logo
امروز : یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲:۳۹
[ شناسه خبر : ۴۵۱۸۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان:

زنجان نیازمند بهبود زیرساخت‌های حمل‌ و نقلی است

زنجان-نیازمند-بهبود-زیرساخت‌های-حمل‌-و-نقلی-است-
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان گفت: برای آنکه زنجان به یک هاب منطقه‌ای در زمینه حمل‌ و نقل و ترانزیت تبدیل شود، لازم است که علاوه بر بهبود زیرساخت‌های حمل‌ و نقلی، در سایر زمینه‌های اقتصادی، صنعتی و خدماتی نیز تمهیدات مناسبی اندیشیده شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ نرگس مرادخانی امروز در همایش منطقه‌ای پتانسیل‌ها و بسترهای ترانزیت و هاب لجستیکی در ایران و استان زنجان که در سالن همایش اتاق بازرگانی زنجان برگزار شد با بیان اینکه زنجان به‌عنوان یکی از مناطق مهم و استراتژیک کشور موقعیتی ویژه در نقشه حمل‌ و نقل و ترانزیت ایران دارد، اظهار کرد: حدود ۵۰ درصد از جمعیت کشور در اطراف زنجان مستقر هستند و این موضوع به ما این شانس را داده است که از لحاظ جغرافیایی موقعیتی ممتاز و خاص در شبکه ترانزیتی کشور داشته باشیم.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه زنجان در کریدور اصلی شرق به غرب کشور واقع شده است و این کریدور از منظر ریلی و جاده‌ای یکی از مسیرهای کلیدی در ترانزیت داخلی و بین‌المللی محسوب می‌شود، ادامه داد: با توسعه و بهینه‌سازی این مسیرها می‌توانیم دامنه تأثیرگذاری زنجان را در سطح ملی و منطقه‌ای بسیار گسترده‌تر کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با اشاره به اینکه در سال گذشته زنجان حدود ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه استانی و در کنار آن ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه ملی دریافت کرد، ابراز کرد: این میزان بودجه فرصت‌هایی برای توسعه زیرساخت‌های حمل‌ و نقل فراهم کرد اما کافی نبوده است.

وی بیان کرد: هدف‌گذاری اصلی برای سال جاری دوخطه کردن راه‌آهن زنجان و توسعه خدمات فرودگاهی است و بر اساس سیاست‌های برنامه هفتم توسعه تمرکز اصلی ما نباید بر افزایش تعداد راه‌ها باشد بلکه باید بر ارتقای کیفیت و بهبود زیرساخت‌های موجود متمرکز شویم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان بیان کرد: با توجه به محدودیت‌های مالی دولت در زمینه توسعه حمل‌ و نقل راهبرد ما جلب مشارکت گسترده بخش خصوصی خواهد بود.

مرادخانی با اشاره به اینکه در حال حاضر در زنجان تنها یک شرکت حمل‌ و نقل بین‌المللی فعال است و این تعداد به هیچ وجه پاسخگوی نیازهای ترانزیتی استان نیست، گفت؛ لازم است با حمایت از تأسیس و گسترش شرکت‌های حمل‌ و نقل بین‌المللی جدید زمینه حضور بیش‌تر بخش خصوصی را فراهم کنیم تا آن‌ها نیز در توسعه اقتصادی استان نقش‌آفرینی کنند.

وی افزود: برای آنکه زنجان به یک هاب منطقه‌ای در زمینه حمل‌ و نقل و ترانزیت تبدیل شود، لازم است که علاوه بر بهبود زیرساخت‌های حمل‌ و نقلی، در سایر زمینه‌های اقتصادی، صنعتی و خدماتی نیز تمهیدات مناسبی اندیشیده شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان عنوان کرد: تنها با یک حرکت هماهنگ و هم‌افزایی میان همه بخش‌های دولتی و خصوصی می‌توانیم به هدف بزرگ خود برسیم و جایگاه زنجان را در معادلات اقتصادی کشور ارتقاء دهیم.

زنجان جایگاه ویژه‌ای در IT دارد

در ادامه صمد یوسفی، رئیس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه در این جلسات است که تبادل اطلاعات صورت می‌گیرد و این تبادلات، بستری مناسب برای کسب تجربه‌های ارزشمند فراهم می‌کند، اظهار کرد: تجربه‌هایی که در نهایت به رشد و توسعه زیرساخت‌ها و بهبود کیفیت خدمات در حوزه حمل‌ و نقل می‌انجامد.

وی با بیان اینکه توسعه حمل‌ و نقل به‌دلیل ماهیت بین‌بخشی خود می‌تواند عاملی تعیین‌کننده در رشد سایر حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز باشد، ادامه داد: در حوزه حمل‌ و نقل ضرورت هم‌اندیشی بین متخصصان، مدیران و فعالان این صنعت بیش از پیش احساس می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان با اشاره به اینکه این هم‌اندیشی باید در دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری پیگیری شود، گفت: در بخش سخت‌افزاری، بهبود زیرساخت‌ها، نوسازی ناوگان حمل‌ و نقل و توسعه تجهیزات مدرن اهمیت دارد.

وی ادامه داد: در بخش نرم‌افزاری نیز استفاده از فناوری‌های نوین، مدیریت داده‌ها و بهره‌گیری از هوش مصنوعی می‌تواند نقش مهمی در بهینه‌سازی فرآیندها ایفا کند، در این میان استان زنجان جایگاه ویژه‌ای در حوزه IT به خود اختصاص داده است.

رئیس اتاق بازرگانی زنجان استان زنجان بیان کرد: زنجانی‌ها با ورود موثر و موفق به عرصه فناوری اطلاعات توانسته‌اند نقش پررنگی در توسعه این حوزه ایفا کنند به‌طوری که از جمله بنیان‌گذاران دیجی‌کالا که امروز یکی از بزرگ‌ترین فروشگاه‌های اینترنتی کشور است، زنجانی‌ها هستند.

یوسفی عنوان کرد: این نشان از ظرفیت بالای این استان در تربیت نیروهای متخصص و کارآفرین در حوزه فناوری اطلاعات دارد و همچنین زنجان در حوزه لجستیک نیز از توانمندی‌های خاصی برخوردار است و زیرساخت‌های موجود این استان می‌تواند در سطح ملی تأثیرگذار باشد. تمام شهرها و استان‌ها باید در این راستا همسو شوند تا با همکاری و تبادل ظرفیت‌ها، مسیر پیشرفت هموارتر شود.

وی گفت: از سوی دیگر وابستگی سنتی حمل‌ و نقل به نیروی انسانی در حال کاهش است و با پیشرفت فناوری، این حوزه به سرعت به سمت هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی حرکت می‌کند. هرچند در این مسیر چالش‌ها و خلأهایی وجود دارد، اما فرصت‌های بی‌شماری نیز پیش روی ماست که می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح از آن بهره برد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر