logo
امروز : دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۹:۱۳
[ شناسه خبر : ۴۴۹۹۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 8 دقیقه ]
استاندار زنجان بیان کرد:

وجود ۴۰۷ پروژه نیمه‌تمام در زنجان

وجود-۴۰۷-پروژه-نیمه‌تمام-در-زنجان
استاندار زنجان اشاره به مشکلات انباشته‌شده از سال‌های گذشته در حوزه زیرساختی زنجان گفت: ما در استان، با ۳۸۰ پروژه استانی و ۲۷ پروژه ملی نیمه‌تمام مواجهیم. میانگین پیشرفت این پروژه‌ها تنها ۴۰ درصد است و عمر برخی از آن‌ها حتی بیش از ۲۲ سال نیز می‌رسد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ سید محسن صادقی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه‌ استان زنجان با تأکید بر نقش راهبردی رسانه‌ها در ارتقاء سطح آگاهی عمومی و آشنا کردن مردم با حقوق مدنی و شهروندی خود اظهار کرد: رسانه‌‌ها «صدای بی‌صدایان» و «نهاد واسط بین مردم و مسئولان» هستند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه شما خبرنگاران، تنها مرجع مؤثری هستید که می‌توانید مطالبات مردم را از مسئولان پیگیری کرده و در مسیر شفاف‌سازی حرکت کنید، افزود: در دوره‌ای هستیم که رسانه می‌تواند به یک مرجع مورد اعتماد برای افکار عمومی تبدیل شود، به شرط آن‌که رسالت حرفه‌ای خود را با دقت و امانت‌داری دنبال کند.

استاندار زنجان در ادامه با اشاره به ضرورت تفکیک بین روایت وقایع و بیان دیدگاه‌های شخصی در فعالیت‌های رسانه‌ای، گفت: در روایتگری رسانه‌ای، نقش شما مانند نورافکنی است که باید یک پدیده را همان‌گونه که هست روشن و آشکار کند؛ نه آن را تحریف کند و نه تنها بخشی از آن را برجسته کند، این مسئله کمک می‌کند تا جامعه تصویر واقعی‌تری از مسائل داشته باشد.

وی تأکید کرد که عملکرد حرفه‌ای در عرصه رسانه، مستلزم رعایت چند اصل کلیدی از جمله امانت‌داری در انتقال اطلاعات، پرهیز از گرایش‌های سیاسی افراطی، و انعکاس صادقانه مطالبات مردم و پاسخ‌های مسئولان است. استاندار تصریح کرد: هیچ اشکالی ندارد که خبرنگار در کنار روایت دقیق، تحلیل و دیدگاه شخصی خود را نیز بیان کند، اما باید بین خبر و تحلیل تفاوت قائل شد.

صادقی با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم در حمایت از توسعه رسانه‌های حرفه‌ای، افزود: اعتقاد دولت این است که جامعه رسانه‌ای باید توانمند، مستقل، حرفه‌ای و ملی‌گرا باشد. ما به دنبال رسانه‌ای هستیم که مباحث ملی را از جدل‌های جناحی تفکیک کند و به گونه‌ای جریان افکار عمومی را هدایت کند که نه تنها امنیت ملی آسیب نبیند، بلکه انسجام اجتماعی تقویت شود.

انتصابات در چارچوب گفتمان دولت وفاق ملی 

وی در ادامه به مهم‌ترین دغدغه‌های خبرنگاران پیرامون روند انتصابات و رویکرد مدیریتی دولت چهاردهم در استان پاسخ داد. 

استاندار زنجان با اشاره به لزوم صبر، پایش منصفانه و پرهیز از قضاوت‌های زودهنگام، خواستار نگاهی واقع‌گرایانه به عملکرد تیم مدیریتی جدید شد و تاکید کرد: میانگین عمر مدیرانی که اکنون در مسند مسئولیت هستند، سه تا سه ماه و نیم است. هنوز برای قضاوت زود است. راه ما روشن است و در معرض داوری افکار عمومی قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه سخنانش به یکی از چالش‌های مهم در مسیر استقرار دولت‌های منتخب از مسیر انتخابات اشاره کرد و گفت: وقتی دولتی از صندوق رأی بیرون می‌آید، طبیعتاً مردم انتظار تغییر دارند؛ هم در گفتمان، هم در رفتار، هم در ساختار مدیریتی. این تغییر، طبیعی و مشروع است اما باید با رویکرد حرفه‌ای و متناسب با ساختارها انجام شود.

صادقی با بیان اینکه فرآیند انتصابات، روندی پیچیده و چندلایه است، ادامه داد: با کثرتی از «شیفتگان خدمت» مواجهیم؛ افرادی که تصور می‌کنند صرف حضور در ستادهای انتخاباتی، برای کسب جایگاه مدیریتی کفایت می‌کند. این در حالی است که معیارها و شاخص‌های مشخصی برای گزینش افراد وجود دارد.

پنج شاخص اصلی دولت چهاردهم در انتخاب مدیران

وی با اشاره به چارچوب شفاف انتصابات در دولت چهاردهم، پنج شاخص کلیدی در این زمینه را چنین برشمرد و ادامه داد: ارتقاء درون‌سازمانی اولین مورد بوده که ترجیح بر این است که مدیران از بدنه همان سازمان، در مسیر رشد شغلی ارتقاء یابند و دوم مورد پاکدستی و سلامت اقتصادی هست که از خط قرمزهای انتصابات در دولت است.

استاندار زنجان مقبولیت درون‌سازمانی و سرمایه اجتماعی از دیگر شاخص انتخاب مدیران عنوان کرد و ادامه داد: مدیر منتخب باید در درون سازمان مقبول و دارای کاریزمای لازم باشد تا سرمایه اجتماعی سازمان آسیب نبیند.

وی هم‌سویی با گفتمان دولت وفاق ملی و تجربه و تخصص مدیریتی را از دیگر شاخص مهم انتخاب مدیران دانست و عنوان کرد: اصلاح‌طلبان معتدل، اصول‌گرایان معتدل، نیروهای مستقل و اعتدالی در کنار هم، در دایره گفتمانی دولت قرار دارند.

صادقی در ادامه بیان کرد: نه مدیران کم‌تجربه وارد چرخه شدند و نه مدیران سالخورده؛ میانگین تجربه مدیران منصوب شده بین ۲۰ تا ۲۲ سال است.

وی با ارائه آماری جامع از انتصابات انجام‌شده در ماه‌های اخیر، تصویر روشنی از تغییرات ارائه داد: 32 انتصاب جدید در سطح استانداری انجام شده و چهار معاون استاندار تغییر کرده‌اند، هفت فرماندار از مجموع هشت فرماندار منصوب شده‌اند، 15 مدیرکل ستادی از 20 نفر تغییر یافته‌اند و دو  بخشدار و یک معاون فرماندار نیز تغییر کردند.

استاندار زنجان در ادامه خاطرنشان کرد: 20 درصد از مدیران منصوب شده، بانوان هستند که 67 درصد نیز دارای مدرک فوق لیسانس و 31 درصد دارای مدرک دکتری یا Ph.D بوده است.

وی در ادامه ابراز کرد: 91 درصد از مدیران منصوب، بومی استان زنجان هستند و 9 درصد با ریشه آذری، سابقه خدمت در استان را دارند.

پیشینه سیاسی مدیران منصوب‌شده

صادقی تاکید کرد: تمام مدیران منصوب‌شده در چارچوب گفتمان دولت وفاق ملی تعریف‌پذیر هستند. توزیع گرایش‌های سیاسی این مدیران 53 درصد اصلاح‌طلبان معتدل، 19 درصد نیروهای مستقل اما حامی دولت و 18 درصد اصولگرایان حامی دولت هستند.

وضعیت پروژه‌های نیمه‌تمام در استان زنجان

وی با اشاره به مشکلات انباشته‌شده از سال‌های گذشته در حوزه زیرساختی استان گفت: ما در استان زنجان، با ۳۸۰ پروژه استانی و ۲۷ پروژه ملی نیمه‌تمام مواجهیم. میانگین پیشرفت این پروژه‌ها تنها ۴۰ درصد است و عمر برخی از آن‌ها حتی بیش از ۲۲ سال نیز می‌رسد.

استاندار زنجان پروژه دوخطه و برقی‌سازی آن را یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها برشمرد و افزود: این پروژه که زمان سفر را از ۶ ساعت به حدود یک ساعت و ۴۵ دقیقه کاهش می‌دهد، مدت پنج سال است که معطل مانده است. پیمانکار آن پروژه را رها کرده بود و پیگیری نشده بود. با راه‌آهن جلسه گذاشتیم و بناست این پروژه به‌عنوان یکی از طرح‌های اولویت‌دار در سفر آتی رئیس‌جمهور به زنجان، در فهرست پروژه‌های افتتاحیه قرار گیرد.

دعوت به نقد منصفانه 

در ادامه این نشست، وی از رسانه‌ها خواست که با رصد دقیق، عملکرد مدیران جدید را بررسی کنند و تأکید کرد: ما نه اهل تخریب دولت قبل هستیم و نه دنبال پاک کردن صورت‌مسئله. چارچوب شفاف داریم و از انتقاد سازنده استقبال می‌کنیم. رسانه‌ها می‌توانند یک سال دیگر ما را در چنین نشستی به پاسخگویی فرا بخوانند و از ما بیلان عملکرد بخواهند.

صادقی در ادامه افزود: برای سفر آتی رئیس‌جمهور به زنجان، تلاش می‌کنیم این پروژه در لیست پروژه‌های افتتاحی قرار گیرد. با وجود آنکه اعتبار پروژه در سال جاری صفر بود، با پیگیری‌های انجام‌شده منابع جدیدی تأمین شد. برخی نمایندگان استان نیز در این زمینه کمک کردند و با مساعدت معاون اول رئیس‌جمهور، مقرر شد از فردا عملیات اجرایی پروژه مجدداً آغاز شود.

چالش‌ها و فرصت‌های فرودگاه زنجان

وی با اشاره به ظرفیت‌های مغفول‌مانده فرودگاه زنجان گفت: فرودگاه زنجان زیرساخت‌های خوبی دارد، اما پرواز ثابتی در آن وجود ندارد. بارها تلاش کردیم پروازهایی مثل مسیر کیش را راه‌اندازی کنیم اما شرکت‌های هواپیمایی همکاری پایداری ندارند.

استاندار زنجان افزود: تحلیل‌های ما نشان داد که ۶۰ درصد مسافران پرواز کیش از استان‌های همجوار زنجان هستند. به همین دلیل با تیم‌های تخصصی سرمایه‌گذار در حوزه هواپیمایی جلساتی برگزار شد و تصمیم گرفته شد ایرلاینی با حداقل پنج هواپیما راه‌اندازی شود؛ شامل دو هواپیمای باری برای صادرات، به‌ویژه ماهی قزل‌آلا، و سه هواپیمای مسافربری، از جمله دو هواپیمای با قابلیت پرواز خارجی.

برنامه‌ریزی برای پروازهای بین‌المللی

وی ادامه داد: ۵۰ درصد صادرات استان به ترکیه انجام می‌شود و برآوردهای انجام‌شده نشان می‌دهد که مسیر پرواز زنجان به امارات توجیه اقتصادی دارد. مذاکراتی با دو شرکت هواپیمایی برای آغاز همکاری انجام شده است و کنسرسیومی از سرمایه‌گذاران در حال شکل‌گیری است.

صادقی در پاسخ به سئوالی درباره انتصابات مدیریتی در استان تأکید کرد: ما براساس عملکرد، تخصص و ارزیابی شاخص‌ها تصمیم‌گیری می‌کنیم، نه بر اساس فشارها یا ملاحظات شخصی. مدیران بر اساس ارزیابی و طی مراحل قانونی منصوب می‌شوند، و حکم اکثر معاونان استانداری نیز به امضای وزیر کشور رسیده است.

وی با اشاره به جلسات متعدد با رئیس‌جمهور و هیات دولت گفت: ما لیستی متشکل از ۷۰ اختیار قابل تفویض به استانداران را ارائه کردیم. این اختیارات می‌توانند روند توسعه در استان را شتاب دهند و موانع تصمیم‌گیری متمرکز را کاهش دهند. این موارد اکنون در کمیسیون‌های دولت در حال بررسی هستند.

پیگیری پروژه سد مشمپا

استاندار زنجان درباره پروژه مهم سد مشمپا نیز گفت: با وجود قدمت این پروژه، پیشرفت آن بسیار کند بوده است. این سد در کاهش تنش‌های آبی استان بسیار حیاتی است. با ورود بخش خصوصی و افزایش هماهنگی بین استان‌ها و وزارت نیرو، امیدواریم روند اجرای پروژه سرعت گیرد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر