انجام مرمت ارگ سنگی و تاریخی سلطانیه

ابولفضل عالی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه ارگ سنگی و تاریخی شهرستان سلطانیه با وسعتی بالغ بر ۱۲ هکتار یکی از مهمترین آثار تاریخی دوران ایلخانی به شمار میآید، گفت: این ارگ که در بخش مرکزی و اصلی سلطانیه واقع شده است، دو دروازه اصلی شمالی و جنوبی دارد.
بیشتر بخوانید
وی افزود: در گذشته این دروازهها بهعنوان ورودیهای اصلی ارگ امکان ورود افراد به داخل این مجموعه تاریخی را فراهم میکردند.
مدیر پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه با اشاره به اینکه مجموعه ارگ سلطانیه در سال ۱۳۸۴ به فهرست میراث جهانی یونسکو افزوده و از آن زمان به یکی از مقاصد گردشگری مهم تبدیل شد، تصریح کرد: با توجه به اهمیت تاریخی و فرهنگی این مکان محققان و باستانشناسان به کاوش و بررسی این دروازهها پرداخته و اطلاعات ارزشمندی را از تاریخچه و ساختار آنها به دست آوردهاند.
وی ادامه داد: دروازه شمالی ارگ سلطانیه سال گذشته مرمت قابلتوجهی را تجربه کرد. اما دروازه جنوبی که از اهمیت ویژهای برخوردار است، تا آن زمان هیچگونه اقدامی برای مرمت آن انجام نشده بود. با توجه به این موضوع تصمیم گرفتیم که ساماندهی دروازه جنوبی را آغاز کنیم تا بازدیدکنندگان بتوانند با نحوه ورود به این بخش از ارگ آشنا شوند.
عالی با اشاره به اینکه در سال گذشته مرحله اول مرمت دروازه جنوبی آغاز شد، ابراز کرد: برای این کار ابتدا طرح اولیه مرمت مورد بررسی قرار گرفت. استادکاران با دقت فراوان شروع به تراشیدن سنگها و جایگذاری آنها در قسمتهایی کردند که دچار آسیب شده بودند. بازسازی برخی از فضاها نیز در همین مدت انجام گرفت و تکمیل شد.
وی گفت: امسال نیز مرحله دوم مرمت آغاز شده است و هدف ما بهسازی بخشهای دیگر دروازه جنوبی است. عملیات حفاظت و استحکام بخشی، همچنین خواناسازی این دروازه از جمله اقداماتی است که در این مرحله انجام خواهد شد.
مدیر پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه با اشاره به اینکه علاوه بر این ما قصد داریم مسیری که به داخل ارگ منتهی میشود را بازسازی کنیم، افزود: از چند روز گذشته این کار آغاز شده است و طبق برنامه سه ماههای که در نظر گرفته شده امیدواریم که کار به زودی به پایان برسد.
وی خاطرنشان کرد: در نوروز امسال بازدیدها از گنبد سلطانیه افزایش چشمگیری داشت. طبق آمار بررسی شده نزدیک به ۳۰ هزار نفر از این گنبد تاریخی بازدید کردند که نسبت به سال گذشته رشد قابلتوجهی داشته است. این افزایش بازدیدکنندگان نشاندهنده جذابیت و اهمیت تاریخی این مکان برای گردشگران داخلی و خارجی است.
عالی با اشاره به اینکه ارگ سنگی سلطانیه نهتنها نمادی از تاریخ غنی ایران بلکه محلی برای جذب گردشگران و پژوهشگران است، ادامه داد: مرمت و حفاظت از این آثار تاریخی به حفظ هویت فرهنگی ما کمک میکند و میتواند زمینهساز توسعه گردشگری پایدار در منطقه باشد. با توجه به اقدامات انجام شده و برنامههای آینده امید است که ارگ سلطانیه بهعنوان یکی از جاذبههای مهم گردشگری کشور باقی بماند و نسلهای آینده نیز بتوانند از زیباییها و تاریخ غنی آن بهرهمند شوند.
انتهای خبر/