کشت برنج در زنجان مجاز است

مسیحالله محمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه در استان زنجان برای سال جاری مجموعاً ۸۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی برای کشت محصولات مختلف آبی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: علاوه بر این حدود ۴۰۵ هزار هکتار نیز به کشت محصولات دیم اختصاص یافته است.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه این سطح از برنامهریزی نشاندهنده اهمیت و گستردگی کشاورزی در استان زنجان است، بیان کرد: نظارت بر اجرای این برنامهها توسط ناظران طرح که وابسته به مرکز تحقیقات استانها هستند، انجام میگیرد و این نظارتها به منظور پیادهسازی دقیق الگوی کشت انجام میشود.
مدیر زارعی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر اجرای الگوی کشت در استان زنجان با بیش از ۹۵ درصد تحقق عملیاتی شده و این برنامه در طول دو سال گذشته روندی بسیار مثبت را طی کرده است، ادامه داد: هدف اصلی از اجرای این الگو بهینهسازی استفاده از منابع آبی، افزایش بهرهوری زمینهای کشاورزی و هدایت کشاورزان به سمت کشتهای اقتصادی و سازگار با اقلیم منطقه است.
وی اضافه کرد: از جمله محصولات مهم و مورد توجه در استان زنجان میتوان به برنج اشاره کرد که طی دهههای گذشته کشت برنج در استان زنجان به شکل محدود کشت میشد.
مدیر زارعی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با تأکید بر اینکه بهدلیل خشکسالیهای مداوم و بحران منابع آبی در سالهای دهه ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷، برنامههایی در سطح ملی تدوین شد، اضافه کرد: بر اساس آن، کشت برنج در استان زنجان و بسیاری از استانهای غیرشمالی کشور ممنوع اعلام شد.
محمدی عنوان کرد: تنها چند استان شمالی کشور مجاز به ادامه کشت برنج باقی ماندند و با این حال در سالهای اخیر و با پیگیریهای مختلف مسئولان، الگوی کشت جدیدی برای استان زنجان ابلاغ شده که در آن کشت برنج دوباره به صورت رسمی مجاز شناخته شده است.
مدیر زارعی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان بیان کرد: این تغییر باعث شده که تولید برنج در استان از سر گرفته شود و کشاورزان بتوانند مجدداً به کشت این محصول بپردازند.
محمدی ابراز کرد: بیشترین حمایتهای جهاد کشاورزی نیز در همین راستا انجام گرفته است و برنج بهعنوان یکی از محصولات رسمی در الگوی کشت گنجانده شده و برنامههای متعددی برای آموزش و افزایش دانش فنی کشاورزان در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: کلاسهای آموزشی برنامههای ترویجی و ارائه تخفیفهای ویژه به برنجکاران از جمله حمایتهایی هستند که تاکنون اجرایی شدهاند و در کنار این موارد مکانیزاسیون نیز بهعنوان یک موضوع مهم در حوزه برنجکاری مطرح شده و کشاورزان میتوانند با تشکیل پرونده از تسهیلات مالی در این زمینه بهرهمند شوند.
مدیر زارعی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: طبق برنامههای جهاد کشاورزی حدود ۸۰ درصد از هزینه برخی تجهیزات مورد نیاز در قالب تسهیلات به کشاورزان پرداخت میشود.
محمدی با بیان اینکه در استان زنجان سه شهرستان اصلی محل کشت برنج محسوب میشوند که عبارت است از زنجان، طارم و ماهنشان که در میان این شهرستانها، طارم بیشترین سطح زیر کشت برنج را داراست و شهرستانهای زنجان و ماهنشان سهم کمتری از این فعالیت دارند، ادامه داد: با توجه به استمرار حمایتها و برنامهریزیهای دقیق، چشمانداز مثبتی برای توسعه پایدار کشت برنج در استان زنجان وجود دارد.
انتهای خبر/