logo
امروز : چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۵۰
[ شناسه خبر : ۴۴۴۸۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
کارشناس حوزه سیاست و بین‌الملل مطرح کرد:

FATF تنگنای جدید برای اقتصاد ایران

FATF-تنگنای-جدید-برای-اقتصاد-ایران-
کارشناس حوزه سیاست و بین‌الملل گفت: FATF آخرین شریان‌های تجارت ایران را هم قطع کرده و نه‌تنها به بهبود تجارت و ساز و کار مالی ایران کمک نمی‌کند بلکه تنگنایی به مراتب سخت‌تر فراروی ملت ایران قرار می‌دهد.

اکرم پورملائی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: اف‌ای‌تی‌اف (FATF) مخفف عبارت «Financial Action Task Force» به معنی «گروه ویژه اقدام مالی» است. این نهاد بین‌المللی در سال ۱۹۸۹ توسط کشورهای گروه هفت (G7) تأسیس شد و وظیفه اصلی آن مبارزه با پولشویی، تأمین مالی تروریسم و گسترش تسلیحات کشتار جمعی است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه FATF قوانینی ایجاد می‌کند که کشورها برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم باید آن‌ها را اجرا کنند، افزود: این نهاد بررسی می‌کند که آیا کشورهای عضو قوانین و مقررات آن‌را اجرا می‌کنند یا خیر، اگر کشوری با استانداردهای FATF همخوانی نداشته باشد، بانک‌ها و مؤسسات مالی بین‌المللی ممکن است از همکاری با آن خودداری کنند.

کارشناس حوزه سیاست و بین‌الملل با اشاره به اینکه کشورهایی که استانداردها را رعایت نکنند، در لیست سیاه یا خاکستری FATF قرار می‌گیرند، تصریح کرد: این موضوع می‌تواند تجارت خارجی، سرمایه‌گذاری و نقل‌ و انتقالات مالی آن کشور را دچار اختلال کند، در نتیجه اجرای توصیه‌های FATF برای بهبود اقتصاد و روابط مالی با جهان ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: این یک طرف قضیه است در واقع این کنوانسیون یا معاهده بین‌المللی توسط کشورهای قدرتمند و در جهت تأمین منافع آن‌ها طراحی شده و به گفته رهبر معظم انقلاب سایر کشورهایی که در تدوین آن نقشی نداشته‌اند یا به‌دلیل مرعوب بودن یا دنباله‌روی آن‌ها به این معاهده ملحق شده‌اند. 

پورملائی با توضیح اینکه در اصل این نوع معاهدات برای مهار و کنترل کشورهای ناهمسو با غرب و تحت تحریم طراحی و اجرا می‌شوند، متذکر شد: در هر حال این FATF درای ۴۱ بند است که دولت روحانی ۳۹ بند آن‌را پذیرفته و دو بند پالرمو و سی‌اف‌تی باقی‌مانده است و به‌دلیل اینکه FATF ضمانت اجرا ندارد لذا با اجبار به پذیرفتن دو بند آخر در واقع ضمانت اجرا برای آن فراهم می‌شود.

 وی با تأکید بر اینکه اگر کشوری تحریم‌ها را دور بزند می‌توانند برای آن پرونده بین‌المللی تشکیل دهند و برای اعمال فشار و تحریم بیش‌تر به شورای امنیت ارجاع دهند، یادآور شد: وضعیت ایران به‌دلیل حمایت از گروه‌های مقاومت و نیز درگیر بودن با انواع تحریم‌ها و نیاز به دور زدن و بی‌اثر کردن تحریم‌ها بسیار حساس است و لذا الحاق کامل به FATF و در دسترس قرار دادن تمام مبادلات ارز و کالای در سطح جهانی، به اذعان رهبر انقلاب و نمایندگان و کارشناسان دلسوز و انقلابی آخرین شریان‌های تجارت ایران را هم قطع کرده و نه‌تنها به بهبود تجارت و ساز و کار مالی ایران کمک نمی‌کند بلکه تنگنایی به مراتب سخت‌تر فراروی ملت ایران قرار می‌دهد.

کارشناس حوزه سیاست و بین‌الملل خاطرنشان کرد: ایران با داشتن تجربه بسیار پرهزینه و فرصت‌سوز برجام باید در الحاق به کنوانسیون‌های بین‌المللی دقت و حساسیت بیش‌تری به خرج دهد.

وی اظهار داشت: ترس از قرار گرفتن در لیست سیاه و ادعای صفر شده تجارت ایران هم با توجه به اینکه ایران از سال ۹۸ در لیست سیاه قرار دارد و تجارت هم نه‌تنها صفر نشده بلکه رشد قابل‌توجهی در بخش غیرنفتی داشته است، آدرس غلطی برای تحمیل برهان‌های دو و سه به ایران اسلامی است و انفعال برخی در داخل کشور به‌خصوص بعد از وصول نامه رئیس جمهور آمریکا و به جریان انداختن مجدد پرونده FATF در تقابل جدی با منافع و مواضع اقتدارآمیز ایران ارزیابی می‌شود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر