کنترل مستمر آفات در شهرستان طارم

منوچهر یارمحمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»، ضمن اشاره به اهمیت رصد منظم آفات در باغات و مزارع شهرستان طارم، بر نقش کلیدی تغذیه مناسب درختان در ماه اردیبهشت تاکید کرد.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی شهرستان طارم بهصورت پنج روزه وضعیت آفات را رصد میکند، افزود: کارشناسان در طول سال در ایستگاههایی که در شهرستان مستقر کردهایم، حضور دارند و بهطور مستمر کنترل آفات را انجام میدهند.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان طارم به برگزاری کارگاههای آموزشی در روستاهای شهرستان، ازجمله روستای پاسار اشاره کرد و گفت: با همکاری کارشناسان مجرب، کارگاههایی برای کشاورزان برگزار کردیم و ضمن ارائه آموزشهای لازم، سموم مورد نیاز را نیز تجویز کردیم.
وی با اشاره بهوجود برخی آفات خاص که به آفت خصوصی معروف هستند، اظهار کرد: در رابطه با این نوع آفات توصیههای فنی لازم را به کشاورزان و باغداران ارائه میدهیم. مسئولیت خرید و سمپاشی بر عهده کشاورزان است.
یارمحمدی در ادامه سخنان خود، ماه اردیبهشت را بهترین زمان برای کوددهی و تغذیه درختان دانست و بر اهمیت آبیاری همراه با کودهای مناسب تاکید کرد.
وی افزود: توصیه میشود آبیاریها ترجیحاً بههمراه کودهای مناسبی مانند انواع انپکی، هیومیک اسید و کودهای آلی ارگانیک مایع انجام شود. همچنین، محلولپاشیهای ریزمغذی و کلسیم نیز باید بعد از تشکیل میوه در همین ماه مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان طارم با تاکید بر اینکه دوسوم سرمایه کودی باید در ماه اردیبهشت صرف شود، بهمشاهده آفت شپشک نخودی در باغات میوه شهرستان اشاره کرد و توصیههایی را جهت کنترل این آفت ارائه داد.
وی با بیان اینکه سپر این حشره نفوذ سم به بدن آنرا غیرممکن میسازد، اظهار کرد: با توجه بهبازدیدهای اخیر و بررسی حجم، رنگ و تعداد بالغین تخمریزی کرده، میتوان اینطور استنباط کرد که احتمالا دو الی سه هفته بهبهترین زمان برای مبارزه با این آفت باقی مانده است.
یارمحمدی ادامه داد: بنابراین، بهتر است از الان بهطور منظم و هفتگی نمونهبرداری و پایش آفت انجام شود، تا بهمحض مشاهده پورههای سن اول (تفریخ ۳۰ درصدی) مبارزه انجام شود. برای انجام مبارزه تابستانه اتیون ۲ در هزار توصیه میشود.
وی هرس مناسب را از کلیدیترین عوامل کنترل این آفت دانست و افزود: زمان خواب درخت هم بهترین زمان برای مبارزه با این آفت با روغن ولک ۲ درصد + اتیون ۲ در هزار است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان طارم از کشاورزان و باغداران طارم خواست تا با رعایت توصیههای کارشناسان جهاد کشاورزی، نسبت بهکنترل آفات و تغذیه مناسب درختان خود اقدام کنند تا شاهد افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی در سال جاری باشیم.
انتهای خبر/