وجود واحدهای خردایش در برخی معادن ماهنشان

ابراهیم قزلباش در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ به اهمیت استقرار معادن و تولید مواد معدنی در ماهنشان، پرداخت و گفت: اداره صمت با خامفروشی و صادرات مواد معدنی فرآوری نشده مخالف است و مجوز فروش مواد معدنی به خارج از کشور به آسانی صادر نمیشود.
بیشتر بخوانید
وی افزود: هدف اصلی این سیاست، هدایت مواد معدنی به سمت فرآوری در داخل استان و سایر استانهای کشور و ایجاد ارزشافزوده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ماهنشان با بیان اینکه اگرچه بسیاری از معادن فعال در ماهنشان برخی آنها، واحدهای خردایش مواد معدنی دارند، گفت: برخی از معادن نیز مواد تولیدی خود را جهت خردایش به شهرستانهای دیگر استان زنجان یا به مرکز استان صادر میکنند.
وی در خصوص دلایل عدم انجام خردایش در تمامی معادن این شهرستان، بیان کرد: شرایط و محیط معدنی برخی از معادن، اجازه استقرار واحدهای خردایش را نمیدهد.
قزلباش تصریح کرد: بهعنوان مثال، ممکن است فضای کافی برای استقرار این واحدها در داخل معدن وجود نداشته باشد یا شرایط توپوگرافی و زمینشناسی منطقه، امکان ایجاد زیرساختهای لازم را فراهم نکند.
وی با بیان اینکه همچنین، برخی از معادن به دلیل قرار گرفتن در مناطق کوهستانی، با محدودیتهای جدی در زمینه حمل و نقل ماشینآلات مواجه است، گفت: این معادن در زمینه استقرار واحدهای خردایش با مشکل روبهرو هستند.
علاوه بر این، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ماهنشان به نقش مهم ملاحظات زیستمحیطی در این زمینه اشاره کرد و گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در بسیاری از موارد، به دلیل نگرانیهای مربوط به آلودگی محیط زیست، از صدور مجوز برای استقرار ماشینآلات و واحدهای خردایش در معادن خودداری میکند.
وی در بخش دیگری به اهمیت سرمایهگذاری در بخش معادن اشاره کرد و با توجه به هزینههای فراوان معادن در ابتدای کار و زمانی که به سوددهی نرسیدهاند، بیان کرد: سرمایهها باید به صورت چرخشی در گردش باشند و سرمایهگذاران باید از موجودی کافی در بانکها برخوردار باشند تا بتوانند امکانات و نیازهای معادن را تأمین کنند.
قزلباش با تاکید بر اینکه معادن در مراحل اولیه فعالیت، قبل از رسیدن به مرحله تولید و فروش محصول نهایی، نیازمند تأمین بودجه هستند، گفت: مشکلات مالی میتواند مانع از فعالیت و سرمایهگذاری فعالان این عرصه شود.
انتهای خبر/