رشد صادرات چمدانها صنایع دستی زنجان

سید میکائیل موسوی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه استان زنجان یکی از مهمترین قطبهای تولید صنایعدستی کشور به شمار میآید، گفت: در حال حاضر از میان ۲۹۹ رشته صنایعدستی ثبتشده در سطح کشور، ۵۵ رشته در استان زنجان فعال است و حدود ۱۲ هزار هنرمند در زمینههای مختلف صنایعدستی به فعالیت مشغول هستند.
بیشتر بخوانید
وی افزود: این هنرمندان در رشتههای متنوعی همچون مسگری، چاقوسازی، چرمدوزی، ملیلهکاری، گیوهدوزی، چاروقدوزی، گلیمبافی، تولید لباس سنتی، قلمزنی و سایر رشتهها فعالیت دارند. هر یک از این رشتهها ریشه در فرهنگ، تاریخ و اصالت مردم این خطه داشته و بخش مهمی از هویت بومی و میراث فرهنگی استان را شکل میدهند.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان با اشاره به اینکه با وجود ظرفیت و توانمندیهای بالای استان در تولید صنایعدستی، صادرات این محصولات عمدتاً بهصورت غیررسمی انجام میشود، عنوان کرد: بخش عمده صادرات صنایعدستی به شکل چمدانی و در همراهی با کالاهای دیگر بستهبندی شده و از طریق گمرکات مرزی به خارج از کشور ارسال میشود. این روش که در اصطلاح «صادرات چمدانی» نامیده میشود، با وجود برخی محدودیتها سال گذشته توانست حدود یک میلیون دلار ارزآوری غیررسمی برای استان داشته باشد.
وی اضافه کرد: این آمار براساس برآوردهای میدانی همکاران فعال در حوزه صادرات صنایعدستی بهدست آمده است. در میان محصولات صادراتی بیشترین حجم به ظروف مسی و چاقو اختصاص دارد که عمدتاً به کشورهای ترکیه و بلغارستان ارسال میشود.
موسوی با اشاره به اینکه همچنین چاقو و گیوه از جمله محصولاتی هستند که بیشتر در کشورهای عربی بازار و مشتری دارند، تصریح کرد: این استقبال نشاندهنده جذابیت صنایعدستی استان در بازارهای بینالمللی و نیاز به تقویت ساختارهای صادرات رسمی در این حوزه است.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ صادرات رسمی صنایعدستی از طریق گمرک استان نیز رقمی بالغ بر ۱۳ هزار و ۲۲۸ دلار را به خود اختصاص داد. بر اساس آمار ارائه شده از سوی گمرک در این مدت ۲۰۶ کیلوگرم صنایعدستی شامل انگشتر، چاقو و ظروف مسی به کشورهای مختلف صادر شده است. این محصولات عمدتاً به مقاصدی چون استرالیا، ترکیه، هند، کانادا، سوئد و فنلاند ارسال شده و نشاندهنده تنوع و گستردگی بازار هدف برای صنایعدستی استان است.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان اضافه کرد: در صورت فراهمکردن زیرساختهای مناسب، حمایت از صادرکنندگان و تسهیل فرآیندهای گمرکی، میتوان سهم صادرات رسمی صنایعدستی را به شکل چشمگیری افزایش داد و زمینه معرفی بهتر ظرفیتهای هنری و فرهنگی استان در سطح بینالمللی را فراهم کرد.
انتهای خبر/