logo
امروز : دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱:۲۹
[ شناسه خبر : ۴۵۵۰۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس پلیس فتا استان زنجان:

پرداخت بیعانه شگرد کلاهبرداری که کهنه نمی‌شود

پرداخت-بیعانه-شگرد-کلاهبرداری-که-کهنه-نمی‌شود
رئیس پلیس فتا استان زنجان گفت: شهروندان باید توجه داشته باشند که پرداخت بیعانه به افراد ناشناس در فضای مجازی بسیار خطرناک و مشکل‌ساز بوده و ممکن است باعث از دست رفتن سرمایه‌شان شود.

سید احمد موسوی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه در سال‌های اخیر با گسترش استفاده از فضای مجازی و رشد روزافزون خریدهای اینترنتی بستر مناسبی برای سوءاستفاده افراد سودجو فراهم شده است، اظهار کرد: یکی از شگردهای رایج این افراد فریب کاربران با درج آگهی‌های غیرواقعی در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه آن‌ها با درج قیمت‌هایی پایین‌تر از ارزش واقعی کالا، خریداران را وسوسه کرده و از آن‌ها درخواست مبلغی تحت عنوان «بیعانه» می‌کنند، افزود: در بیش‌تر موارد پس از دریافت وجه ارتباط خود را قطع کرده و دیگر پاسخگوی مال‌باختگان نیستند و این مشکل‌ساز است.

رئیس پلیس فتا استان زنجان با اشاره به اینکه شهروندان باید توجه داشته باشند که پرداخت بیعانه به افراد ناشناس در فضای مجازی بسیار خطرناک و مشکل‌ساز بوده و ممکن است باعث از دست رفتن سرمایه‌شان شود، گفت: به‌همین دلیل توصیه می‌شود کاربران در هنگام خرید اینترنتی از پرداخت هرگونه وجهی پیش از دریافت کالا به شدت خودداری کنند.

وی با تأکید بر اینکه همچنین لازم است تنها از فروشگاه‌های اینترنتی معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) خرید کنند، ادامه داد: این نماد نشانه‌ای از اعتبار آن سایت و رعایت الزامات قانونی در فرآیند خرید و فروش است.

رئیس پلیس فتا استان زنجان با اشاره به اینکه خرید از صفحات اینستاگرامی و سایت‌های واسط بدون نظارت و بررسی لازم می‌تواند زمینه‌ساز بروز انواع کلاهبرداری‌ها باشد، اضافه کرد: علاوه بر این یکی دیگر از حوزه‌های مورد علاقه کلاهبرداران بازار رمز ارزها است.

موسوی با بیان اینکه سودجویان وعده سودهای نجومی از طریق سرمایه‌گذاری یا استخراج ارزهای دیجیتال به کاربران می‌دهند، افزود: در حالی‌که بسیاری از این تبلیغات هیچ‌گونه پایه و اساس علمی و فنی ندارد.

وی با تأکید بر اینکه افراد نباید فریب این تبلیغات را بخورند و از ارسال اطلاعات مهمی مانند کلید خصوصی یا آدرس کیف پول دیجیتال به افراد ناشناس خودداری کنند، گفت: در موارد متعددی دیده شده که مجرمان سایبری با دریافت این اطلاعات دارایی کاربران را به سرقت برده‌اند.

رئیس پلیس فتا استان زنجان عنوان کرد: تبلیغات مربوط به اعطای وام فوری در گروه‌ها و کانال‌های فضای مجازی نیز یکی دیگر از روش‌های رایج کلاهبرداری است و در این روش افراد سودجو با وعده اعطای وام بدون ضامن یا با بهره پایین کاربران را فریب داده و از آن‌ها درخواست اطلاعات بانکی یا وجهی تحت عنوان کارمزد و ثبت‌نام می‌کنند.

موسوی ابراز کرد: از این سو نه‌تنها وامی در کار نیست بلکه حساب بانکی فرد نیز ممکن است مورد سوءاستفاده قرار گیرد و برای جلوگیری از چنین جرائمی، بهترین راه افزایش آگاهی کاربران است. 

وی با بیان اینکه آگاهی‌بخشی به خانواده، دوستان و اطرافیان درباره شیوه‌های جدید کلاهبرداری می‌تواند گامی مؤثر در پیشگیری از قربانی شدن در فضای مجازی باشد، بیان کرد: کاربران باید در تمام موارد دریافت تسهیلات تنها از مسیرهای قانونی مانند بانک‌ها و مؤسسات مالی مجاز اقدام کنند و از هرگونه خرید و فروش تسهیلات یا مدارک در فضای مجازی پرهیز کنند.

رئیس پلیس فتا استان زنجان گفت: همواره با رعایت اصول امنیتی، حفظ هوشیاری و استفاده از منابع معتبر، می‌توان از آسیب‌های جدی در فضای مجازی جلوگیری کرد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر