشتغال و جذب سرمایهگذاران جدید نیز باشد.
خلجی به اشاره به مشکلات لکه صنعتی نورین، افزود: از سال ۷۳ شهرداری ابهر یک قسمت اراضی شهر را در قالب شهرک صنعتی تفکیک میکند و به فروش میرساند که در آن موقع در داخل شهر بوده است.
وی با تأکید بر اینکه این قطعات بهطور کلی ۶۸ هکتار بوده و ۶۴ واحد فعال و غیرفعال در این محل فعالند، تصریح کرد: در بازنگری جامع شهری این مجموعه از حریم شهری خارج شده و در خصوص زیرساختها این لکه دچار مشکل شده است.
فرماندار ابهر با اشاره به اینکه طبق آمار اداره امور مالیاتی در سال ۱۴۰۲ این واحدها نزدیک ۷۰ میلیارد تومان ارزش افزوده دادند و از هیچ امکاناتی هم بهرهمند نشدند، تأکید کرد: پیشنهاد ما این است که یک متولی در واحدهای صنعتی مبلغی از واحدها دریافت کرده و امکانات فراهم کنند و یا شهردار از مبلغ ارزش افزوده این زیرساخت را فراهم کند.
وی با بیان اینکه در شهرک صنعتی هیدج ۳۰۰ واحد وجود دارد، افزود: هیدج دومین تولیدکننده کفش بچگانه در کشور است، تصریح کرد: تولیدکنندگان خواستار تأمین زمین و اختصاص ۳۰ هکتاری زمین از بخش خصوصی و تسهیلات ۲۰۰ میلیارد تومانی هستند.
انتهای خبر/