logo
امروز : پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۰۵
[ شناسه خبر : ۴۵۰۵۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
کارشناس علوم سیاسی:

تجربه برجام درسی برای تصمیم‌گیرندگان کشور است

تجربه-برجام-درسی-برای-تصمیم‌گیرندگان-کشور-است
کارشناس علوم سیاسی گفت: تجربه برجام باید درسی بزرگ برای تصمیم‌گیرندگان کشور باشد تا با واقع‌بینی، عقلانیت و تکیه بر منافع ملی، راهبرد مذاکره را طراحی کنند.

سید اعلاء موسوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه در مذاکرات با آمریکا همواره یکی از موضوعات حساس و مهم در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده است، اظهار کرد: تجربه تاریخی ایران در برخورد با ایالات متحده به‌ویژه در جریان توافق برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) نشان داد که اعتماد به وعده‌های آمریکا نمی‌تواند تضمین‌کننده منافع ملی ایران باشد.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ به‌صورت یک‌جانبه از برجام خارج شد و تحریم‌های شدیدتری را علیه ایران اعمال کرد در حالی‌که ایران به اذعان نهادهای بین‌المللی به تمامی تعهدات خود پایبند مانده بود، عنوان کرد: این رفتار آمریکا بار دیگر ثابت کرد که سیاست‌های آن کشور عمدتاً بر پایه منافع زودگذر و یک‌جانبه‌گرایانه است و تضمینی برای وفاداری به تعهدات بین‌المللی خود قائل نیست.

کارشناس علوم سیاسی با اشاره به اینکه در هرگونه مذاکره جدید با آمریکا باید با دیده‌ تردید و احتیاط وارد شد و فریب وعده‌های ظاهری و دلگرم‌کننده‌ مقام‌های آمریکایی را نخورد، بیان کرد: در واقع این مذاکرات تنها زمانی می‌تواند سودمند باشد که بر پایه‌ تضمین‌های حقوقی و اجرایی قوی و قابل‌پیگیری بنا نهاده شود.

وی با تأکید بر اینکه نباید فراموش کرد که آمریکا در گذشته نیز بارها نشان داده که از ابزارهایی مانند تحریم، فشار اقتصادی، تهدید نظامی و جنگ روانی برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کند، افزود: اگر ایران بدون در نظر گرفتن این واقعیت‌ها وارد مذاکرات شود، ممکن است مجدداً در دام فریب‌کاری و سیاست‌های دوگانه‌ی آمریکا گرفتار شود.

کارشناس علوم سیاسی عنوان کرد: تجربه برجام باید درسی بزرگ برای تصمیم‌گیرندگان کشور باشد تا با واقع‌بینی، عقلانیت، و تکیه بر منافع ملی، راهبرد مذاکره را طراحی کنند.

وی ادامه داد: تقویت اقتصاد مقاومتی، افزایش تعامل با کشورهای مستقل و همسو و اتکا به توان داخلی می‌تواند ابزار قدرت چانه‌زنی ایران را در عرصه‌ بین‌المللی افزایش دهد. نباید همه‌ تخم‌مرغ‌ها را در سبد مذاکره با آمریکا گذاشت بلکه باید گزینه‌های متنوع دیپلماتیک و اقتصادی را مدنظر داشت.

کارشناس علوم سیاسی ابراز کرد: مذاکرات با آمریکا باید به‌عنوان یک ابزار و نه هدف نهایی تلقی شود و ابزاری که تنها در صورت تأمین منافع ملت ایران و کسب تضمین‌های واقعی از طرف مقابل، می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. در غیر این‌صورت، تکرار تجربه‌ تلخ گذشته، پیامدهای جبران‌ناپذیری برای کشور به همراه خواهد داشت.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر