ایستادگی دانشجویی در برابر نسلکشی رژیم صهیونیستی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ اعتراض دانشجویان آمریکایی به نسلکشی رژیم صهیونیستی آن هنگام در نظر پژوهشگران و تحلیلگران ایران جلوه نمود که کمپهای دانشجویی باهدف قطع ارتباط دانشگاههای آمریکایی با رژیم اسرائیل مطالبه شد. این مسئله آنجا عجیبتر شد که پس از آن مشخص شد رژیم اسرائیل به شیوه مختلف با دانشگاههای آمریکا به طور ویژهای ارتباط داشته است. از سوی دیگر الگوی کنشی دانشجوهای آمریکایی، منحصربهفرد بود. در این پرونده تلاش شده است تا ضمن مرور اهداف و شعارهای دانشجوهای معترض به نسلکشی فلسطینیها به خواستههای آنها را مورد کنکاش قرار دهیم.
بیشتر بخوانید
نگاهی به وظیفه دانشگاهیان در نسلکشی فلسطینیها؛
حالا وقت بیطرفی نیست!
تماشای واکنش آمریکا و اروپا به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به غزه و لفاظیهای آشکار رهبران رژیم صهیونیستی راجع به نسلکشی بهوضوح نشان داده است که چه کسی واقعاً برای رسانههای خبری، شرکتها، دانشگاهها و رهبران سیاسی در غرب اهمیت دارد.
روایتی از زورآزمایی آکادمیک غرب با فلسطین؛
کارزار سرکوبگرانه نخبگان درباره فلسطین
امروزه هیچ محقق ارزشمند اهل خاورمیانه در آکادمیهای غربی وجود ندارد که اخراج گسترده فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی را در سالهای ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ انکار کند.
انتفاضه دانشجوی حامیان فلسطین در آمریکا؛
ما برای فلسطین ایستادهایم!
دانشجویان دانشگاه هاروارد قصد دارند علیرغم همه فشارها تا برآوردهشدن همه خواستههای آنها به جنبش دانشجویی خود در حمایت از مردم فلسطین ادامه دهند.
اعتراضات دانشجویی در اروپا و آمریکا؛
صهیونیسم غرب را از دست میدهد
جنبش اعتراضی شکلگرفته در حمایت از فلسطین نشان میدهد که اسرائیل نقطه اوج حمایتها از خود را در آمریکا، بریتانیا و اروپا از دست داده است و این امر از اهمیتی تاریخی برخوردار است.
روایتی از نفاق «بیطرفانه» در رسانههای غربی؛
وقتی فلسطین برای آزادی بیان استثنا میشود
درحالیکه بحثهای جامع و مؤثری درباره همجنسگرایی یا نژادپرستی در آمریکا صورت گیرد، صحبت درباره فلسطین و صهیونیسم، بدون واکنشهای شدید ممکن نیست. این کار اغلب «استثنای فلسطین» برای آزادی بیان نامیده میشود.
شکلگیری اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین در آمریکا؛
اعتراض دانشجویان آمریکا به چه بود؟
معترضان در دانشگاه کلمبیا اظهار کردند که جنبش آنها ضدصهیونیستی است و چندین تظاهرات دانشگاهی توسط گروههای ضدصهیونیستی سازماندهی شده است. معترضان در هاروارد در یک کنفرانس مطبوعاتی جنبش اشغال دانشگاه را «انتفاضه دانشجویی» نامیدند، اصطلاحی که توسط معترضان در دانشگاه جورج واشنگتن، دانشگاه استنفورد و دانشگاه بلومینگتون ایندیانا تکرار شد. گاردین این اعتراضات را «شاید مهمترین جنبش دانشجویی از زمان اعتراضات ضدجنگ ویتنام در اواخر دهه ۱۹۶۰» خواند.
نقش اعتراض گروه «دانشجویان برای عدالت در فلسطین»
در آوریل ۲۰۲۴، زمانیکه این اردوگاهها در دانشگاههای بیشتری شکل گرفتند، شبکه ملی دانشجویان برای عدالت در فلسطین با صدور بیانیهای از دانشجوها، کارکنان و اساتید خواست تا به «دانشگاه مردمی برای غزه» بپیوندند تا «مؤسسات و مراکز آموزشی ما را پس بگیرند.» این گروه اعلام کرد: «ما دانشگاههای خود را تسخیر خواهیم کرد و مدیریت را مجبور خواهیم کرد تا سرمایهگذاریهای خود را از رژیم صهیونیستی خارج کند».
نقش گروه «صدای یهود برای صلح»
در سال ۲۰۰۷، JVP اعلام کرد که از «فشار منصفانه بر هر دو طرف که مذاکرات صادقانه را پیش میبرد» استقبال میکند. اما در سال ۲۰۱۴، JVP رویکردی متفاوت را اتخاذ کرد و نوشت: «تا زمانیکه عدم تعادل قدرت بین رژیم صهیونیستی و فلسطینیها وجود داشته باشد، مذاکرات بین دو طرف غیرممکن است.»
نقش «احزاب چپگرا»، «BDS» و «IfNotNow»
حزب سوسیالیسم و آزادی، یک حزب کمونیست فعال در ایالات متحده است. حزب سوسیالیسم و آزادی که در سال ۲۰۰۴ پس از جدایی از حزب جهانی کارگر تأسیس شد، در سانفرانسیسکو مستقر است. گروه کمپین انزوا، عدم سرمایهگذاری و تحریم رژیم صهیونیستی (BDS) نیز با هدف این جنبش جهانی تحتفشار قرار دادن دولت رژیم صهیونیستی با اهرمهای اقتصادی جهت پایان اشغال سرزمین فلسطین، فعال است.
«کلمبیا» همه چیز از اینجا شروع شد؛
خواسته دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا
معترضان بنرهایی با مضمون «حرکت همبستگی غزه» و «منطقه آزاد شده» نصب کردند. بهمحض ایجاد اردوگاه، حضور قابلتوجهی پلیس در خارج از دانشگاه مشاهده شد. همچنین بنرهایی مانند «به دانشگاه خلق برای فلسطین خوش آمدید» یا «آمریکاییهای واقعی در کنار غزه ایستادهاند»، «آموزش غیرنظامی» و «هیچ دانشگاهی در غزه باقی نمانده است» و «انتفاضه را جهانی کنید» دیده میشد.
ارتباط نزدیک «امآیتی» با نهادهای نظامی آمریکا؛
خواسته دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه امآیتی
دانشجویان دانشگاه امآیتی در اعتراضات خود چنین شعارهایی دادند که شامل: «دست از رفح بردار» و «MIT بهناحق دانشجوها و کارگران خود را تعلیق، اخراج و دستگیر میکند. شرمآور است!» و «۴۰ هزار نفر کشته شدند و شما در عوض ما را دستگیر میکنید»، «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد» و «فلسطین آزاد» میشود.
بهترین دانشگاه جهان بخشی از چرخه خشونت؛
خواسته دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه هاروارد
یکی از شعارهایی که در دانشگاه هاروارد منجر به جنجال شد شعار «جهانیسازی انتفاضه» بود که مخالفین اعتراضات آن را ضد یهود دانستند. یکی دیگر از شعارهایی که در این دانشگاه برجسته شد شعار «غزه را آزاد کن» و «از دریا تا رودخانه برای فلسطین» بود.
اعتراضها به دانشگاه تأمینکنندگان نیروی انسانی؛
خواسته دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه آمریکن
در دانشگاه آمریکن در واشنگتندیسی گروه دانشجویان برای عدالت در فلسطین از دانشجویان دیگر دانشگاه آمریکایی خواستند در اعتراض به وضعیت فلسطین اعتراض کنند و به همین خاطر اولین اعتراضات در ۲۳ آوریل آغاز شد و نخستین خواسته معترضان قطع روابط با نهادها و دانشگاههای رژیم صهیونیستی بود.
برپایی اردوگاههای همبستگی با غزه در نیوجرسی؛
خواسته دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه راتگرز
دانشگاه راتگرز برنامههای تبادل دانشجو و علمی با دانشگاه تلآویو دارد و یکی از خواستههای دانشجویان قطع روابط با این دانشگاه بود.
برپایی منطقه «آزاد برای فلسطین» در دانشگاه؛
خواسته دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه ییل
چندین معترض در این دانشگاه دست به اعتصابغذا در حمایت از فلسطین زدند و اظهار کردند «ما سلامت بدن خود را به خطر میاندازیم، بهگونهای که تنها کسری از ویرانی مطلقی را که فلسطینیان در حال حاضر متحمل میشوند، منعکس کند. همدستی ییل در نسلکشی باید پایان پیدا کند».
بههمریختگی نمادهای فلسطینی برنامه فارغالتحصیلی؛
خواسته دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه میشیگان
دانشجویان دانشگاه میشیگان مانند دانشجویان دانشگاه کلمبیا در اعتراض به وضعیت فلسطین چادر برپا کردند. هدف اصلی آنها پایاندادن به سرمایهگذاریهای مالی با رژیم صهیونیستی بوده است. آنها میگویند که این دانشگاه بیش از ۶ میلیارد دلار از نهادها و یا نهادهای وابسته پول دریافت کرده است.
ایجاد اردوگاه «دانشگاه مردمی غزه» در سانفرانسیسکو؛
خواسته دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه سانفرانسیسکو
در جریان اعتراضاتی که در این دانشگاه برای غزه شکلگرفته بود بنرهایی با نام کشتهشدگان غزه برپا کردند. همچنین بر روی بنر دیگری نوشته بودند «ما همه شهدای خود را گرامی خواهیم داشت.»
پای «گلوله پلاستیکی» به میدان اعتراضات باز شد؛
خواسته دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه تگزاس
ایالت تگزاس یکی از اصلیترین ایالتهای جمهوریخواه در آمریکا است و حمایت از فلسطین و اعتراض به رژیم صهیونیستی واکنشهای شدیدی دارد. این اتفاق در دانشگاه تگزاس رخ داد و دهها پلیس با اسب و پیاده برای مقابله با دانشجویان حامی فلسطین صف کشیدند و درگیریهای شدیدی میان حامیان فلسطین و پلیس رخ داد.
اعتراض اولیهای مینهسوتا پایکار فلسطین آمدند؛
خواسته دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه مینهسوتا
دانشگاه مینهسوتا جزو دانشگاههایی بود که اعتراضات در آن با جنبوجوش بالایی جریان داشت. این دانشگاه به دلیل داشتن تعداد زیاد مسلمان اعتراضات سنگینی را تجربه کرد.
دانشجوها خواستار جدایی از «ائتلاف مرگ» شدند؛
خواسته دانشجویان حامی فلسطین دانشگاه کالیفرنیای جنوبی
همزمان با آغاز اعتراضات در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، نیروهای پلیس لسآنجلس برخورد سختی با دانشجوها و معترضان داشتند و منجر شد که دهها نفر از کارکنان و اساتید این دانشگاه به وضعیت برخورد با دانشجویان حامی فلسطین اعتراض کنند.

یکی از خواستههای معترضان جدایی این کالج و تحریم روابط مالی با رژیم صهیونیستی بود. پس از جلساتی که ریاست این کالج با دانشجویان معترض گرفت، کالج کلرمونت قبول کرد که به برخی برنامههای مشترک با دانشگاهها و نهادهای رژیم صهیونیستی مانند دانشگاه حیفا پایان دهد و داراییها و کمکهای مالی که در مجتمعهای نظامی را دارد افشا کند.











انتهای خبر/