logo
امروز : جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۲۸
[ شناسه خبر : ۴۵۱۵۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
کارشناس مطرح مذهبی:

سیره امام صادق علیه‌السلام چراغ وحدت است

سیره-امام-صادق-علیه‌السلام-چراغ-وحدت-است-
کارشناس مطرح مذهبی گفت: امروز که جهان اسلام با چالش‌های گوناگون مواجه است بازخوانی سیره امام جعفر صادق (ع) می‌تواند چراغ راهی برای وحدت، بصیرت و ایستادگی در برابر ظلم باشد.

زهرا حاتمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه در مکتب نورانی امام جعفر صادق علیه‌السلام، یکی از ارکان اساسی که همواره مورد تأکید قرار گرفته وحدت و انسجام امت اسلامی است، اظهار کرد: این اصل نه تنها به‌عنوان یک راهبرد سیاسی بلکه یک ارزش دینی، معرفتی و اخلاقی در منظومه فکری ایشان جایگاه ویژه‌ای دارد. 

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه امام صادق (عليه‌السلام) که در دوره‌ای حساس از تاریخ اسلام زیستند و در دوران خود با تفرقه‌ها، فتنه‌ها و ظلم‌های بسیاری مواجه بودند، عنوان کرد: با این حال ایشان با تدبیر و حکمت الهی، مسیر روشنگری و تقریب بین مذاهب را در پیش گرفتند.

کارشناس مطرح مذهبی با اشاره به اینکه از منظر آن حضرت وحدت میان مسلمانان تنها یک حرکت ظاهری و سیاسی نیست بلکه ریشه در ایمان، عقلانیت و فطرت انسانی دارد، ادامه داد: امام صادق (علیه‌السلام) با رفتار و گفتار خویش نشان دادند که دین اسلام دین محبت، همدلی و برادری است.

وی با تأکید بر اینکه ایشان با اهل سنت با احترام و عطوفت برخورد می‌کردند و مجالس علمی با حضور پیروان مذاهب مختلف برگزار می‌کردند و در پاسخ به دشمنان اسلام همگان را به اتحاد دعوت می‌کردند، گفت: این امام بزرگوار در یکی از بیانات مشهور خود فرمودند؛ زینت ما باشید، نه مایه ننگ ما که این سخن، دعوتی است به حسن رفتار و هم‌گرایی مسلمانان در هر شرایطی با همدیگر است.

کارشناس مطرح مذهبی با بیان اینکه امام صادق (علیه‌السلام) در برابر ظلم و استبداد خلفای عباسی هرگز تسلیم نشدند و در عین حال از روش تقابل مستقیم اجتناب ورزیدند تا امت اسلامی به ورطه نابودی نیفتد، بیان کرد: ایشان با اتکا بر عقلانیت، منطق و علم، پایه‌های معارف شیعه را مستحکم کردند و در دل همین فعالیت‌ها، پیام اتحاد، عدالت و مقاومت در برابر ستم را به مسلمانان آموختند.

حاتمی عنوان کرد: از دیدگاه امام صادق (ع)، اسلام دین منطق و تفکر است و ایشان همواره شاگردان خود را به پرسشگری، جست‌وجوی حقیقت، گفتگو با دیگر اندیشمندان و دوری از تعصب دعوت می‌کردند.

وی افزود: به همین دلیل است که مکتب ایشان دروازه‌ای برای رشد تمدن اسلامی و گسترش فرهنگ گفتگو و مدارا شد و بهترین الگو برای مسلمانان است.

کارشناس مطرح مذهبی ادامه داد: امروز که جهان اسلام با چالش‌های گوناگون مواجه است بازخوانی سیره امام جعفر صادق (ع) می‌تواند چراغ راهی برای وحدت، بصیرت و ایستادگی در برابر ظلم باشد. 

کارشناس مطرح مذهبی اضافه کرد: سالروز شهادت آن امام همام نه‌تنها فرصتی برای سوگواری بلکه زمانی برای اندیشیدن به میراث فکری، اخلاقی و اجتماعی ایشان است و میراثی که بر پایه محبت، وحدت، علم و مقاومت بنا شده است.

حاتمی با اشاره به اینکه دیدگاه امام جعفر صادق (ع) دین همواره با منطق گفتگو و علم همراه است، ابراز کرد: ایشان عقل و دانش را پایه‌های اساسی ایمان می‌دانستند و تأکید داشتند که هیچ چیز مانند خرد انسان را به حقیقت نزدیک نمی‌کند. 

 

وی گفت: امام صادق (ع) همواره شاگردان خود را به بحث و تبادل نظر علمی فرا می‌خواندند و معتقد بودند که دین بدون فهم و استدلال، ناقص است. 

کارشناس مطرح مذهبی ادامه داد: نقل است که ایشان فرموده‌اند؛ عقل، وسیله پرستش خدا و دستیابی به بهشت است. از این‌رو دین در نگاه ایشان نه‌تنها با علم و گفتگو تعارضی ندارد بلکه در پرتو عقلانیت، معنا و شکوفایی می‌یابد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر