مسئولان به سرمایهگذاران توجه ویژهای داشته باشند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ مصطفی طاهری امروز در جلسه شورای اداری استان زنجان، نکاتی مهم درباره وضعیت اقتصادی کشور و تاثیر شعار سال بر برنامهها و سیاستهای اقتصادی بیان کرد و اظهار داشت: برای تحقق شعار سال باید توجه ویژهای داشته باشیم.
بیشتر بخوانید
وی در آغاز سخنان خود به اهمیت همراستایی شعار سال با برنامههای اجرایی اشاره کرد و گفت: نکته اول این است که باید متوجه شویم چه معنایی دارد که در ابتدای سال، مقام معظم رهبری شعار سال را اعلام میکنند، در حالی که ما برنامههای بلندمدت مانند قانون برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه را داریم که به تصویب رسیده و حتی ابلاغ شده است.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر قرار باشد هر سال برنامهها و بودجهها را کنار بگذاریم و به طور کامل روی شعار سال تمرکز کنیم، این نشان میدهد که تفاوت زیادی بین عمل و شعار وجود دارد.
وی با تأکید بر این که منظورش از این صحبتها کنار گذاشتن برنامهها و بودجهها نبوده است، ادامه داد: منظور من این است که باید شعار سال را بهعنوان یک بستر و روحیه برای پیشبرد اهداف اقتصادی در کنار دیگر برنامههای موجود در نظر بگیریم. این شعار میتواند در عین حال که برنامههای ما در مسیر درست خود قرار دارد، کمک کند تا به اهداف جدید و ضروری کشور دست یابیم.
طاهری در ادامه به وضعیت سرمایهگذاری در کشور اشاره کرد و گفت: برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۹۸ به بعد، میزان استهلاک سرمایهها از میزان سرمایهگذاری پیشی گرفته است. این به این معناست که به تدریج برخی از داشتههای کشور در حال از بین رفتن است. بنابراین، شعار سال باید در راستای جذب سرمایهگذاری و تقویت بخش خصوصی باشد.
وی با بیان اینکه دولت و مجلس باید برای استفاده از منابع ملی در راستای توسعه استانها بیشتر تلاش کنند، تأکید کرد: استان زنجان در مقایسه با دیگر استانها از لحاظ منابع مالی محدودیتهایی دارد، اما با پیگیری و چانهزنی میتوان از منابع ملی بیشتری برای توسعه استفاده کرد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در خصوص بودجه سال ۱۴۰۳ و منابع موجود برای سرمایهگذاری نیز تصریح کرد: در حال حاضر منابع برای سرمایهگذاری به آن معنا که انتظار داریم، در بودجه موجود نیست. ما به دنبال ایجاد جهش اقتصادی نیستیم، بلکه باید به حفظ و نگهداری زیرساختهای موجود و بهبود شرایط عمرانی توجه کنیم.
وی در ادامه به اهمیت مشارکت بخش خصوصی در تحقق اهداف اقتصادی اشاره کرد و گفت: بهویژه در زمینه سیاستهای صنعتی، دولت باید با رویکردی جدید، از ظرفیتهای بخش خصوصی بیشتر بهرهبرداری کند. سرمایهگذاران باید در اولویت قرار گیرند و به آنها هدایت درست برای سرمایهگذاری در زمینههای مختلف اقتصادی داده شود.
طاهری همچنین با تاکید بر برنامههای دولت در راستای جذب سرمایهگذاری خارجی و تسهیلگری در این زمینه عنوان کرد: در این زمینه باید بیشتر به مقایسه پروژهها و اولویتها توجه کنیم تا بتوانیم از ظرفیتهای موجود بهرهبرداری بهینه کنیم. در همین راستا باید سیاستهای صنعتی کشور بهطور دقیقتر تدوین و اجرا شوند.
وی در پایان با تأکید بر لزوم هماهنگی بیشتر میان دستگاههای اجرایی، بیان کرد: شعار سال باید در کنار دیگر برنامهها قرار گیرد و باید تلاش کنیم تا با هدایت صحیح منابع، سرمایهگذاران را به سمت پروژههای مولد و اقتصادی هدایت کنیم. به این ترتیب میتوانیم از ظرفیتهای موجود به نحو احسن استفاده کنیم.
کاهش تصادفات جادهای در زنجان
مسعود بیاتمنش، معاون عمرانی استاندار زنجان نیز در این جلسه از کاهش نسبی تصادفات جادهای در این استان خبر داد و همچنین به تشریح اقدامات عمرانی و برنامههای سال جاری پرداخت.
وی با اشاره به وضعیت تصادفات جادهای در استان، اظهار کرد: در سال جاری، تعداد تصادفات جادهای در استان به ۳۳۹ مورد رسید که ۲۵۴ نفر مصدوم و ۹ نفر جان خود را از دست دادند. البته این آمار هنوز نهایی نیست و باید منتظر گزارشات پزشکی قانونی و بیمارستانها باشیم. در مقایسه با سال گذشته که تعداد کشتهها ۱۵ نفر بود، خوشبختانه شاهد کاهش در آمار تلفات جادهای هستیم.
معاون عمرانی استاندار زنجان افزود: این کاهش حاصل همکاریهای مؤثر دستگاههای امدادرسان به ویژه پلیس راه، اورژانس و هلال احمر است. امسال گشتهای نامحسوس پلیس نیز برای کنترل ترافیک و افزایش ایمنی جادهها در فواصل 5 کیلومتری از هم مستقر شدند.
وی ادامه داد: در سال جاری، اورژانس استان حدود ۱۸ هزار و ۵۰۱ مأموریت اورژانسی انجام داده که از این تعداد، ۸۵۰ مأموریت مربوط به تصادفات بوده است. همچنین، ۲ هزار و ۴۴۳ نفر به بیمارستانها اعزام شدند.
بیاتمنش همچنین از تخصیص منابع مالی به دستگاههای اجرایی استان خبر داد و گفت: با پیگیریهای انجام شده، در پایان سال گذشته، ۶۴ درصد از تخصیص بودجههای مورد نیاز دستگاهها تأمین شد که معادل 2 هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان بوده است. درخواست ما این است که دستگاهها منابع تخصیص یافته را به موقع هزینه کنند تا در پایان سال مشکلی برای استفاده از این منابع نداشته باشیم.
وی همچنین از برنامهریزی برای پیگیری پروژههای ملی استان خبر داد و افزود: دستگاههای اجرایی موظف به پیگیری تخصیص منابع ملی برای پروژههای مختلف از جمله پروژههای حوزه آب، راه، مدارس و سایر پروژههای عمرانی هستند.
معاون عمرانی استاندار زنجان در پایان تاکید کرد: مسئله آب یکی از مهمترین چالشهای استان در سالهای آینده خواهد بود. بخصوص در زمینه تأمین آب شرب و نیازهای کشاورزی استان، نیازمند توجه و پیگیری جدی هستیم و از تمامی دستگاهها و نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست میکنیم که به این موضوع نگاه ویژهای داشته باشند.
انتهای خبر/