logo
امروز : شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۵۲
[ شناسه خبر : ۴۴۶۰۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
رئیس منابع طبیعی طارم خبر داد:

اجرای ۱۳ بند رسوب‌گیر در طارم

اجرای-۱۳-بند-رسوب‌گیر-در-طارم
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم گفت: در حوزه آبخیز منابع طبیعی شهر آب‌بر، ۱۳ بند رسوب‌گیر ساخته شده است. اگر در آینده شاهد سیل‌های شدید در طارم باشیم، با این اقدامات آسیب کم‌تری متوجه مردم خواهد شد.

رضا احمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»، با بیان تلاش‌های صورت‌ گرفته در حوزه آبخیزداری، به بررسی طرح‌های اجرایی در شهرستان طارم پرداخت و گفت: طرح‌های آبخیزداری در حوزه گئچی قشلاقی، هزاررود و شهر آب‌بر انجام شده که با هدف حفاظت از منابع آبی و جلوگیری از خسارت‌های ناشی از سیلاب‌ها در شهرستان اجرا شده است.

بیشتر بخوانید

وی ادامه داد: در حوزه آبخیز منابع طبیعی شهر آب‌بر، ۱۳ بند رسوب‌گیر ساخته شده که در حال حاضر تمامی این پروژه‌ها به اتمام رسیده است. این بندها به معنای واقعی کلمه، شهر آب‌بر و ساکنان آن را در برابر طغیان‌های احتمالی سیلاب‌ها ایمن کرده است. اگر در آینده شاهد سیل‌های شدید در طارم باشیم، با این اقدامات آسیب کم‌تری متوجه مردم خواهد شد.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری طارم به گام‌های پیشگیرانه در راستای کاهش فشار بر بندهای رسوب‌گیر اشاره کرد و گفت: ما همچنین به بذرکاری در مساحت ۲۰۰ هکتار در بالادست بندها اقدام کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: با کاشت درختان و بذرها در این مناطق، نه‌تنها به تقویت توانایی زمین در نگهداری آب کمک می‌کنیم بلکه می‌توانیم از فرسایش خاک و رسوبات جلوگیری کنیم. این کار نقش به‌سزایی در کاهش خطر سیلاب‌ها و حفظ منابع آبی دارد.

احمدی در ادامه به طرح‌های آبخوان‌داری اشاره کرده و اظهار کرد: شهرستان طارم دارای ۲۱ شاخه رودخانه جاری است که ما در حال حاضر برای هفت مورد از آن‌ها طرح‌های مربوطه را تهیه و آماده کرده‌ایم. این طرح‌ها به‌منظور ذخیره آب‌های سطحی و زیرزمینی به ارتفاع ۱۵ متر در بالادست رودخانه‌ها اجرا می‌شوند و به تأمین آب شرب و کشاورزی کمک می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: طرح‌های آبخوان‌داری نسبت به ساخت سدها، روش‌های کم‌هزینه‌تر، سریع‌تر و قابل اجراتری هستند. چراکه ساخت سدها معمولاً با مشکلات و زمان‌بر بودن همراه است، اما این طرح‌ها به‌سرعت می‌توانند پاسخگوی نیازهای شهرستان در حوزه تأمین آب باشند.

این مقام مسئول افزود: با توجه به بحران آب و چالش‌های ناشی از کم‌آبی، طرح‌های آبخوان‌داری به‌عنوان راه‌حلی مؤثر در بهینه‌سازی مصرف منابع آبی و مدیریت بهینه آن‌ها در شهرستان طارم مطرح می‌شوند.

وی تأکید کرد: این اقدامات نه‌تنها به بهبود شرایط منابع آبی کمک می‌کند بلکه همسو با حفاظت از محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرستان است.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که با همکاری همه نهادها و مردم، شاهد پیشرفت‌های بیش‌تری در این حوزه باشیم.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر