زنگ خطر پیری جمعیت به صدا درآمده است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ در خطبههای امروز نماز جمعه ماهنشان، حجتالاسلام محمدرضا علیاکبری به اهمیت پیام نورانی رهبر معظم انقلاب در همایش یکصدمین سالگرد بازتاسیس حوزه علمیه قم اشاره کرد.
بیشتر بخوانید
وی بر این باور است که این پیام، راهنمایی جامع و راهگشا است و تنها یادآوری یک رویداد تاریخی نیست، بلکه ترسیمی از وظایف حوزه علمیه در چشمانداز تمدنی انقلاب اسلامی است.
امام جمعه ماهنشان ادامه داد: این پیام نشان میدهد که حوزه باید بار دیگر خود را در جایگاه تاریخیاش بازتعریف کند و پرچمدار تمدن اسلامی باشد، در غیر این صورت، از قافله تمدنسازی اسلامی عقب میماند و دین اسلامی دچار تحجر و تجدد خواهد شد.
وی عنوان کرد: رهبر انقلاب بر این نکته تأکید دارد که اگر حوزه نتواند و نخواهد به این مسئولیت پاسخ دهد، راه خروج از مسیر تمدنسازی را از دست میدهد.
علیاکبری در بخش دیگری از سخنان، وضعیت غزه و مظلومیت مردم آن منطقه مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: نزدیک به ۶۰۰ روز است که رژیم صهیونیستی نسلکشی بیوقفهای در نوار غزه به راه انداخته و در نتیجه آن، ۶۲ هزار شهید و مفقود شده و ۶۰ درصد قربانیان زن و کودک و سالمند هستند.
امام جمعه ماهنشان بابیان اینکه میلیونها انسان آواره شدهاند و شرایط آنها بسیار وخیم است؛ مواد غذایی، دارو و سوخت به آنها نمیرسد و فاجعهای انسانی در جریان است، گفت: این جنایات ادامه دارد، مجامع بینالمللی و جامعه جهانی سکوت مرگباری اختیار کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه خلیج فارس بهعنوان آینهای از عظمت ایران و پایداری این ملت مورد ستایش قرار گرفت، اظهار داشت: تاریخ، هویت و فرهنگ ایرانی با نام خلیج فارس پیوند خورده و این نام نهتنها یک ویژگی جغرافیایی بلکه نماد تاریخ و افتخار ملی است.
علیاکبری عنوان کرد: رئیسجمهور آمریکا با تغییر نام خلیج فارس قصد دارد تنشهایی بین ایران و کشورهای عربی ایجاد کند تا از این راه در مذاکرات و سیاستهای منطقهای بهرهبرداری کند.
وی در بخش دیگر، مشکلات مربوط به کمبود برق و آب در منطقه ماهنشان مطرح کرد و افزود: افزایش قطعیهای برق و بحران کمآبی، نیازمند مدیریت صحیح و همکاری گسترده مردم است.
امام جمعه ماهنشان با تاکید بر اینکه مسئولان باید در جهت رفع این مشکلات تلاش کنند و مجوزهای لازم را تسهیل کنند، گفت: حمایتهای مالی و ایجاد بسترهای قانونی، اصلاح نظام بانکی و مالی، ارتقاء امنیت سرمایهگذاری و اعتمادسازی، راهکارهای اصلی برای تحقق اهداف اقتصادی منطقه است.
وی در پایان، ضمن گرامیداشت هفته جمعیت نگرانی جدی درباره پیری جمعیت و کاهش جمعیت اعلام کرد و اظهار داشت: نیاز است که اقدامی جدی در زمینه تبیین اهمیت جمعیت و حمایت مالی از خانوادهها انجام گیرد.
علیاکبری تصریح کرد: فرهنگسازی مستمر و کارهای عملی باید جایگزین اقدامات شعاری شده و حمایت مداوم از خانوادهها در اولویت قرار گیرد تا آیندهای پرنشاط و جمعیتی فعال برای کشور شکل گیرد.
انتهای خبر/