ترویج زندگی اسلامی با بازخوانی سیره اهلبیت (ع)

زهرا حاتمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با تبریک فرا رسیدن دهه کرامت، این ایام را فرصتی مغتنم برای بازخوانی سیره اهلبیت (علیهمالسلام) و الگوبرداری از سبک زندگی اسلامی دانست و اظهار کرد: بازخوانی دقیق و هوشمندانه سیره حضرت فاطمه معصومه (س) و امام رضا (ع)، نقش تعیینکنندهای در ترویج فرهنگ اصیل اسلامی و تمدنسازی نوین دارد.
بیشتر بخوانید
وی با گرامیداشت ایام دهه کرامت، تصریح کرد: امیدوارم بتوانیم با بهرهگیری از الگوهای اصیل و ناب اسلامی که ترویجدهنده ارزشهای دینیاند، در مسیر اصلاح و ارتقای سبک زندگی خود گامهای محکمی برداریم.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فرصتهای فراهم شده در این دهه برای بازخوانی سیره اهلبیت (ع) گفت: دهه کرامت میتواند زمینهای برای شناخت بهتر زندگی، اندیشه و سبک کنش اجتماعی ائمه معصومین باشد. بهویژه در مورد حضرت فاطمه معصومه (س) که در دورهای زندگی میکردند که از نظر شباهت به شرایط فعلی جامعه ما، بسیار قابل توجه است.
وی در توضیح فضای فرهنگی و اعتقادی عصر حضرت فاطمه معصومه (س) بیان کرد: در آن زمان، حکومت عباسی با ترجمه گسترده کتابهای فلسفی و کلامی غیراسلامی، عملاً به دنبال تضعیف پایههای دینی جامعه بود. این امر باعث ایجاد التهاب و شبهات فراوان اعتقادی در میان مردم شد. در چنین شرایطی، حضرت معصومه (س) با حفظ حجاب و عفاف مثالزدنی و بدون حضور مستقیم در عرصه عمومی، نقشآفرینی مؤثری در پاسخگویی به شبهات و هدایت فکری جامعه داشتند.
حاتمی افزود: زمان زندگی حضرت معصومه (س) مصادف با امامت امام موسی کاظم (ع) بود، در حالی که ایشان در اغلب اوقات توسط حکومت عباسی در زندان بهسر میبردند و در برخی منابع حتی مدت حبس ایشان تا 14 سال نیز روایت شده است. در این فضا، حضرت معصومه (س) نقش یک مرجع علمی و فرهنگی را ایفا کردند و در نبود دسترسی مستقیم مردم به امام، سعی در روشنسازی مسیر حقیقی دین و مقابله با موج شبهات غربی داشتند.
وی تاکید کرد: همین حضور مؤثر علمی و دینی موجب شد تا ایشان جایگاه ویژهای در میان امامزادگان پیدا کنند. تا آنجا که سه معصوم بر زیارت ایشان تاکید ویژه داشتهاند؛ موضوعی که برای هیچیک از دیگر امامزادگان با این شدت و تاکید گزارش نشده است. نقل معروفی که امام موسی کاظم (ع) پس از شنیدن پاسخهای دخترشان به سوالات شیعیان سهبار فرمودند «فداها ابوها» (پدرش فدایش باد)، نشان از عظمت علمی حضرت معصومه (س) دارد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه الگوبرداری از زندگی حضرت فاطمه معصومه (س) میتواند برای زنان مسلمان در مسیر تمدنسازی نوین اسلامی بسیار راهگشا باشد، گفت: نوع عملکرد ایشان در شرایط بحرانی، نشاندهنده درک عمیق از نقش اجتماعی زن در جامعه اسلامی است. بازخوانی این سیره میتواند نگاه ما به جایگاه زنان و نحوه تأثیرگذاری آنان در تحولات اجتماعی و فرهنگی را متحول کند.
وی افزود: دهه کرامت صرفاً نباید به مراسمهای جشن و برنامههای نشاط اجتماعی خلاصه شود، بلکه این ایام باید نقطه عطفی برای تبیین سبک زندگی اسلامی و تحلیل سیره اهلبیت (ع) باشد. جوانان باید با زبان روز، ابزارهای نوین و شیوههای جذاب، سیره اهلبیت (ع) را برای نسل خود بازگو کنند و در این مسیر از بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در باب «تبیین راهبردی» بهرهمند شوند.
حاتمی بیان کرد: برگزاری جشنها و برنامههای اجتماعی، گرچه اهمیت دارد، اما ترویج سیره و ارزشهای اصیل اهلبیت (ع) است که ماندگار و تاثیرگذار است. ما اگر بتوانیم سیره حضرت معصومه (س) را با سبک زندگی امروز تطبیق دهیم، قطعاً در هویتسازی دینی نسل جوان نیز موفقتر خواهیم بود.
وی در پایان گفت: بازخوانی سبک زندگی اهلبیت (ع) و تطبیق آن با شرایط امروز، منجر به بازتولید فرهنگی، تقویت باورهای دینی و اصلاح سبک زندگی خواهد شد. سبک زندگی اسلامی برآمده از باورها و طرز تفکر ماست و همین سبک نیز در ادامه، در تقویت هویت دینی ما نقشآفرین خواهد بود.
انتهای خبر/