logo
امروز : یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱:۰۲
[ شناسه خبر : ۴۳۹۳۰ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
یادداشت؛

میموندره و مشکل آب

میموندره-و-مشکل-آب
محمدرضا میرزایی، فعال اجتماعی در یادداشت خود نوشت: اهالی روستای میموندره ابهر، با توجه به مشکلات مکرر و جدی در تأمین آب شرب، نیازمند توجه و اقدام عاجل مسئولان هستند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ اهالی روستای میموندره ابهر، با توجه به مشکلات مکرر و جدی در تأمین آب شرب، نیازمند توجه و اقدام عاجل مسئولان هستند. 

بیشتر بخوانید

روستای میموندره، با جمعیتی بالغ بر ۹۰۰ نفر و ۲۸۰ خانوار یکی از روستاهای با قدمت و فرهنگی غنی در شهرستان ابهر است. اما  در سال‌های اخیر، تأمین آب شرب به یکی از چالش‌های اصلی اهالی تبدیل شده است. این مشکل به‌ویژه در فصل‌های گرم سال به شدت محسوس است و زندگی روزمره ساکنان را تحت تأثیر قرار داده است. 

مشکلات ناشی از کمبود آب شرب در روستای میموندره به چندین عامل بستگی دارد. یکی از این عوامل، فرسودگی و ناکارآمدی سیستم توزیع آب است. بسیاری از لوله‌ها و تجهیزات قدیمی و فرسوده هستند که باعث نشتی و هدررفت آب می‌شوند. همچنین، عدم نگه‌داری مناسب و عدم تعمیرات دوره‌ای این سیستم‌ها، مشکلات را دوچندان کرده است. 

پس از سال‌ها مطالبه‌گری و پیگیری‌های مکرر،  تعویض لوله‌های خط انتقال اصلی در دستور کار اداره مربوطه قرار گرفته است. اما علی‌رغم تحویل بیش از  یک هزار متر لوله در زمان نمایندگی حجت‌الاسلام شجاعی، این لوله‌ها نزدیک به دو سال است که در محوطه دهیاری انبار شده و هیچ اقدامی برای نصب و استفاده از آن‌ها صورت نگرفته است. این در حالی است که اهالی روستا روزانه با مشکلاتی چون کمبود آب شرب و کیفیت پایین آن مواجه هستند.

مشکل کمبود آب در فصل تابستان به استفاده غیرمتعارف در بخش کشاورزی نسبت داده می‌شد، اما در فصل زمستان با قطعی‌های مکرر آب (بیش‌تر اوقات شبانه‌روز) چه توجیهی برای این وضعیت وجود دارد؟ این وضعیت نه تنها باعث نارضایتی اهالی شده بلکه بر روی بهداشت عمومی نیز تأثیر منفی گذاشته است. 

عدم دسترسی به آب شرب سالم، می‌تواند منجر به بروز بیماری‌ها و مشکلات بهداشتی شود که هزینه‌های بیش‌تری را بر دوش خانواده‌ها و نظام بهداشت و درمان کشور تحمیل می‌کند.

اخیراً افت آب‌دهی چاه مادر مطرح شده است، در حالی که انشعابی از خط انتقال آب سد کینه‌ورس به شبکه آبرسانی روستا گرفته شده است. اگر چاه دچار افت آب‌دهی شده، چرا از آب سد برای تأمین سرانه مصرفی خانوارها استفاده نمی‌شود؟ این سئوال اساسی نشان‌دهنده عدم مدیریت صحیح منابع آبی موجود است. آیا نمی‌توان با برنامه‌ریزی مناسب و استفاده بهینه از منابع آبی موجود، مشکل تأمین آب شرب را حل کرد؟

اگر مشکل در خط انتقال و توزیع شبکه وجود دارد، چرا لوله‌های تحویلی در شبکه جایگزین نشده و مورد استفاده قرار نمی‌گیرد؟ این مسئله نشان‌دهنده عدم هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف و بی‌توجهی به نیازهای اساسی مردم است. ما انتظار داریم که مسئولان ذی‌ربط به سرعت نسبت به نصب لوله‌ها اقدام کنند و از ظرفیت‌های موجود برای حل مشکل استفاده کنند.

مشکل دیگری که باید به آن اشاره کرد، عدم اطلاع‌رسانی مناسب به اهالی روستا درباره وضعیت موجود است. بسیاری از ساکنان روستا از دلایل کمبود آب آگاه نیستند و این باعث ایجاد نگرانی و ناامیدی در بین آن‌ها شده است. لازم است که مسئولان مربوطه با برگزاری جلسات عمومی و اطلاع‌رسانی شفاف، اهالی را در جریان اقدامات انجام شده قرار دهند و آن‌ها را در حل این معضل مشارکت دهند.

مسئولان مورد اشاره تقاضا داریم که به طور جدی و آنی به حل مشکل آب شرب روستا که به معضلی بزرگ تبدیل شده است، بپردازند و به مردم خیر، ولایت مدار و همیشه در صحنه توجه ویژه‌ای داشته باشند. مردم روستا همواره در صحنه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی حضور داشته‌اند و انتظار دارند که مسئولان نیز به نیازهای آنان پاسخ دهند.

 امیدواریم که با همت و همکاری شما مسئولان، شاهد بهبود وضعیت آب شرب روستای میموندره باشیم. این امر نه‌تنها موجب رضایت اهالی خواهد شد بلکه نشان‌دهنده توجه شما به حقوق اساسی مردم و ارتقاء سطح زندگی آنان خواهد بود.

محمدرضا میرزایی، فعال اجتماعی 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر