logo
امروز : یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۴۶
[ شناسه خبر : ۴۵۳۱۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
رئیس اتاق بازرگانی زنجان:

نیروی کار ارزان سرمایه کشور است

نیروی-کار-ارزان-سرمایه-کشور-است
رئیس اتاق بازرگانی زنجان گفت: زمانی که مزیت‌های رقابتی ایران در مقایسه با سایر کشورها صحبت می‌کنیم همواره به منابع غنی نفت، گاز، برق و انرژی ارزان اشاره می‌شود و در کنار این منابع طبیعی نیروی کار ارزان به‌عنوان یکی از سرمایه‌های مهم کشور مطرح است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ صمد یوسفی اصل در مراسم بزرگداشت روز کارگر که در اتاق بازرگانی برگزار شد با بیان اینکه زمانی که مزیت‌های رقابتی ایران در مقایسه با سایر کشورها صحبت می‌کنیم همواره به منابع غنی نفت، گاز، برق و انرژی ارزان اشاره می‌شود، اظهار کرد: در کنار این منابع طبیعی نیروی کار ارزان نیز به‌عنوان یکی از سرمایه‌های مهم کشور مطرح است اما همان‌طور که در بهره‌برداری از منابع طبیعی ضعف‌هایی جدی داشته‌ایم در بهره‌برداری مؤثر از نیروی انسانی نیز توفیق چندانی نداشته‌ایم.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته بارها از نیروی انسانی به‌عنوان سرمایه سخن گفته‌ایم اما در عمل اقدامات اساسی و ماندگاری برای ارتقای کیفیت زندگی و رضایت شغلی این عزیزان انجام نشده است، عنوان کرد: مشابه با یک خانواده که پدر به‌عنوان مسئول گاه به‌دلیل تنگنای مالی از برآوردن خواسته‌های فرزندانش ناتوان می‌ماند و در عرصه تولید نیز کارفرمایان که نقش پدری را برای مجموعه‌های تولیدی دارند و اغلب به دلیل مشکلات اقتصادی نتوانسته‌اند پاسخگوی نیازهای بحق کارگران باشند.

وی عنوان کرد: کارگری که با دغدغه‌های معیشتی، اجاره‌خانه، درمان خانواده و نبود امنیت شغلی دست‌ و‌ پنجه نرم می‌کند، چگونه می‌تواند با ذهنی آرام، تمرکز و انگیزه بالا در مسیر افزایش کیفیت تولید گام بردارد؟ واقعیت این است که بدون توجه به وضعیت روانی، اقتصادی و اجتماعی کارگران، نمی‌توان انتظار بهره‌وری بالا داشت.

رئیس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به اینکه از سوی دیگر برای آینده نیز برنامه‌ریزی دقیقی نداشته‌ایم. در حالی که دنیا به‌سوی استفاده هوشمندانه از تکنولوژی و هوش مصنوعی پیش می‌رود، ما هنوز برای تلفیق نیروی انسانی با این ابزارها راهکار مشخصی نداریم، ادامه داد: استفاده صحیح از فناوری‌های نوین می‌تواند نه جایگزین بلکه مکملی برای نیروی انسانی باشد عاملی برای افزایش کیفیت تولید، کاهش فشار کاری و ارتقای بهره‌وری است.

وی ابراز کرد: وقت آن رسیده که نگاه‌مان را به سرمایه انسانی عمیق‌تر و مسئولانه‌تر کنیم.

ساماندهی قراردادهای موقت ضروری است

در ادامه طیب جعفری مدیرکل اداره کار و تعاون استان زنجان در جمع کارگران با بیان اینکه در سال‌های اخیر موضوع «قراردادهای موقت» به یکی از چالش‌های اصلی بازار کار تبدیل شده است، اظهار کرد: ساماندهی این نوع قراردادها نیازمند عزمی ملی و تصمیم‌گیری هماهنگ در سطح کشور است.

وی با بیان اینکه با این حال در سطح استان نیز می‌توان با اقدامات مؤثر از جمله ترغیب کارفرمایان به انعقاد قراردادهای بلندمدت با کارگران از این قشر حمایت کرد، عنوان کرد: این اقدام نه‌تنها به ثبات شغلی کارگران کمک می‌کند بلکه باید به‌عنوان یکی از شاخص‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط در نظر گرفته شود.

مدیرکل اداره کار و تعاون استان زنجان با اشاره به اینکه یکی از ابزارهای مهم در رسیدگی به مشکلات بازار کار هیات‌های تشخیص و حل اختلاف هستند که به اختلافات کارگری و کارفرمایی رسیدگی می‌کنند، ابراز کرد: در سال گذشته به‌دلیل افزایش اختلافات پیرامون «عناوین شغلی»، تعداد پرونده‌های ارجاع‌شده به این هیات‌ها افزایش یافت.

وی با بیان اینکه با تلاش برای ایجاد انگیزه در میان نیروهای اداره کار و استفاده حداکثری از ظرفیت هیات‌های حل اختلاف و تشخیص، سعی شد تا روند رسیدگی به این پرونده‌ها تسریع و تعداد آن‌ها کاهش یابد، گفت: در حوزه ایمنی و بهداشت کار نیز اقدامات موثری انجام شده است. حوادث ناشی از کار که در سال‌های گذشته رقم بالایی را نشان می‌داد، کاهش قابل توجهی یافته است؛ به طوری که تعداد حوادث ثبت‌شده از ۲۷۴ مورد در گذشته به ۱۸۵ مورد در سال جاری رسیده است.

مدیرکل اداره کار و تعاون استان زنجان اضافه کرد: آمار فوتی‌های ناشی از حوادث کار نیز روندی کاهشی داشته و از ۱۵ و ۱۶ مورد در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، به هفت مورد در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

جعفری با بیان اینکه این آمار نشان‌دهنده تلاش مستمر مجموعه اداره کار در بهبود شرایط ایمنی کاهش اختلافات کارگری و حمایت از حقوق کارگران است

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر