logo
امروز : شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۱۲
[ شناسه خبر : ۴۵۶۳۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]

پیشروی ترامپ در منطقه با نادیده گرفتن نتانیاهو

پیشروی-ترامپ-در-منطقه-با-نادیده-گرفتن-نتانیاهو
سیاست‌های جنگ‌طلبانه نتانیاهو در غزه و ممانعت از دستیابی به توافق آتش‌بس شاید بخشی از دلایل چالش‌های ایجاد شده بین ترامپ و نتانیاهو باشد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی راه‌دانا؛ در شرایطی دونالد ترامپ در واپسین روزهای هفته گذشته تور گردشی خود به منطقه غرب آسیا را آغاز کرد که پیش‌بینی شده بود او قصد دارد به عربستان، قطر و امارات سفر کند.

بیشتر بخوانید

اگرچه رؤسای جمهور آمریکا همواره در جریان سفرهای خود به خاورمیانه، توقفی را هم در سرزمین‌های اشغالی انجام می‌دادند تا بدین‌ترتیب حمایت رسمی خود از نیروی نیابتی ایالات متحده در منطقه را در برابر دوربین‌ها و افکار عمومی علنی کنند، این بار اما درخصوص سفر ترامپ به سرزمین‌های اشغالی اما و اگرها فراوان بود.

برخی رسانه‌های صهیونیستی مدعی بودند که حتما ترامپ با نتانیاهو دیدار خواهد کرد اما برخی دیگر که شاید از حمایت‌های بی‌چون و چرای از سیاست های نتانیاهو خسته شده و آن را بی‌هدف قلمداد می کنند، تأکید داشتند که ترامپ در این سفر به سرزمین‌های اشغالی نخواهد رفت.

سرانجام اما ترامپ تصمیم نهایی خود را اتخاذ کرد و در جریان این سفر پرحاشیه به منطقه خاورمیانه به سرزمین‌های اشغالی نرفت تا بدین‌ترتیب نگرانی‌های گسترده‌ای را برای صهیونیست‌ها رقم بزند.

 به باور صهیونیست‌ها عدم برنامه‌ریزی برای سفر ترامپ به سرزمین‌های اشغالی آن هم در شرایط فعلی و با در نظر گرفتن تحولات گسترده در منطقه، یک خسارت بزرگ و غیرقابل جبران برای رژیم صهیونیستی به‌شمار می‌رود چرا که ایالات متحده اصلی‌ترین حامی صهیونیست‌ها در سیاست‌های جنگ‌طلبانه بوده و است.

 

سیاست‌های جنگ‌طلبانه نتانیاهو در غزه و ممانعت از دستیابی به توافق آتش‌بس شاید بخشی از دلایل چالش‌های ایجاد شده بین ترامپ و نتانیاهو باشد به گونه‌ای که بسیاری از تحلیل‌گران بر این باورند که ترامپ شخصاً بنای حل برخی مشکلات ایجاد شده توسط نتانیاهو در منطقه را دارد.

 گفته می.شود روابط کنونی نخست وزیر رژیم صهیونیستی با رئیس جمهور ایالات متحده در بدترین شرایط خود قرار دارد و شاید بتوان گفت در طول تاریخ این سطح از چالش بین تل آویو و واشنگتن تجربه نشده است.

 نگرانی صهیونیست ها از پایان حمایت های بی چون و چرای آمریکا

ترامپ در طول کمتر از دو هفته گذشته در چندین اقدام مهم نشان داده است که بنای هماهنگی با نتانیاهو در اجرای سیاست‌های منطقه‌ای کاخ سفید را ندارد.

 رئیس جمهور آمریکا با وجود کارشکنی‌های گسترده صهیونیست‌ها و شخص نتانیاهو، مسیر گفتگوها با ایران را باز کرد.

 نتانیاهو بارها به اشکال مختلف مخالفت خود را با این مسئله اعلام کرد حتی در دیداری با ترامپ گفت که تنها در صورتی توافق با ایران را خواهد پذیرفت که تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران به طور کامل برچیده شود.

 این اما تمام ماجرا نبود، ترامپ در اقدامی دیگر توقف درگیری بین آمریکا و یمن را اعلام کرد.

 

موضوعی که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های منطقه‌ای و جهان داشت.

 اگرچه او در ادعایی دروغ گفت که یمن اعلام کرده از این پس کشتی‌های عبوری از باب‌المندب را هدف قرار نمی‌دهد و به تبع این تصمیم آمریکا هم یمن را بمباران نخواهد کرد اما، بلافاصله پس از این ادعا ارتش آزاد یمن این ادعای ترامپ را تکذیب کرد و آن را دروغ خواند.

 او در تصمیمی دیگر در جریان سفر به منطقه ، مذاکرات مستقیم با مقاومت فلسطین و آزادی اسیر صهیونیست دارای تابعیت آمریکا را در دستور کار قرار داد و این مسئله را بدون دخالت نتانیاهو به سرانجام رساند تا نشان دهد فاصله بین او و نتانیاهو فراتر از حد نمایش در رسانه‌ها  است.

 البته در این بین توافقات تسلیحات آمریکا و عربستان نیز تا حدودی نگرانی صهیونیست‌ها را برانگیخته کرده است و بیش از هر چیز این فضا را بین صهیونیست‌ها ایجاد کرده که آمریکا دیگر بنای حمایت بی‌چون و چرا از رژیم صهیونیستی را ندارد.

 آمریکا با نادیده گرفتن رژیم صهیونیستی در منطقه در حال پیشروی است

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در این‌باره گفت: اگرچه راهبرد کلان ایالات متحده آمریکا نسبت به رژیم صهیونیستی تغییر نکرده است اما ، روشن است که کابینه نتانیاهو و جریان فوق افراطی صهیونیستی با راهبرد ترامپ درخصوص منطقه غرب آسیا هماهنگ نیست.

 وی با بیان اینکه ترامپ به دنبال این است که جنگ و درگیری در غرب آسیا یا تمام شود و یا کنترل شده دنبال شود ادامه داد: آنچه برای ترامپ اهمیت دارد این است که فضا در منطقه غرب آسیا برای بیزینس و فعالیت‌های اقتصادی مهیا شود اما نتانیاهو به دنبال جنگ است، جنگ برای جنگ، نخست وزیر رژیم صهیونیستی حتی از جنگ به دنبال حذف حماس نیست بلکه صرفا جنگ را برای جنگ می خواهد.

 این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه دست‌کم می‌توان گفت که سیاست‌های نتانیاهو و ترامپ در مسئله غزه با هم هماهنگی ندارد تاکید کرد: این مسئله موجب شده است که پالس‌هایی از اختلاف نظرهای دو طرف در رسانه‌ها و بین افکار عمومی منتشر شود و این دیدگاه را تقویت کند که آمریکا در برخی حوزه‌ها با نادیده گرفتن رژیم صهیونیستی و یا نشنیدن آن در حال پیشروی است. 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر